News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Μαχαίρι λαιμού Morakniv | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

Η εταιρία Morakniv είναι γνωστή καθώς κατασκευάζει μαχαίρια στη περιοχή Μόρα της Σουηδίας από το 1891. Η ποιότητα τους είναι εξαιρετική και είναι πάρα πολύ διαδεδομένα σε όλο το κόσμο στο χώρο της επιβίωσης και του κυνηγιού. Το μαχαίρι που θα δούμε εδώ ήταν μία ειδική έκδοση από ένα μικρό μαχαίρι λαιμού που έρχεται μαζί με συλλογή ανάμματος φωτιάς. Το κόστος του σήμερα είναι περίπου $50.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η περιγραφή του μαχαιριού στη συσκευασία είναι η εξής «Το μαχαίρι διαθέτει μία λεπίδα ακριβείας και ράχη συμβατή με με σπινθηριστή για φωτιά. Ο μικρός σχεδιασμός του και η ευχρηστία του σημαίνουν ότι δε θα φύγεις ποτέ από το σπίτι χωρίς το μαχαίρι αυτό, έτσι το Morakniv θα γίνει μέρος σου». Παρακάτω βλέπετε τη Σουηδική λεπίδα του από ανοξείδωτο ατσάλι που έχει μήκος μόλις 5.9 εκατοστά, πάχος 2 χιλιοστά αλλά παραμένει πολύ ανθεκτική και κοφτερή.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το συνολικό του μήκος είναι 14.3 εκατοστά και το βάρος του μόλις 80 γραμμάρια. Το μαχαίρι έρχεται με μία πλαστική θήκη στην οποία ασφαλίζει πολύ γερά και έπειτα από μήνες χρήσης δε παρατηρήσαμε κάποιο είδος χαλάρωσης. Συνεχίζει να συγκρατεί το μαχαίρι όπως τη πρώτη μέρα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η συγκεκριμένη έκδοση πέρα από το μαχαίρι με τη θήκη του έχει και τη συλλογή σπινθηριστή. Η συλλογή αυτή είναι μέσα σε ένα μικρό χάρτινο κουτί κολλημένο κάτω από το κουτί που περιέχει το μαχαίρι με τη θήκη του. Εκεί βρίσκουμε ένα δερμάτινο λουράκι που μετατραπεί το μαχαίρι σε σε μαχαίρι λαιμού και του προσφέρει ακόμα μία ασφάλεια, ένα λουράκι από μαύρη αρτάνη, και τέλος ένα σπινθηριστή για άναμμα φωτιάς.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Μπορείτε στη συνέχεια να δείτε πως είναι το μαχαίρι όταν του έχουμε τοποθετήσει το δερμάτινο λουράκι το οποίο μας επιτρέπει να κρεμάμε το μαχαίρι ανάποδα στο λαιμό μας για εύκολη μεταφορά.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στο ίδιο λουράκι μπορούμε σαφώς να περάσουμε και το σπινθηριστή και έτσι να έχουμε πάντα επάνω μας ένα αξιόπιστο μικρό μαχαίρι, λίγο αρτάνη, καθώς και ένα αξιόπιστο μέσο για άναμμα φωτιάς. Κλείνοντας, το θεωρούμε ένα πρακτικό μαχαίρι ως εφεδρικό μαχαίρι όταν κάνουμε εξορμήσεις στη φύση. Είναι καλής ποιότητας, και συνδυάζει σε ελάχιστο βάρος πολλά σημαντικά εργαλεία επιβίωσης.

Source link

Ξιφολόγχη/Μαχαίρι
#Μαχαίρι #λαιμού #Morakniv #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...