News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Μαχαίρι Gerber GDC Zip Blade

Αυτό είναι ένα μικροσκοπικό μαχαίρι της αμερικανικής εταιρίας Gerber από τη σειρά GDC (Gerber Daily Carry, Καθημερινής Μεταφοράς Gerber). Το κόστος του είναι μόλις $13, έρχεται με εφ’όρου ζωής εγγύηση, και είναι σχεδιασμένο για να μπαίνει ως λουράκι για φερμουάρ ή για μπρελόκ. Εμείς το χρησιμοποιούμε εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο ως λουράκι για φερμουάρ σε σακίδιο.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η λεπίδα έχει μήκος μόλις 1.7 εκατοστά αλλά είναι αρκετά κοφτερή και είναι κατασκευασμένη από ατσάλι 7Cr17. Η λαβή του είναι από 3Cr13 και το συνολικό βάρος είναι 18.4 γραμμάρια. Το μαχαίρι έρχεται με ένα ωραίο κλιπ για γρήγορη ασφάλιση ως λουράκι-λαβή σε φερμουάρ.

Πηγή: Jebiga.com

Όσο περίεργο και αν ακούγεται το μαχαίρι έχει ακόμα και ασφάλεια λεπίδας, και μάλιστα δύο σταδίων. Κλειδώνει είτε στη μέση, είτε σε πλήρη ανάπτυξη. Και στις δύο η λεπίδα είναι καλά ασφαλισμένη και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα ακούσιας απενεργοποίησης της ασφάλειας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Για την απενεργοποίηση της λεπίδας, τραβάμε προς τα έξω το έλασμα που βλέπετε καλύτερα στην ακόλουθη φωτογραφία. Έτσι μπορούμε να ξανακλείσουμε τη λεπίδα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Δυστυχώς, δεν είναι όλα ιδανικά όμως. Αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε το GDC ως λαβή για το φερμουάρ μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες είχαμε το πρόβλημα που βλέπετε παρακάτω. Το ύφασμα που συνδέει τα δύο κομμάτια του κλιπ ασφάλισης κόπηκε. Σίγουρα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε αλλά το θεωρούμε ένδειξη κακής ποιότητας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Θα ήταν όμως παράληψη μας να μην αναφέρουμε γιατί το αγοράσαμε και κάτι αρκετά ενδιαφέρον για το GDC. Σε μία εκπαίδευση μας πριν από μερικά χρόνια, ένας αρκετά γνωστός εν αποστρατεία στέλεχος των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ μας είχε πει ότι έχει πάντα επάνω του μερικά GDC και δεν είχε πρόβλημα σε κανένα αεροδρόμιο. Έτσι το αγοράσαμε για να δοκιμάσουμε αυτή τη θεωρία. Μέχρι σήμερα έχουμε ταξιδέψει με το GDC επάνω μας σε παραπάνω από 50 πτήσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, και δεν υπήρξε ούτε μία φορά που ούτε καν να αναφέρει κάποιος κάτι σχετικά με το μαχαίρι αυτό. Άρα πράγματι, εάν ταξιδεύετε συχνά, σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Και εάν έχετε αντίστοιχες εμπειρίες σας παρακαλούμε να τις παραθέσετε στα σχόλια του άρθρου μας.

Πηγή: Imgur.com

Εν κατακλείδι, είναι ένα καλό μαχαίρι. Έχει περιθώρια βελτίωσης ειδικά στο υφασμάτινο λουράκι του, και το θεωρούμε ένα από αυτά τα πράγματα που είναι «καλύτερο από το τίποτα». Το έχουμε χρησιμοποιήσει για άνοιγμα συσκευασιών, κόψιμο από κορδόνια, κτλ. και λειτουργεί πολύ καλά για τις διαστάσεις του. Βλέπετε το επίσημο βίντεο παρουσίασης του εδώ.

Source link

Ξιφολόγχη/Μαχαίρι
#Μαχαίρι #Gerber #GDC #Zip #Blade

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...