News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Μαχαίρι Gerber E.A.B. Lite | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

Αυτό το μαχαίρι της αμερικανικής εταιρίας Gerber είναι ένα από τα αγαπημένα μας μικρά μαχαίρια. Το όνομα του, E.A.B., είναι από τα αρχικά των λέξεων «Exchange-A-Blade» (Άλλαξε Μία Λεπίδα) καθώς το μαχαίρι είναι σχεδιασμένο να δέχεται λεπίδες από κοπίδια. Σήμερα, το κόστος του είναι $14 σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρία.

Πηγή: Gerber.com

Πρακτικά, το μαχαίρι αυτό είναι μία πλατφόρμα από ανοξείδωτο ατσάλι στην οποία μπορεί να προσαρμόζει ο καθένας λεπίδες από κοπίδια και να το έχει πάντα μαζί του. Το βάρος του, μαζί με τη λεπίδα, είναι μόλις 65 γραμμάρια και όταν είναι κλειστό έχει συνολικό μήκος μόνο 7.2 εκατοστά. Παρακάτω βλέπετε τη συσκευασία στην οποία έρχεται.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως διαβάζετε από τη συσκευασία, έχει εφ’όρου ζωής εγγύηση, και κατηγοριοποιείται ως κλιπ-βάση για τοποθέτηση λεπίδων, όχι ως μαχαίρι. Μέσα στη συσκευασία υπάρχει μόνο το E.A.B. Lite με μία πολύ κοφτερή λεπίδα ήδη τοποθετημένη, καθώς και το φυλλάδιο που περιγράφει την εγγύηση.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Παραπάνω θα παρατηρήσατε ότι το E.A.B. Lite έχει ένα μικρό υποφυλακτήρα που προστατεύει το χέρι του χειριστή του ώστε να μη κοπεί. Επίσης, ο ίδιος υποφυλακτήρας λειτουργεί και ως εμπόδιο ώστε να μη μπορεί να γλιστρήσει το χέρι μας και να κοπεί από τη λεπίδα. Παραμένοντας στην ασφάλεια, το μαχαίρι αυτό έχει το τυπικό μηχανισμό ασφαλείας με εσωτερικό έλασμα που κλειδώνει το ανώτερο και κατώτερο μέλος του. Βλέπετε στη συνέχεια αριστερά πως είναι ο μηχανισμός όταν είναι ασφαλισμένος, και δεξιά όταν το απασφαλίσουμε.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κατά το άνοιγμα του, το μαχαίρι θέλει αρχικά λίγο πίεση αλλά μετά είναι αρκετά ελαφρύ ώστε να μπορεί να ανοίξει και με μία απότομη κίνηση του καρπού. Όταν είναι κλειστό, λειτουργεί επίσης ως συνδετήρας συγκράτησης χρημάτων καθώς είναι πολύ μικρό, όμορφο, και αρκετά διακριτικό ώστε να μη θυμίζει ότι κρύβει μία κοφτερή λεπίδα. Βλέπετε το κλιπ του στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε το συγκεκριμένο μαχαίρι μία πάρα πολύ οικονομική αλλά και διακριτική επιλογή για μαχαίρι EDC (Every Day Carry, Καθημερινής Μεταφοράς) σε αστικό περιβάλλον. Άλλωστε, σε αστικό περιβάλλον οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τα μαχαίρια μας για άνοιγμα από δέματα, κουτιά, συσκευασίες, κτλ. Οπότε, τι καλύτερο από κάτι τόσο απλό που δε χρειάζεται καμία συντήρηση. Απλά αλλάζουμε τη λεπίδα και είναι και πάλι σαν καινούργιο.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=9XiYfUrlwTU

Είναι μία πολύ καλή πρόταση και μία αρκετά πρωτότυπη ιδέα. Θεωρούμε πως για τη τιμή του είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μαχαίρι που μπορεί να δώσει λύση σε αρκετά άτομα που δε θέλουν να μεταφέρουν ένα πιο κλασικό μαχαίρι μαζί τους πάντα και παντού.

Source link

Ξιφολόγχη/Μαχαίρι
#Μαχαίρι #Gerber #E.A.B #Lite #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...