News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Κριτική: Υπηρεσία The Risk Advisory Group

Προσοχή! Το παρόν άρθρο βασίζεται σε προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις βάσει του πως ήταν η εν λόγω υπηρεσία πληροφοριών τη περίοδο δημοσίευσης του άρθρου. Ως ιδιωτικές επιχειρήσεις που συνεχώς εξελίσσονται και αλλάζουν ίσως να υπάρχουν διαφορές εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο καιρό μετά την ημερομηνία δημοσίευσης του.

Η εταιρία The Risk Advisory Group, ή TRAG για συντομία, είναι μία από τις παλαιότερες εταιρίες στο χώρο των ιδιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών. Για την ακρίβεια, ξεκίνησε το 1997 από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου παραμένουν τα κεντρικά της μέχρι και σήμερα. Όπως αναφέρει και στην επίσημη σελίδα της προσφέρει ανεξάρτητη διαχείριση ρίσκου με παροχή πληροφοριών, διενέργεια ερευνών και υπηρεσιών ασφαλείας. Ειδικά στην Ευρώπη (αλλά και στις ΗΠΑ), η TRAG είναι από τις πιο γνωστές στο χώρο και ελπίζουμε σε αυτό το άρθρο να σας δώσουμε μία καλή εικόνα για το τι είναι και τι προσφέρει.

Πηγή: RiskAdvisory.com

Περιγραφή υπηρεσίας
Η εταιρία βασίζεται στη παροχή πληροφοριών για διαχείριση ρίσκων σε εταιρίες και κρατικούς οργανισμούς. Αυτό γίνεται κατά κανόνα μέσω μίας διαδικτυακής πλατφόρμας στην οποία οι αναλυτές της δημοσιεύουν τις αναφορές τους, χάρτες με σημαντικά γεγονότα, βίντεο, εκπομπές podcast, κτλ. Επιπρόσθετα, η εταιρία προσφέρει και συλλογή πληροφοριών βάσει των απαιτήσεων του πελάτη, όπως επίσης και παροχή εξειδικευμένου προσωπικού για ενίσχυση μίας ομάδας ασφαλείας (π.χ. ειδικό στη διαχείριση κρίσεων, αναλυτές πληροφοριών συγκεκριμένων θεμάτων, μεταφραστές, κτλ.) Παρακάτω μπορείτε να δείτε καλύτερα πως είναι η κυρίως διαδικτυακή πλατφόρμα της υπηρεσίας TRAG. Η πλατφόρμα αυτή ονομάζεται SIAS (Security Intelligence & Analysis Service, Πληροφορίες Ασφαλείας & Υπηρεσία Ανάλυσης).

Πηγή: RiskAdvisory.com

Κόστος
Σίγουρα μία υπηρεσία που είναι τόσο αναγνωρισμένη στο χώρο εδώ και 23 χρόνια, δεν έρχεται με χαμηλή τιμή. Επίσης, ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα επιλέξει κανείς το ποσό αυτό θα διαφέρει σημαντικά. Αλλά για να έχετε μία εικόνα θα σας λέγαμε να υπολογίσετε μερικές χιλιάδες Ευρώ το μήνα για να έχετε λογαριασμούς για λίγους αναλυτές στις πλατφόρμες της TRAG, και δυνατότητα πρόσβασης στους αναλυτές της για περαιτέρω αιτήματα. Βλέπετε παρακάτω μία υπηρεσία της TRAG που ονομάζει WatchKeeper και προσφέρει άμεσες ενημερώσεις για τη κατάσταση της πανδημίας με στοιχεία όπως: τι μέτρα έχει πάρει η κάθε χώρα, πόσα περιστατικά έχει, κτλ. βάσει επιβεβαιωμένων πληροφοριών, που είναι πολύ πιο γρήγορη και έγκυρη από οποιαδήποτε αντίστοιχη λίστα από ανοικτές πηγές γνωρίζουμε εμείς.

Πηγή: Twitter.com/riskadvisory

Πηγές
Κατά τη προσωπική μας άποψη, παρότι η TRAG διαθέτει τμήμα πληροφορικής που συνεχώς συλλέγει και επεξεργάζεται πληροφορίες από ανοικτές πηγές, όπως επίσης και πολύ αξιόλογους αναλυτές με ειδίκευση σε διαφορετικούς τομείς (βιομηχανική κατασκοπεία, γεωπολιτική Μέσης Ανατολής, θρησκευτική τρομοκρατία, φυσικές καταστροφές, ακροδεξιές οργανώσεις, κτλ.), αυτό που τη κάνει να ξεχωρίζει τόσα χρόνια, είναι οι ανθρώπινες πηγές της. Η TRAG λειτουργεί ως ένα βαθμό σαν μία κρατική υπηρεσία πληροφοριών, στρατολογώντας πληροφοριοδότες σε κάθε άκρη του πλανήτη οι οποίοι της παρέχουν πληροφορίες. Αυτοί μπορεί να είναι από αστυνομικοί, έως πολιτικοί, στελέχη διαφόρων ομάδων, κτλ. Ταυτόχρονα, και η ίδια διαθέτει προσωπικό που ταξιδεύει τόσο για δημιουργία αυτών των δικτύων ανθρωπίνων πηγών, απόκτηση πρόσβασης σε κλειστές ομάδες επικοινωνίας (π.χ. κλειστές ομάδες επικοινωνίας από τζιχαντιστές, ομάδες επικοινωνίας από ακροδεξιές και ακροαριστερές οργανώσεις, κτλ.), όσο και για άλλους λόγους όπως εκπαίδευση σε πελάτες τους, παροχή υπηρεσιών, κτλ. Με αυτό το τρόπο μπορεί κανείς να μάθει άμεσα πολύ σημαντικές «κλειστές» πληροφορίες στέλνοντας αιτήματα για οποιαδήποτε απειλή τον ενδιαφέρει.

Πηγή: Twitter.com/riskadvisory

Προϊόντα
Όπως προαναφέραμε, το βασικό προϊόν της εταιρίας είναι η πρόσβαση στο SIAS. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο ακόμη προϊόντα που προσφέρει, αλλά η διαφορά στη τιμή δεν είναι μεγάλη. Το πιο ακριβό προϊόν είναι και η βασική πλατφόρμα της TRAG, το σύστημα SIAS. Το δεύτερο προϊόν της είναι ένα λογισμικό για διαχείριση ρίσκων από συνεργασίες με άλλες εταιρίες (π.χ. τι επίπεδα ασφαλείας έχουν, ιστορικές αναλύσεις των μετοχών τους, κτλ.) Η τρίτη πλατφόρμα της υπηρεσίας, ονομάζεται TerrorismTracker και είναι ένας διαδραστικός χάρτης όπου βλέπετε όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις που γίνονται, προφίλ κρατών αναφορικά με ρίσκο τρομοκρατίας, και άλλες ανάλογες πληροφορίες.

Πηγή: Twitter.com/Track_Terrorism

Φυσικά, πέραν αυτών η TRAG προσφέρει και πολλές υπηρεσίες όπως εκπαιδεύσεις, πρόσβαση σε μεταφραστές-αναλυτές (συνολικά διαθέτει ομάδα που ομιλεί 38 γλώσσες), και άλλες ανάλογες υπηρεσίες βάσει της εξειδίκευσης του προσωπικού της.

Πηγή: Twitter.com/riskadvisory

Κριτική
Η TRAG δε βρίσκεται τυχαία για τόσα χρόνια τόσο υψηλά σε αυτό το χώρο σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Είναι επαγγελματίες του χώρου που μπορούν να βοηθήσουν οποιαδήποτε επιχείρηση θέλει να έχει μία καλή επίγνωση των απειλών του χώρου δράσης της. Ως επαγγελματίες του χώρου της ασφάλειας, μία τέτοια υπηρεσία μπορεί να σας «λύσει τα χέρια» σε αρκετές περιπτώσεις καθώς θα έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να λαμβάνετε πιο αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η αξία αυτής της υπηρεσίας φαίνεται όταν έχετε ανάγκες πληροφόρησης σε πολυεθνικό επίπεδο. Με απλά λόγια, εάν σας ενδιαφέρουν αποκλειστικά οι πληροφορίες από μία χώρα και μόνο, σίγουρα κάτι θα μάθετε και από τη TRAG, αλλά θα είναι ελάχιστο συγκριτικά με την επένδυση σας. Αντίθετα, εάν σας ενδιαφέρουν περισσότερες χώρες, τότε εκεί αρχίζει να γίνεται μία πολύ σημαντική πηγή πληροφόρησης. Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι έχοντας πολυετή εμπειρία με τη TRAG αλλά και έχοντας συνεργαστεί με πολλά άτομα που εργάζονταν ή/και εργάζονται εκεί, το επίπεδο των πληροφοριών που παρέχει είναι εξαιρετικό. Όλες οι πληροφορίες διασταυρώνονται από πολλαπλές πηγές, όλες οι αναφορές ελέγχονται από τουλάχιστον 3 αναλυτές ώστε να είναι αντικειμενικές και ολοκληρωμένες, και η ταχύτητα της παροχής των πληροφοριών είναι εξίσου καλή.

το βρήκαμε εδώ

Κριτικές εταιριών
#Κριτική #Υπηρεσία #Risk #Advisory #Group

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...