News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

Κατάσκοπος εναντίον κατασκόπου στον 21ο αιώνα

Μία κατηγορία εκ των πιο τυπικών ιστοριών είναι εκείνη του κατασκόπου εναντίον κατασκόπου. Πρόσφατα ακούσαμε μία ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική εκπομπή όπου ο ένας συνομιλητής ήτο έως προσφάτως αξιωματικός υποθέσεων της CIA (Central Intelligence Agency, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) των ΗΠΑ. Σε αυτή την εκπομπή εμοιράστηκε μίαν αστεία προσωπική του ιστορία που θα τη μεταφέρουμε και εμείς στο παρόν άρθρο.

Πηγή: ThreatPost.com

Ο άνθρωπος για τον οποίο γράφουμε είναι ο κύριος Τζεφ Μπάτλερ που βλέπετε παρακάτω. Ο κύριος Τ. Μπάτλερ μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές του είχε καταφέρει να γίνει SEAL του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, αλλά στη συνέχεια παραιτήθηκε για να κυνηγήσει μία νέα καριέρα ως κατάσκοπος της CIA. Πέρασε τις συνεντεύξεις και τη διαδικασία επιλογής και προσελήφθη για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων της CIA, στο τμήμα αντιτρομοκρατίας. Βλέπετε δύο φωτογραφίες του από όταν εργάζοντο εις τη CIA παρακάτω, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με πηγές πληροφοριών του στο Αφγανιστάν.

Πηγή: Twitter.com & OwnTail.com

Όπως αναφέρει, λόγω της προϋπηρεσίας του ως SEAL το να στρατολογεί πληροφοριοδότες, αλλά και η καθημερινότητα σε εμπόλεμες ζώνες ήτο κάτι εύκολο για εκείνον. Το δύσκολο ήτο όταν τοποθετούνταν ως διπλωματικός ακόλουθος σε κάποια πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ευρώπη και έπρεπε να στρατολογεί άτομα σε δεξιώσεις, πάρτι, εστιατόρια, κτλ. Από εκεί προέρχεται και η αστεία του ιστορία.

Πηγή: Reddit.com

Ο κύριος Τ. Μπάτλερ ευρίσκετο εις μία πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ευρώπη υπό τη κάλυψη του διπλωματικού ακολούθου ασφαλείας. Μία μέρα ο προϊστάμενος του του παραδίδει στοιχεία για ένα άτομο ως στόχο προς στρατολόγηση. Ο στόχος ήτο ένας αξιωματικός υποθέσεων της ρωσικής SVR, της αντίστοιχης δηλαδή υπηρεσίας της Ρωσίας, που εργάζονταν επίσης στην ίδια πόλη της Ευρώπης με διπλωματική κάλυψη. Ο Τ. Μπάτλερ με την ομάδα του τον παρακολουθεί και μαθαίνει τη ρουτίνα του και που συχνάζει, και επιχειρεί να τον πλησιάσει. Αυτό που δεν εγνώριζε ήταν ότι και ο αξιωματικός της SVR αποσκοπούσε στο να τον στρατολογήσει.

Πηγή: NewBostonPost.com

Όπως έλεγε στη συνέντευξη του, βγήκαν μερικές φορές έξω για ποτό αλλά σύντομα ήτο ξεκάθαρο ότι κανένας εκ των δύο δεν είχε σκοπό να στρατολογηθεί από την άλλη υπηρεσία, και ότι οι «τεχνικές» τους δεν έφερναν αποτελέσματα. Οπότε, όπως έλεγε ο ίδιος, είπαν «ωραία, τότε ας καθίσουμε να πιούμε τη μπύρα μας… Να πούμε τίποτα ιστορίες με αστεία περιστατικά της δουλείας, και να γυρίσουμε να γράψουμε την αναφορά μας ότι δεν ήτο εφικτή η στρατολόγηση», όπως και έκαναν.

Πηγή: VideoHive.net

Όπως είπε o κύριος Τζέφ Μπάτλερ, αυτό δε συμβαίνει επί καθημερινής βάσεως, αλλά δεν είναι και σπάνιο γεγονός. Και ειδικά σε πόλεις-κέντρα κατασκοπείας. Αλλά είναι το γνωστός κατάσκοπος εναντίον κατασκόπου στο χώρο των ανθρώπινων πηγών. Ελπίζουμε να βρήκατε και εσείς αυτή την ιστορία διασκεδαστική και διδακτική.

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Αστείες
#Κατάσκοπος #εναντίον #κατασκόπου #στον #21ο #αιώνα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...