News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Κατασκοπεία του USS Georgia στο Ιράν

Και ενόσω η κρίση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν είναι σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα, το Ιράν έδωσε στο τύπο αποδείξεις υποβρυχίου των ΗΠΑ να εκτελεί αποστολή συλλογής πληροφοριών εντός των χωρικών υδάτων του στο Περσικό Κόλπο. Συγκεκριμένα, ήταν το υποβρύχιο USS Georgia που είναι ειδικά εξοπλισμένο για κατασκοπευτικές δράσεις. Παρακάτω βλέπετε στιγμιότυπο από το υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του Ιράν.

Πηγή: SOFREP.com

Τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2020 το πολεμικό ναυτικό του Ιράν έκανε μία άσκηση στο Περσικό Κόλπο, κοντά στα Στενά του Ορμούζ. Οι Ιρανοί φαίνεται ότι γνωρίζουν καλά τα νερά της περιοχής καθώς είχαν ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Sikorsky SH-3 «Sea King» όπως αυτό που βλέπετε παρακάτω, να σαρώνουν σημεία μικρού βάθους περιμετρικά της πολεμικής ασκήσεως.

Πηγή: Airplane-Pictures.net

Εκεί εντόπισαν, φωτογράφισαν, ταυτοποίησαν και δημοσίευσαν στις 21 Δεκεμβρίου του 2020 το USS Georgia των ΗΠΑ. Ένα πυρηνικό υποβρύχιο που μεταφέρει 154 κατευθυνόμενους πυραύλους Tomahawk, προηγμένα συστήματα ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance, Πληροφοριών, Παρακολουθήσεων, Αναγνωρίσεων) και εξωτερικό θάλαμο για μικρό υποβρύχιο μεταφοράς Navy SEAL για κεκαλυμμένη διείσδυση και απαγκίστρωση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων. Παρακάτω βλέπετε αριστερά τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ιράν με αντιστοιχία επίσημης φωτογραφίας του USS Georgia στα δεξιά.

Πηγή: NavalNews.com (επεξεργασμένη)

Σύμφωνα με ειδικούς του χώρου, το υποβρύχιο βρίσκονταν εκεί σε άκρως απόρρητη κατασκοπευτική αποστολή για να καταγραφεί και να υποκλέπτει όλα τα στοιχεία των μέσων του Ιράν που συμμετείχαν στη πολεμική άσκηση. Ενώ, δε θα πρέπει να αποκλειστούν και άλλες πιθανές ειδικές αποστολές. Αμέσως μετά τη δημοσίευση αυτή, το USS Georgia μετέβη στα διεθνή ύδατα και ενώθηκε με άλλα πλοία του στόλου των ΗΠΑ που ευρίσκετο εκεί. Εάν γνωρίζετε περισσότερα γράψτε μας στα σχόλια του άρθρου μας.

το βρήκαμε εδώ

ΗΠΑ,Ιράν
#Κατασκοπεία #του #USS #Georgia #στο #Ιράν

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...