News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Κατασκευή κρησφύγετου κρυφής φωτογράφισης | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Η τεχνική που θα δούμε εδώ είναι κάτι που είχαμε παρουσιάσει σε πραγματική υπόθεση στο άρθρο μας «FBI: Παρακολούθηση ρωσικής πρεσβείας» αλλά υπάρχει επίσης και καταγεγραμμένη βήμα προς βήμα στο βιβλίο του πρώην στελέχους της NSA (National Security Agency, Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας) και πρώην μέλος της θρυλικής DEVGRU (παλαιότερα γνωστής και ως SEAL Team 6), κυρίου Κλιντ Έμερσον, «Βιβλίο: 100 Deadly Skills».

Πηγή: Komando.com

Ο πρώτος στόχος είναι να βρεθεί ένα παράθυρο ή άλλο άνοιγμα με καθαρή θέα προς το σταθερό στόχο. Είναι σημαντικό να επιλέξουμε κάποιο παράθυρο ή άνοιγμα που δε ξεχωρίζει και έτσι δε τραβάει τη προσοχή των περαστικών. Βλέπετε το σχετικό απόσπασμα από βιβλίο που αναφέραμε στη προηγούμενη παράγραφο σε ελληνική απόδοση.

Πηγή: Amazon.com (επεξεργασμένη)

Ο λόγος που θέλουμε η θέση παρατήρησης να βρίσκεται ψηλότερα είναι πρώτον για καλύτερη οπτική κάλυψη του στόχου, και δεύτερον γιατί πολύ σπάνια οι άνθρωποι κοιτούν προς τα επάνω και αρκετές φορές είναι δύσκολο να κοιτάξουν ψηλά μέσα από χαμηλότερα κτήρια. Επιπρόσθετα, καθότι κάτι ασυνήθιστο εάν δούμε το στόχο να κοιτάει προς τα επάνω μπορούμε να υποθέσουμε ότι έχει υποψίες ότι παρακολουθείται και να δράσουμε ανάλογα. Αντίστοιχα, θέλουμε το παράθυρο να μοιάζει με τα γύρω ώστε να μην έχει κάτι που θα το κάνει να ξεχωρίζει ή να το θυμάται κάποιος για οποιοδήποτε λόγο. Στη συνέχεια βλέπετε το πως κατασκευάζουμε εσωτερικά το κρησφύγετο κρυφής παρατήρησης/φωτογράφισης.

Πηγή: Amazon.com (επεξεργασμένη)

Και μπορείτε να το δείτε και στη πράξη στο άρθρο μας «FBI: Παρακολούθηση ρωσικής πρεσβείας». Βλέπετε τη σχετική φωτογραφία από αυτό το άρθρο στη συνέχεια.

Πηγή: CryptoMe.org

Όπως βλέπετε είναι μία απλή τεχνική σταθερής παρακολούθησης αλλά σίγουρα χρειάζεται προσοχή και εμπειρία καθώς μπορεί εύκολα να κάνει λάθος κάποιος και αν αποκαλυφθεί έστω και λίγο φως τότε αμέσως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ένας παρατηρητής, ή και ο στόχος, θα δει ένα δωμάτιο καλυμμένο με μαύρα σεντόνια που σίγουρα τραβάει τη προσοχή και είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί είναι έτσι.

Source link

Παρακολούθηση
#Κατασκευή #κρησφύγετου #κρυφής #φωτογράφισης #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...