News

News

Σάββατο
Ιούνιος, 10

Κάρτα Επιβίωσης Readyman | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ένας φίλος μας έστειλε πρόσφατα μία από τις κάρτες της εταιρίας Readyman που αφορά την επιβίωση στη φύση. Οι κάρτες αυτές είναι μία βολική, φτηνή και πρακτική λύση για να έχουμε πάντα μαζί μας εξοπλισμό επιβίωσης χωρίς μεγάλη επιβάρυνση του καθημερινού εξοπλισμού μας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η εταιρία Readyman έχει έδρα στη Γιούτα των ΗΠΑ και ιδρύθηκε το 2015. Είναι μία προσπάθεια από απόστρατους των Ειδικών Δυνάμεων (μία παρέα από μερικούς Αμερικανούς πρασινοσκούφηδες, πιλότους, Ρέιντζερς και SEAL) να προσφέρουν χρήσιμα και πρακτικά εργαλεία τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους απλούς πολίτες. Όπως έχουν δηλώσει σε συνεντεύξεις, μία συζήτηση τους για τα σχολεία απόδρασης, διαφυγής και επιβίωσης που είχαν παρακολουθήσει, ο καθένας στο κλάδο του, οδήγησε στην ιδέα αυτών των καρτών. Η κάρτα αυτή ζυγίζει μόλις 12 γραμμάρια και είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι πάχους 0.5 χιλιοστών ώστε να μην είναι βαριά αλλά ταυτόχρονα να μη σκουριάζει και να είναι ανθεκτική.

Πηγή: ReadymanStore.com
Πηγή: ReadymanStore.com

Ο στόχος της εταιρίας ήταν ο κάθε άνθρωπος να έχει κάτι τέτοιο μαζί του το οποίο δε θα τον απασχολεί, κυριολεκτικά δε θα χρειάζεται να σκέφτεται αν έχει μαζί του αυτό τον εξοπλισμό επιβίωσης ή όχι. Επίσης, να είναι οικονομικό και να μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια σε μία κατάσταση επιβίωσης στη φύση, είτε αυτό είναι σε επιχειρησιακό επίπεδο, είτε λόγω ατυχήματος ή αποπροσανατολισμού. Τέλος, λόγω των σχέσεων τους με τις Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα κάποιες υπηρεσίες περιλαμβάνουν αυτή τη κάρτα στον εξοπλισμό επιβίωσης τους. Εν συντομία, βλέπετε το τι εργαλεία περιλαμβάνονται επάνω στη κάρτα επιβίωσης καλύτερα στην επόμενη φωτογραφία. Στη συνέχεια θα αναλύσουμε σε μεγαλύτερο βάθος τα εργαλεία αυτά.

Πηγή: ReadymanStore.com
Πηγή: ReadymanStore.com

Προφανώς δεν έχει νόημα να πούμε κάτι για τη σπουδαιότητα που έχουν τα αγκίστρια είτε είναι για ψάρεμα είτε για παγίδες. Σε κάθε κάρτα περιλαμβάνονται τέσσερα μονά και πέντε διπλά αγκίστρια με θηλιές για εύκολο δέσιμο είτε με πετονιά ψαρέματος είτε με κάποιο αυτοσχέδιο τρόπο όπως νήματα από κορδόνι αρτάνης.

Πηγή: ReadymanStore.com
Πηγή: ReadymanStore.com

Στη συνέχεια βλέπετε τη τρίαινα η οποία έχει τρύπες για καλύτερη ασφάλιση και μπορεί εύκολα να διπλωθεί ώστε με ένα απλό κομμάτι ξύλο να κατασκευάσετε ένα καμάκι όπως αυτό που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία. Κάτι ενδιαφέρον είναι ότι αυτό ήταν μία προσθήκη του Navy SEAL της εταιρίας, του κυρίου Τσαντ Γουέιντ.

Πηγή: ReadymanStore.com
Πηγή: ReadymanStore.com

Η κάρτα περιλαμβάνει και δύο διαφορετικά είδη από βέλη με αντίστοιχες τρύπες για ασφαλή δέσιμο τους. Το δεύτερο που φαίνεται κάπως περίεργο στην εμφάνιση είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο βέλος για καλύτερα αποτελέσματα σε κυνήγι μικρών θηραμάτων.

Πηγή: Jebiga.com
Πηγή: Jebiga.com

Επίσης, σε κάθε κάρτα περιλαμβάνονται τέσσερις ασφάλειες για παγίδες ζώων που όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε δεκάδες άλλες χρήσεις, ακόμα και στο ψάρεμα.

Πηγή: TheKeyToSurvival.com
Πηγή: TheKeyToSurvival.com

Μετά βλέπετε τις δύο βελόνες που επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές διαφορετικές χρήσεις σε κατάσταση επιβίωσης. Και οι βελόνες έχουν τρύπες για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ράψιμο μέχρι και ψάρεμα, παγίδευση ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Πηγή: ExtendedGun.com
Πηγή: ExtendedGun.com

Πέρα από αυτά, περιέχει δύο χρήσιμα μικρά εργαλεία, ένα σουβλί και ένα τσιμπιδάκι τα οποία έχουν αρκετές διαφορετικές χρήσεις σε κατάσταση επιβίωσης και είναι πάντα χρήσιμο να τα έχουμε μαζί μας.

Πηγή: Jebiga.com
Πηγή: Jebiga.com

Η κάρτα και από τις δύο πλευρές, δηλαδή στη ράχη από τη τρίαινα και στη ράχη από το πριόνι, έχει πριόνι διαφυγής ώστε να μπορεί κάποιος να κόψει με αυτό σχοινί ή κάτι άλλο με το οποίο τον έχουν δέσει χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσει κάποιο εργαλείο από τη κάρτα. Βλέπετε καλύτερα τις εν λόγω χαραγές στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Και ασφαλώς, έχουμε και την άλλη πλευρά από το πριόνι που είναι πιο άγρια. Το πριόνι είναι από τα πιο απαραίτητα εργαλεία σε μία κατάσταση επιβίωσης στη φύση. Το πριόνι αυτό διαθέτει και τρύπες στις άκρες του για δέσιμο ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό με λιγότερη κούραση.

Πηγή: ModernThreatResponse.com
Πηγή: ModernThreatResponse.com

Άρα ολόκληρη η λίστα των εργαλείων που έχει μία κάρτα διαστάσεων πιστωτικής κάρτας και βάρους μόλις 12 γραμμαρίων από ανοξείδωτο ατσάλι πάχους 0.5 χιλιοστών είναι η ακόλουθη.

  • Αγκίστρια ψαρέματος (9)
  • Βέλη (2)
  • Ασφάλειες παγίδων (4)
  • Σουβλί
  • Βελόνες (2)
  • Πριόνι
  • Τσιμπιδάκι

Πηγή: ReadymanStore.com
Πηγή: ReadymanStore.com

Για τη τιμή των $13 στην οποία πωλείται σήμερα είναι ένα φοβερό εργαλείο το οποίο πραγματικά ξεχνάς το ότι το έχεις μαζί σου. Πολύ πρακτικό, μικρό, κατασκευασμένο στις ΗΠΑ, και πάνω απ’όλα από εξαιρετικής ποιότητας υλικά και από ανθρώπους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το τι χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Πολύ καλή ιδέα και υλοποίηση.

Πηγή: ManlyMaterial.com
Πηγή: ManlyMaterial.com

το βρήκαμε εδώ

Επιβίωση και Πρώτες Βοήθειες
#Κάρτα #Επιβίωσης #Readyman #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...