News

News

Σάββατο
Ιούνιος, 3

Ιστορίες: Τσαντ Ουίλιαμς (Navy SEAL)

Αυτή θα είναι μία νέα κατηγορία που στόχο θα έχει να δείξει ιστορίες μαχητών, άλλες λιγότερο σοβαρές και άλλες περισσότερο. Με αυτό το τρόπο θα δούμε τι κρύβεται πίσω από κάποιους από τους καλύτερους μαχητές του κόσμου. Στο παρελθόν είχαμε παραθέσει ένα τέτοιο λόγο από τον επικεφαλή της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων και Navy SEAL, Ναύαρχο κύριο Ουίλιαμ Μακρέιβεν και μπορείτε να το βρείτε στο άρθρο μας «Γιατί στρώνουμε το κρεβάτι μας;». Εδώ θα δούμε την ομιλία από έναν απόστρατο Navy SEAL με επιχειρησιακή εμπειρία από δεκάδες αποστολές, τον κύριο Τσαντ Ούιλιαμς.

Ο κύριος Τσαντ Ουίλιαμς ήταν ένας επαγγελματίας αθλητής του σκέιτμπορντ ως έφηβος από τη Καλιφόρνια των ΗΠΑ αλλά δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα αφοσιωμένος σε κάτι. Ευρισκόμενος στο Σαν Κλεμέντε για αγώνες σκέιτμπορντ ήρθε θα πρώτη φορά σε επαφή με την εκπαίδευση των Navy SEAL που έχουν το βασικό κέντρο εκπαίδευσής τους εκεί. Όπως θα δούμε παρακάτω αργότερα κάτι έγινε στη ζωή του και τον οδήγησε σε αυτό το μονοπάτι. Τελικά, έπειτα από πολλές δυσκολίες τα κατάφερε. Στην παρακάτω ομιλία ο κύριος Τσαντ Ουίλιαμς δείχνει πως η εμπειρία αυτή τον άλλαξε αλλά και πως η πίστη είναι για αυτόν ότι πιο σημαντικό έχει αποκομίσει από τη ριψοκίνδυνη ζωή του μέχρι σήμερα. Κάτω από το βίντεο παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία μεταφρασμένη στα Ελληνικά για τους φίλους που δυσκολεύονται να κατανοήσουν πλήρως την αφήγηση του ίδιου.

==========================================================
Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ.
Σας παρακαλώ, καθίστε στις θέσεις σας. Ευχαριστώ!
Το εκτιμώ πολύ, σας παρακαλώ καθίστε στις θέσεις σας.

Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ μαζί σας σήμερα. Λοιπόν, πολλοί από εσάς ίσως να γνωρίζετε μία ομάδα που ονομάζεται «Μαμάδες του Στρατού». Αυτό που κάνουν αυτές οι μητέρες είναι να προσεύχονται για τη σωτηρία όσων δε γνωρίζουν τον Κύριο και υπηρετούν στο στρατό και επίσης προσεύχονται για την ασφάλεια τους.

Λοιπόν, ήμουν ένας από αυτούς και η μητέρα μου πήγαινε σε αυτή την ομάδα από τις «Μαμάδες του Στρατού» και πραγματικά πιστεύω ότι έπαιξε τεράστιο ρόλο στη σωτηρία μου, ήταν μια απάντηση στη προσευχή. Πραγματικά, ξέρεις, δε μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Άρα είναι πολύ ξεχωριστό που είμαι εδώ. Έχει ένα ιδιαίτερο μέρος στη καρδιά μου.

Όπως θα ακούσατε, είμαι απόστρατος Navy SEAL και για όσους δε ξέρετε τι είναι οι SEAL. Το πιθανότερο οι άντρες που βρίσκονται εδώ το ξέρουν, για να είμαι ειλικρινής είναι για τις κυρίες. Μία φορά μία κυρία με ρώτησε αν έχω πάει στο θαλάσσιο κόσμο ή κάτι τέτοιο.

Αυτό που ίσως δε ξέρετε είναι το εξής. Το SEAL είναι ακρωνύμιο και αναπαριστά τους χώρους δράσης μας. Άρα αν πάρεις τα δύο πρώτα γράμματα, SE, είναι η θάλασσα, υποβρύχιες επιχειρήσεις, στην επιφάνεια του νερού… Το γράμμα Α είναι για τον αέρα. Κάνουμε αυτά τα άλματα από αεροπλάνα και εναέριες επιχειρήσεις. Και το γράμμα L είναι για τη γη. Αυτό θα σας δίνει μία ιδέα το τι έκανε η ομάδα μου. Στη τελευταία μου τοποθέτηση, όσο βρισκόμαστε στη «γη», ήμασταν στο Ιράκ με αποστολή να δουλέψουμε μαζί με το ISOF που είναι οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του Ιράκ. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε όσο βρισκόμασταν εκεί ήταν να εκπαιδεύσουμε αυτούς τους τύπους για να δώσουν τη μάχη τους.

Συγκεκριμένα, στο πως να κυνηγούν άντρες που κατασκευάζουν εκρηκτικά γιλέκα, και τέτοιου είδους βόμβες, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Και πραγματικά, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε ήταν να ενσωματωθούμε μαζί τους και να πάμε μαζί τους έξω να κάνουμε επιχειρήσεις στο πλευρό τους. Λοιπόν, ένα από τα πράγματα που κάναμε ήταν να βγάλουμε τις Αμερικάνικες στολές μας και να φορέσουμε αυτές των Ιρακινών ειδικών δυνάμεων για να ταιριάξουμε με αυτά τα άτομα. Θα σας πω αυτό, το σκούρο χρώμα μου, άρχισα να αφήνω και μούσι και με τις στολές τους… Ταίριαζα μια χαρά με αυτούς τους τύπους! Βασικά η γυναικά μου προσπαθεί να με πείσει να ξυριστώ, μου λέει: «Τσαντ είναι καιρός να ξυριστείς γιατί μοιάζεις σαν να είσαι από την οικογένεια του Μπιν Λάντεν».

Οι επιχειρήσεις πήγαν πραγματικά πολύ καλά στη τελευταία μου τοποθέτηση. Ξέρεις, η τελευταία αποστολή που είχαμε πάει, ήταν η πιο τρελή. Μας είχαν κάνει ενέδρα. Ευτυχώς, όλοι επιστρέψαμε ζωντανοί εκείνο το βράδυ. Αλλά προτού μπω στις λεπτομέρειες από εκείνη τη νύχτα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας φίλοι μου λίγο από το δρόμο μου για να γίνω Navy SEAL.

Αρχικά τελείωσα το λύκειο και πήγα στο πανεπιστήμιο της πολιτείας μου, στο Golden West College, και πραγματικά τα είχα παρατήσει. Έκανα πάρτι, έβγαινα με φίλους, έκανα σέρφινγκ, ποτά και κοβόμουν σε όλα τα μαθήματα γιατί δεν πήγαινα να παρακολουθήσω. Και τώρα, τριγυρνάω στο πάρκινγκ λίγο πριν την εξεταστική και αντιλαμβάνομαι ότι είμαι ένας αποτυχημένος, τα τίναξα όλα στον αέρα και κόβομαι σε όλα τα μαθήματα. Αλλά θέλω να κάνω κάτι στη ζωή μου, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Θέλω να κάνω κάτι, κάποιου είδους επίτευγμα, ήθελα κάτι μεγάλο, κάτι για το οποίο θα μπορούσα να κοιτάξω πίσω και να πω, δεν έχει σημασία τι γίνεται στη ζωή μου από αυτή τη στιγμή και έπειτα, τουλάχιστον έκανα αυτό το πράγμα.

Και καθώς κάθομαι στο πάρκινγκ λίγο πριν κοπώ στην εξεταστική για την οποία ούτε καν που είχα διαβάσει και στο μυαλό μου κάνω λίστα με το τι θα μπορούσα να κάνω… Και σκέφτομαι ότι έχω το τέλειο σχέδιο. Θα γίνω ψαράς στην Αλάσκα, ναι! Το φονικότερο ψάρεμα! Με διαφορά ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στο κόσμο, σίγουρο δικαίωμα να καυχιέμαι σε αυτή τη δουλειά. Έτσι σχεδόν κατέληξα σε αυτό. Αλλά μια ξαφνική ιδέα ήρθε στο μυαλό μου, γιατί να μην μπω στο στρατό και να γίνω μέρος της πιο επίλεκτης ομάδας; Να πάω στη πιο δύσκολη στρατιωτική εκπαίδευση του κόσμου. Ξέρω τι θέλω, θέλω να γίνω Navy SEAL!

Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή, στο πάρκινγκ, λίγο πριν την εξεταστική, αποφάσισα ότι αυτό θα κάνω. Οπότε βάζω μπρος το αυτοκίνητο και λέω στον εαυτό μου, δε θα ξαναπάω σχολείο, θα γίνω ένας Navy SEAL, και άρχισα να ξεπαρκάρω. Φτάνω σπίτι και έπρεπε να το πω στο μπαμπά μου, σωστά; Οπότε είμαι κάπως «Μπαμπά, έχω ένα κακό και ένα καλό νέο» και μου λέει:
– Ωχ, τι είναι Τσαντ;
– Τα κακά νέα είναι ότι ξέρεις όλο αυτό το καιρό στα μαθήματα και τα σχετικά, έχασα κάποια μαθήματα εδώ και εκεί και βασικά θα κοπώ σε όλα τα μαθήματα
– Τσαντ, ποια είναι τα καλά νέα;
– Χαίρομαι που ρώτησες μπαμπά γιατί ο γιος σου έχει σχέδιο. Θα γίνω Navy SEAL, ω ναι!

Ο πατέρας μου με κοιτάει και με παγωμένη φωνή μου λέει: Τσαντ, να καταταχτείς στο στρατό δεν σαν τίποτα από τα πράγματα που έχεις κάνει όπως σκέιτμπορντ, ποδόσφαιρο ή το πανεπιστήμιο στα οποία όταν τα βαρεθείς και τα ξεπεράσεις μπορείς να τα σταματήσεις. Γιατί αν μπεις στο στρατό και για κάποιο λόγο δεν τα καταφέρεις και θέλεις να τα παρατήσεις δε μπορείς απλά να φύγεις από το στρατό. Ξέρεις τι θα σου συμβεί; Θα βρεθείς χωμένος σε κάποιο πλοίο να ξύνεις μπογιές κάπου στην Ιαπωνία. Λοιπόν, δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτό, αλλά ξέρω ότι θέλω να γίνω Navy SEAL, δεν έχω καλό ιστορικό με σταθερότητα στις επιλογές μου, και έτσι αυτό που κάνω σε κλασσική εφηβική αντίδραση, ήμουν 19 τότε. Λέω: Ότι να’ναι και φεύγω θυμωμένος ενώ ταυτόχρονα το χρησιμοποιώ αυτό για να με παρακινήσει.

Και πηγαίνω στις τοπικές σχολικές αυλές και κάνω έλξεις, οι δασκάλες τρέχουν και με πετάνε έξω φωνάζοντας «Φύγε από εδώ περίεργε!» και λέω «Δεν είμαι περίεργος, θα γίνω Navy SEAL!» καθώς φεύγω. Για κάποιο λόγο είχα στο μυαλό μου ότι έπρεπε να μπορώ να πηδάω από το Huntington Beach Pier για να γίνω Navy SEAL και πήγαινα εκεί με φίλους και πηδούσαμε και μας έπιαναν οι ναυαγοσώστες και μας έγραφαν κλήσεις και έλεγα «δε με νοιάζει, είσαι απλά ένας ναυαγοσώστης, εγώ θα γίνω Navy SEAL!» και αυτός ο συγκεκριμένος ναυαγοσώστης λέει: Ω, ναι; Ξέρω έναν αξιωματικό από τη SEAL Team 1, θα του πω ότι πηγαίνεις και ήμουν κάπως, σε παρακαλώ ξέχασε ότι με είδες ποτέ. Τρέχω από σπίτι σε σπίτι σαν μικρός Ρόκι και ο μπαμπάς μου με παρακολουθεί.

Με φωνάζει στο γραφείο του και λέει το θέλεις πραγματικά αυτό; Θέλεις να γίνεις Navy SEAL; Λέω: Ναι, θέλω να γίνω SEAL. Εκείνος λέει τέλεια, έχω κανονίσει μία προπόνηση για εσένα με έναν Navy SEAL και δες εδώ στην οθόνη του υπολογιστή μου. Και κοιτάω στην οθόνη και βλέπω μία περίεργη απάντηση σε μια γραμμή που έλεγε: «Μπορεί ο Τσαντ να έρθει να παίξουμε αύριο;». Τι σημαίνει αυτό; Κοιτάω τον μπαμπά μου και είμαι κάπως: Μπαμπά, είσαι σίγουρος ότι αυτός ο τύπος είναι Navy SEAL; Και εκείνος λέει: Ναι, είναι SEAL. Του λέω: Τον γνώρισες στο ίντερνετ και λέει: Τσαντ, είναι SEAL και θα τον συναντήσω. Υπήρχε και άλλη επικοινωνία που είχε ο πατέρας μου με αυτό τον Navy SEAL που τον έλεγαν Σκοτ Χέλβενστον που δε γνώριζα τότε. Τα έμαθα αργότερα μια μέρα που τρώγαμε μεσημεριανό. Λοιπόν, ο πατέρας μου είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Σκοτ και του είχε πει ο γιος μου θέλει να γίνει Navy SEAL και δεν έχει ιδέα σε τι πάει να μπλέξει. Θα σε πληρώσω αν μπορείς να συναντηθείς με το γιό μου για να τον θάψεις, να τον διαλύσεις, να εξαφανίσεις από μέσα του την επιθυμία να γίνει SEAL. Θα το κάνεις αυτό; Έτσι, ο Σκοτ το σκέφτηκε και έστειλε στο πατέρα μου αυτό το email, «Μπορεί ο Τσαντ να έρθει να παίξουμε αύριο;».

Έτσι πηγαίνω να συναντηθώ με αυτό τον Navy SEAL στο πάρκινγκ της παραλίας της Καλιφόρνια και με εντοπίζει αμέσως. Λέει: Είσαι ο Τσαντ; Μάλιστα. Απαντάει: Ωραία, Μπάμπα. Και ήμουν ο Μπάμπα από εκείνο το σημείο. «Μπάμπα έλα εδώ»… Ο Σκοτ με βάζει να κάνω μερικές κάμψεις, μερικές έλξεις και τα πράγματα θα γινόντουσαν πολύ δύσκολα. Με έστειλε να τρέξω Ανατολικά στους υγρότοπους μακριά από τον ωκεανό και ο τύπος είπε ότι θα με προφτάσει σε περίπου 15 λεπτά, και έμεινε πίσω. Προχωράω και κοιτάω πάνω από τον ώμο μου να δω πότε θα έρθει αυτός ο τύπος. Μετά σκέφτομαι, ξέρεις τι; Ποτέ δε θα μπορέσει να προλάβει. Ήμουν σαν γαζέλα, μικρός, 72 κιλά και γρήγορος. Θα αφήσω αυτό τον τύπο πίσω μου. Κοιτάω πίσω και δεν είναι εκεί. Και ακριβώς όπως σε αυτή τη ταινία του Άρνολντ Σβάρτσενέγκερ, στον Εξολοθρευτή 2, ο τύπος, ο κακός, ο Τ1000 που είχε κάνει τα χέρια του σε μορφή μαχαιριών και κυνηγούσε τα οχήματα, κοιτάω πίσω και αυτός είναι ο Σκοτ.

Μειώνει την απόσταση, με προσπερνάει και μετά σταματάει και έγω πηγαίνω με τη μέγιστη ταχύτητα προς τα εκεί που έχει σταματήσει. Δεν είχα χρόνο να επεξεργαστώ τι γίνονταν και με υποδέχεται η γροθιά του, δεν την είδα να έρχεται. Καρφώθηκε στο στομάχι μου, τα πόδια μου στον αέρα, ο αέρας έφυγε από μέσα μου και το ένοιωσα πριν καν ακουμπήσει η πλάτη μου στο χώμα. Ένα νέφος από χώμα σηκώνεται γύρω μου και απλώς μπείτε λίγο στη θέση μου για ένα λεπτό εδώ. Το μόνο που ξέρω είναι αυτό, ο πατέρας μου γνώρισε κάποιον στο ίντερνετ και σκέφτομαι… Παιδεραστής, με έπιασε! Ήμασταν στους υγρότοπους, δεν υπάρχει κανείς γύρω. Πηδάει πάνω μου, αρχίζει να με σέρνει εδώ και εκεί, θυμάμαι τη μπλούζα μου να σκίζεται, σάλια πετάγονται από το στόμα του, φωνάζει, είχε τρελαθεί, με χτυπάει στο πρόσωπο, στο μέτωπο, και εκεί ακούω αυτές τις λέξεις: Αν θέλεις να γίνεις Navy SEAL καλύτερα να είσαι τρία βήματα πίσω μου.

Και εκείνη τη στιγμή κατάλαβα τι γίνεται, αυτό είναι πραγματικό. Αν τα παρατήσω τώρα θα είμαι για πάντα αποτυχημένος. Το πως θα αντιδράσω αυτή τη στιγμή θα αλλάξει και επηρεάσει την υπόλοιπη ζωή μου και έτσι αποφάσισα εκείνη ακριβώς τη στιγμή ότι θα πεθάνω προτού τα παρατήσω.

Ο Σκοτ σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει και ήμουν τρία βήματα πίσω του και θα σας πω αυτό. Κοιτώντας στο παρελθόν, τώρα που έχω περάσει την εκπαίδευση SEAL, και θα το δούμε αυτό σε λίγο, ποτέ μου δεν έκανα προπόνηση ή μήπως να πω ξυλοδαρμό πιο δύσκολο από εκείνη την ημέρα με τον Σκοτ. Προχωράμε για λίγα μίλια, είμαι πίσω του και τελικά φτάνει σε ένα σημείο όπου κάνει κύκλους μπρος και πίσω. Έχει αυτό το διαπεραστικό βλέμμα που μοιάζει σαν αυτούς τους μαχητές στα κλουβιά που είναι έτοιμοι να αρχίσουν τη μάχη και εγώ είμαι στην άλλη πλευρά και περιμένει τον διαιτητή να δώσει την εκκίνηση. Δεν ήθελα να μεταδώσω σε αυτόν τον Navy SEAL ότι είμαι διατεθειμένος να τσακωθώ μαζί του με τίποτα και σκέφτομαι στο κεφάλι μου… Μην κάνεις οπτική επαφή, κοίτα από το πλάι, απλά μην τον κοιτάς στα μάτια.

Και σπάει αυτή τη περίεργη ένταση ρωτώντας με «αν τρέξω ακόμα ένα-δύο μίλια θα μείνεις μαζί μου;» και τότε του είπα «Σκοτ, θα πεθάνω προτού τα παρατήσω» και είπε «Τέλεια, άρα θέλεις να αρχίσεις μία ακόμα προπόνηση αύριο;» και είμαι κάπως.. Χμ, μήπως να μιλήσουμε για το που τρελάθηκες ή ότι έπαθες προηγουμένως γιατί κάπως με επηρέασε; Αλλά δε θα το συζητούσε, είπα, σίγουρα θέλω ακόμα μία προπόνηση αύριο.

Έτσι επιστρέφω στο αυτοκίνητο νοιώθοντας αξιολύπητος και χτυπημένος και ταπεινωμένος. Έσερνα τα πόδια μου προς το αυτοκίνητο και «ωχ, φίλε» και τότε άρχισα να αντιλαμβάνομαι. Ξέρεις, τα κατάφερα σε μία προπόνηση των Navy SEAL, μπορώ να το κάνω ξανά αύριο, μπορώ να το κάνω ξανά μεθαύριο. Και έτσι από αυτό το σέρνω τα πόδια μου άρχισε να ανεβαίνει η ψυχολογία μου.

Πηγαίνω σπίτι και γιορτάζω. Ο μπαμπάς μου δε μπορούσε να περιμένει να μάθει πως πήγε και είναι δίπλα στη πόρτα. Όπως πάω να πιάσω τη πόρτα την ανοίγει και μπαίνω μέσα και μου λέει «Πως πήγε;» και λέω, «Μπαμπά, θα γίνω Navy SEAL!». Λέει, «Τι;». Σηκώνει το τηλέφωνο και παίρνει τον Σκοτ, του λέει «τι συμβαίνει;» και ο Σκοτ του απαντάει «Ναι, ξέρω ότι ήθελες να εξαφανίσω τη θέληση να γίνει Navy SEAL από το γιο σου αλλά πιστεύω ότι έχει αυτό που χρειάζεται. Θα ήθελα να ξεκινήσω να προπονούμε μαζί του από αυτή τη μέρα».

Έτσι από εκείνη την ημέρα και έπειτα συναντιόμουν με τον Σκοτ κυριολεκτικά κάθε μέρα. Από το να είμαι ο Μπάμπα σίγα-σιγά έγινα ο μικρός. «Ωραία μικρέ, θέλεις να πάμε για τρέξιμο, θέλεις να πάμε για κολύμπι, για κωπηλασία» και ο Σκοτ δεν ήταν ο συνηθισμένος Navy SEAL, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Ορίστε κάποια από τα ρεκόρ που έχει… Νούμερο ένα, ο νεώτερος άνθρωπος που έχει ολοκληρώσει ποτέ την εκπαίδευση SEAL, αποφοίτησε σε ηλικία 17 ετών. Πάνω από αυτό, είναι ο πιο γρήγορος Navy SEAL στο στίβο μάχης των Navy SEAL. Δεν έχει βρεθεί κανένας μέχρι σήμερα να μπορέσει να τον κερδίσει. Πάνω από αυτό, είναι επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής στο πένταθλον, αυτό είναι 5 αθλήματα αντί για 3 στο τρίαθλο. Και ακόμα περισσότερο, στις αρχές του 2000 αν θυμάστε υπήρχε μία τηλεοπτική εκπομπή που ονομάζονται «Άνθρωπος εναντίον Κτήνους» όπου έβαζαν ανθρώπους να αγωνιστούν εναντίων άγριων ζώων σε δύναμη και ταχύτητα και οι άνθρωποι πάντα έχαναν. Ο Σκοτ ήταν ο μόνος άνθρωπος σε αυτή την εκπομπή που κέρδισε το ζώο. Αγωνίστηκε με έναν χιμπατζή σε ένα στίβο εμποδίων και κέρδισε! Μπορείτε να το αναζητήσετε στο Google ως «Navy SEAL versus chimpanzee».

Έβγαινα με αυτό τον τύπο και δεν είναι απλώς ότι με προπονούσε, ήταν η εικόνα από όλα όσα ήθελα να είμαι. Σας λέω, έβγαζα φωτογραφίες με το μυαλό μου από το χέρι του και έλεγα κοίτα το χέρι του Σκοτ, θέλω και το δικό μου να είναι σαν το δικό του μια μέρα.

Αυτό το να κάνω παρέα με τον Σκοτ ήταν μοναδική ευκαιρία αλλά σύντομα έφτανε προς το τέλος της, έλαβα την ημερομηνία που είχε οριστεί. Μπαίνω στη βασική εκπαίδευση. Έτσι σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις μας κάτω στη δημοτική πισίνα λέγαμε πως πάει η ζωή μας και αναφέρει μία ευκαιρία, όπως το έλεγε ο ίδιος, να πάει στο εξωτερικό και είπε «Μικρέ, ποιος ξέρει; Ίσως να κάνω διαφορά». Είναι πολύ πατριώτης και ενδιαφέρεται πολύ για την ελευθερία. Αποφάσισε να πάει και έτσι μου άφησε ένα τηλεφωνικό μήνυμα που έλεγε ότι φεύγει. Έλεγε: «Όλα καλά μικρέ, ετοιμάζομαι να φύγω να κάνω αυτή τη δουλειά στο Ιράκ. Απλώς ήθελα να σου πω κάτι που δεν έχω πει ποτέ σε κάποιον με τον οποίο έκανα προπόνηση. Το ξέρω ότι θα τα καταφέρεις στην εκπαίδευση SEAL».

Το να ακούς αυτό από τον Σκοτ ήταν όλος ο κόσμος, μου έδωσε τόσο αυτοπεποίθηση… Οπότε, τελειώνοντας μου θυμίζει: «Θα είμαι στο Ιράκ μόνο για δύο μήνες, θα κάνεις τη βασική εκπαίδευση που είναι δύο μήνες, θα επιστρέψεις και μετά θα ξεκινήσεις την εκπαίδευση SEAL πάνω στην ώρα, θα τα καταφέρουμε.»

Αποχαιρετιστήκαμε και είπα ωραία Σκοτ, δε μπορώ να περιμένω. Και τώρα ήταν μόλις μέρες πριν να μπω για τη βασική εκπαίδευση και δεν έχω τον μέντορα μου μαζί μου πια. Και σκεφτόμουν τι είναι το αμέσως καλύτερο; Λοιπόν, αν δεν μπορώ να κάνω προπόνηση μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο, μπορώ να το κάνω από βίντεο. Όχι αυτά τα Πιλάτες και τέτοια, είχε βγάλει βίντεο για Navy SEAL προπονήσεις. Σκέφτηκα αυτό θα κάνω. Έτσι πήρα ένα από τα βίντεο, άνοιξα τη τηλεόραση που είχε παράσιτα ένα πρωί και προτού βάλω το βίντεο βλέπω στην οθόνη και το πρόσωπο του Σκοτ είναι στη τηλεόραση.

Πριν βάλω να ξεκινήσει το βίντεο, και σκέφτομαι τι κάνει ο Σκοτ στη τηλεόραση, δε μου είπε ότι θα ξαναβγεί στη τηλεόραση. Και βλέπω τη φωτογραφία του όπου χαμογελάει και προσπαθώ να καταλάβω γιατί είναι αυτό και διαβάζω στο κάτω μέρος την ημερομηνία γέννησης του Σκοτ μετά παύλα και 31 Μαρτίου 2004 και προτού κατανοήσω τι ακριβώς είχε συμβεί η εικόνα αλλάζει και τώρα βλέπω ένα βίντεο από τον Σκοτ που είναι χιλιάδες μίλια μακριά στους δρόμους της Φαλούτζα, στο Ιράκ.

Αυτά τα χέρια από τα οποία έχω φωτογραφίες στο μυαλό μου μέχρι και σήμερα, βλέπω αυτά τα χέρια και τώρα είναι άψυχα. Ιρακινοί αντάρτες τον περικύκλωσαν, το όχημα του έπεσε σε ενέδρα και τράβηξαν όλα όσα του έκαναν σε βίντεο και το έστειλαν πίσω στις ΗΠΑ. Οπότε βλέπω στη τηλεόραση καθώς σταδιακά, αυτός ο άντρας που ήταν ο μέντορας μου, σαν δεύτερος πατέρας μου ακρωτηριάζεται, είχαν ξύλα και σίδερα και χτυπούσαν και τραβούσαν από εδώ και από εκεί το σώμα του. Μετά βρήκαν κάποιο σχοινί και έδεσαν τα πόδια του και τον έδεσαν σε ένα όχημα και τον έσερναν στους δρόμους της Φαλούτζα. Και τον κρέμασαν ανάποδα στη γέφυρα του ποταμού Ευφράτη και έβαλαν φωτιά στο σώμα του.

Μέχρι και σήμερα δεν έχω λόγια να περιγράψω τι συνέβαινε μέσα μου καθώς έβλεπα όλα αυτά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με άλλαξε ριζικά σαν άνθρωπο. Ήθελα εκδίκηση, ήθελα να πάω εκείνη τη στιγμή. Απλά να πάρω μία πτήση της πολιτικής αεροπορίας, δε θέλω να περάσω την εκπαίδευση ή να πεθάνω στην εκπαίδευση, θέλω να πάω και να ξεριζώσω τις καρδιές αυτών των τύπων.

Επίσης ένοιωσα ότι υπήρχε μία ημιτελής δουλειά που έπρεπε να ολοκληρώσω. Αυτό ήταν να γίνω Navy SEAL. Η ζωή μου ήταν χάλια, δεν είχε σειρά, έπρεπε να αντικαταστήσω τον Σκοτ και έτσι τίποτα πραγματικά δε θα γίνονταν αν δεν τα κατάφερνα στην εκπαίδευση SEAL. Πρέπει να γίνω SEAL και τότε θα είναι που η ζωή μου πραγματικά θα μπει σε μια σειρά. Έτσι επένδυσα ότι είχα στο να γίνω Navy SEAL. Δε μπορούσα να βάλω κάποιον μεγαλύτερο στόχο από αυτό. Και τελείωσα τη βασική εκπαίδευση του Ναυτικού και επιτέλους είχα την ευκαιρία μου για την εκπαίδευση SEAL.

Ο Σκοτ ήταν τεράστια υποστήριξη στο μυαλό μου, θα το έκανα για να τιμήσω αυτόν και τη μνήμη του. Είχα το όνομα του γραμμένο μέσα από το καπέλο μου και στην εκπαίδευση SEAL το πιο δύσκολο κομμάτι ονομάζεται BUD/S που σημαίνει Βασική Εκπαίδευση Υποβρύχιων Καταστροφών/SEAL και είναι εκεί που ξεκινάνε όλα. Ξεκινήσαμε με ένα σχολείο με 173 υποψήφιους και θα μας μείωναν όσο μπορούσαν. Η εκπαίδευση SEAL είναι η πιο δύσκολη από όλες. Για να σας δώσω μία ιδέα πόσο δύσκολη είναι, ορίστε μερικά πράγματα.

Υπάρχει κάτι που δεν ακούγεται συχνά, βασικά ούτε εγώ έχω γράψει για αυτό στο βιβλίο μου, και είναι τη τελευταία μέρα πριν την αποφοίτηση που είναι η πιο δύσκολη μέρα της εκπαίδευσης. Η μέρα πριν την αποφοίτηση. Οπότε εδώ είναι, θα σας το πω αμέσως.

Τη πρώτη ημέρα που μπαίνεις για εκπαίδευση ο εκπαιδευτής σου δίνει ένα μικρό ζώο, ένα κουταβάκι, να το προσέχεις. Και σας λέω, μπορεί να ακούγεται ωραίο αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλεις μετά από μία δύσκολη μέρα γεμάτη εκπαίδευση είναι ένα παραπονιάρικο σκύλο που κατουράει και χέζει και σε κρατάει ξύπνιο όλη νύχτα. Είναι σαν μία μικρή συσκευή βασανιστηρίων για στέρηση ύπνου και οι εκπαιδευτές το γνωρίζουν. Το σκυλάκι, τον έλεγαν Μπένζι, ο Μπένζι λοιπόν, ξέρετε που λένε ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, είναι αλήθεια. Αυτός ο σκύλος μεγάλωνε μαζί σου και με τους συναδέλφους σου και ήταν πάντα εκεί, στο πλευρό σου. Και τη τελευταία μέρα, την μέρα πριν την αποφοίτηση που σχεδόν έχεις τελειώσει για να δείξεις ότι ως Navy SEAL είσαι έτοιμος, και αυτό απαιτείται από εσένα, να αφαιρέσεις ζωή, πρέπει να πάρεις αυτό το σκύλο που αγάπησες και με τα χέρια σου να γυρίσεις το λαιμό του και να το σπάσεις. Πλάκα κάνω, πλάκα κάνω! Δεν το κάνεις αυτό, συγγνώμη! Δεν το ακούτε συχνά γιατί δεν σου δίνουν καν σκύλο στην εκπαίδευση. Το είπα για να ελαφρύνω την ατμόσφαιρα λίγο, εντάξει, και δούλεψε. Ίσως το παρατράβηξα σε αυτό. Εντάξει, ας μιλήσουμε σοβαρά για το πόσο δύσκολη είναι η εκπαίδευση SEAL. Θα είμαι ειλικρινής τώρα, δεν κάνω άλλα αστεία.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ονομάζεται Διαβολοβδομάδα. Η Διαβολοβδομάδα είναι 5.5 μέρες όπου κοιμάσαι 4 ώρες. Αυτό δεν είναι 4 ώρες ύπνου την ημέρα, είναι 4 ώρες ύπνου για όλες τις 5.5 μέρες μαζί. Τη στιγμή που αρχίζει η Διαβολοβδομάδα οι εκπαιδευτές σε στέλνουν στον Ειρηνικό Ωκεανό, δε φοράς στολή κατάδυσης, είναι 3 το πρωί και ένα από αυτά τα πρωινά που το γρασίδι σπάει όταν το πατάς και το περάσαμε αυτό το Φεβρουάριο. Το βασανιστήριο είναι να κλειδώνετε τα χέρια σας με τους άλλους υποψήφιους και απλώς ξαπλώνετε εκεί που χτυπάει το κύμα και καθώς αρχίζετε να τρέμετε από το κρύο ονομάζεται «κομπρεσέρ» γιατί φαίνεται σαν να κρατάς ένα «κομπρεσέρ». Και οι εκπαιδευτές θα σε αφήσουν μέχρι τα πρώτα στάδια της υποθερμίας, θα σε βγάλουν έξω, μετά πάλι μέσα, πάλι έξω, ξανά μέσα μέχρι, ας πούμε, τρεις να τα παρατήσουν. Αυτός είναι απλά ένας αριθμός που ορίζουν. Θέλουμε τρεις από εσάς να τα παρατήσουν και δε θα σταματήσουμε μέχρι να φτάσουμε αυτό τον αριθμό, και πάντα φτάνουν αυτό τον αριθμό.

Αν δεν είσαι στο νερό θα είσαι στο έδαφος καλύπτοντας 200 μίλια τρέχοντας και δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή που είσαι στεγνός. Πάντα έχεις δίπλα τη παραλία, το νερό είναι εκεί. Τρέχεις στην άμμο και αυτά τα 200 μίλια δεν είναι μόνο το βάρος σου, έχεις μία βάρκα πάνω στο κεφάλι σου γεμάτη με νερό, γεμάτη με άμμο, γεμάτη με κουπιά και καθώς η πίεση την τρίβει στο κεφάλι σου, μέσα από τα μαλλιά, μέσα από το δέρμα στο κεφάλι σου έχεις ένα κυκλικό καραφλό επώδυνο σημείο. Η συνεχής πίεση ήταν γνωστή για κατάγματα στο λαιμό από το προηγούμενο σχολείο. Στο σχολείο μου υπήρχε κάποιος που έσπασε το πόδι του και καθώς τρέχεις να θυμάσαι ότι έχεις την άμμο της παραλίας που τρίβετε σε όλα τα άσχημα σημεία. Ξέρετε αυτό το συναίσθημα όταν είσαι στη πισίνα για ώρα για είσαι κάπως, ωχ, τα χέρια μου έχουν μουλιάσει. Φανταστείτε 5.5 μέρες με θαλασσινό νερό και άμμο. Κάθε εκατοστό του σώματος σου έχει τριφτεί και πάνω από αυτό έχεις παραισθήσεις. Είσαι όρθιος για τόσο καιρό πιέζοντας τον εαυτό σου τόσο σκληρά που αρχίζεις να κοιτάς γύρω, και εννοώ έβλεπα πράγματα που δεν ήταν εκεί!

Κάναμε κουπί μια νύχτα που ονομάζεται γύρος του κόσμου, κάνουμε κουπί γύρω από νησί Κλεμέντε, κοιτάω στο νερό και βλέπω τα Χελωνονιντζάκια και εννοώ, έβλεπα τον Ντονατέλο και τον Λεονάρντο να κουνάνε τα κεφάλια τους και να μου κλείνουν το μάτι. Και προσπαθώ να τους χτυπήσω με το κουπί και οι άλλοι λένε «τι κάνεις;». Γιατί ξέρεις, έχει σημασία να είσαι νικητής στην εκπαίδευση SEAL, κάναμε αγώνα εκεί. Ο καθένας έχει τη στιγμή παράνοιας και παραισθήσεων και τους λέω τα Χελωνονιντζάκια είναι δίπλα από τη βάρκα. Και είναι αστείο γιατί όλοι έχουν τη δικιά τους αντίληψη και είναι κάπως «σοβαρά;» και αρχίζουν να κοιτάνε αλλά ασφαλώς δε τα βλέπουν. Και κάναμε κουπί και κάποιος άλλος πετάχτηκε όρθιος και κάνει ένα άκαμπτο στρατιωτικό χαιρετισμό και λέει «Το Άγαλμα της Ελευθερίας!»… Στο Σαν Ντιέγκο… Δεν είναι εκεί, σωστά; Δεν είναι εκεί. Είναι αστείο να τα ξανασκέφτεσαι αυτά αλλά αυτό είναι μόνο ένα στιγμιότυπο από 5.5 ημέρες μίας διαδικασίας 1.5 χρόνου για να ολοκληρώσεις την εκπαίδευση SEAL.

Ας αφήσουμε τα νούμερα να μιλήσουμε μόνα τους γιατί δεν έχω αρκετό χρόνο να μπω σε λεπτομέρειες από όλα. 173 άντρες ήθελαν το ίδιο πράγμα, θα πέθαιναν προτού τα παρατήσουν, όσοι τα παρατούσαν έπρεπε πρώτα να χτυπήσουν τρεις φορές ένα χάλκινο καμπανάκι. Από τους 173 άντρες του σχολείου υπήρχαν μόλις 13 ακόμα εκεί στη τελετή αποφοίτησης.

Η ημέρα της αποφοίτησης ήταν μία από τις πιο χαρούμενες ημέρες της ζωής μου, είχα αυτό το αίσθημα ότι Σκοτ το κάναμε, τα καταφέραμε. Είχα το όνομα του γραμμένο στο καπέλο μου. Οπότε είμαι εκεί έξω και παίρνω το έμβλημα στο στήθος μου που λέει ότι έγινα Navy SEAL. Δεν ήταν όμως μόνο μία από τις πιο χαρούμενες μέρες της ζωής μου, αυτό για το οποίο δεν είχα προετοιμαστεί ήταν ότι ήταν και μία από της χειρότερες ημέρες της ζωής μου και άρχισε να γίνετε χειρότερα από αυτό το σημείο.

Αυτό που χτύπησα ήταν κάτι που δεν είχα αντιληφθεί αλλά ήταν η ανθρώπινη φύση. Αργότερα άκουσα αυτές τις λέξεις από έναν Χριστιανό φιλόσοφο, τον Ravi Zacharias, είχε πει: «Μία από τις πιο μοναχικές στιγμές ένας άνθρωπος θα γνωρίσει ποτέ είναι όταν έχει καταφέρει αυτό που πίστευε ως το ολοκληρωτικά απόλυτο και πάλι τον απογοητεύει». Ξέρεις, το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο στην άλλη πλευρά. Όλοι έχουν επιτεύγματα που κυνηγούν και σκέφτονται ότι τώρα δεν είμαι ευτυχισμένος εδώ που είμαι αλλά αν πάω εκεί θα είμαι ικανοποιημένος. Αυτά τα χρήματα, αυτό το σπίτι, αυτός ο μισθός, οτιδήποτε. Φτάνεις εκεί, έχεις τη στιγμή που ταΐζεις την ικανοποίηση σου αλλά τι συμβαίνει; Πεινάς και διψάς για κάτι άλλο. Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει αν δεν υπάρχει άλλο γρασίδι στην άλλη πλευρά; Έφτασες επιτέλους στη κορυφή του Τοτέμ, στη κορυφή του βουνού και ακόμα νοιώθεις αυτό το είδος κενού, σαν άδειες τσέπες. Αυτή ήταν η εμπειρία μου.

Για την ακρίβεια, ένας δισεκατομμυριούχος που του είχαν πάρει συνέντευξη στο περιοδικό Forbes και τον ρώτησαν αν μπορούσε να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να δώσει μία συμβουλή στον εαυτό του τι θα ήταν είπε στην απάντηση του: Αν μπορούσα να ταξιδέψω πίσω θα έλεγα στον εαυτό μου ότι όταν φτάσεις στη κορυφή του βουνού εκεί επάνω, δεν υπάρχει τίποτα εκεί επάνω.

Και αυτή ήταν η εμπειρία μου, ήταν βασικά καλύτερα να μην είσαι SEAL και να προσπαθείς να γίνεις Navy SEAL γιατί τουλάχιστον έχεις την ελπίδα, είχα κάτι να με οδηγεί. Αλλά τώρα είμαι εκεί, καταλαβαίνω ότι είμαι ακόμα ο ίδιος άνθρωπος αλλά πια ούτε καν που έχω αυτή την ελπίδα και κάτι να με οδηγεί.

Όταν τοποθετήθηκα στη SEAL Team 1 δεν ήθελα άλλοι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι δεν ήμουν ευτυχισμένος εκεί που βρισκόμουν. Είχα όλη αυτή την άδεια μετά την εκπαίδευση, παίρνουμε 30 ημέρες άδεια, πήγα πίσω στο σπίτι μου με φίλους και συγγενείς να λένε «Τσαντ, πρέπει να είσαι στη κορυφή του κόσμου, τα κατάφερες» και έλεγα «Ναι, είμαι ροκ σταρ, ζω το όνειρο» ενώ μέσα μου ήμουν πιο αξιολύπητος από όσο ήμουν ποτέ μου. Όλη μου η ζωή ήταν ένα ψέμα.

Έτσι αυτό που έκανα ήταν να βγαίνω με παλιούς φίλους και απλώς να κάνω οτιδήποτε μπορούσε να προσφέρει λίγο διέγερση της στιγμής που είναι να βγαίνω και να πίνω, να κάνω πάρτι και όλα τα ανόητα πράγματα που έρχονται με αυτά, πονοκεφάλους από μεθύσι, καυγάδες, ποτό μέχρι να μην θυμάμαι τι έκανες. Έγιναν πολύ άσχημα τα πράγματα, εννοώ έκλεβα βαρέλια μπύρας με τους φίλους μου. Δεν έπρεπε να κάνω τέτοια πράγματα, ήμουν εν ενεργεία Navy SEAL. Ή έπινα και δεν ήξερα τι έκανα, ένα βράδυ πραγματικά παραέγινε όταν ξύπνησα το πρωί την επόμενη μέρα και δε θυμόμουν τίποτα πέρα από αυτά τα βαρέλια μπύρα και ότι είχα 26 ράμματα στις αρθρώσεις των δάκτυλων στο χέρι για κάτι που δεν το γνωρίζω μέχρι και σήμερα. Έμαθα ότι πήγα στο σπίτι των γωνιών μου και γέμισα όλους τους τοίχους με αίμα, τα δωμάτια του αδερφού και της αδερφής μου. Ήταν άσχημο.

Έτσι μου είπαν ότι αν ξαναπάω στο Huntington Beach δεν είμαι ευπρόσδεκτος στο σπίτι πια. Είπαν: «Δεν ξέρουμε τι έχεις πάθει, θα σκοτωθείς ή θα σκοτώσεις κάποιον άλλον. Σε αγαπάμε, είσαι ο γιος μας, γιατί δεν έρχεσαι να φάμε βραδινό όλοι μαζί εδώ; Μην βγεις να πιεις αλλά αν βγεις και πιεις μην έρθεις εδώ, δεν είμαστε το ξενοδοχείο σου». Αυτό που σκεφτόμουν όταν μου έλεγαν αυτά τα πράγματα, γιατί είχα κακή καρδιά τότε, σκεφτόμουν ότι υπάρχει ακόμα ένα βαρέλι μπύρας και θα το πιω απόψε και ξέρω που είναι. Θυμάμαι ότι το έκρυψα στο γκαράζ. Έτσι αποφάσισα να παίξω τα χαρτιά μου εδώ. Προσπαθούσαν να με πάνε στην εκκλησία για πάρα πολύ καιρό τώρα, προσεύχονταν για εμένα, και εγώ τους έλεγα να σταματήσουν να προσεύχονται εναντίον μου. Αυτή ήταν καλή στιγμή να παίξω το χαρτί της εκκλησίας.

Όχι γιατί ήθελα να πάω, όχι γιατί πεινούσα για κάποιο μήνυμα. Θα πήγαινα απλά για να τους κάνω χαρούμενους και όταν θα τελείωνε και θα γυρνούσαμε σπίτι, όταν θα έφευγα από το ραντάρ τους και δε θα κοιτούσαν. Όταν δε θα σκεφτόντουσαν θα έπιανα αυτό το βαρέλι μπύρα και θα πήγαινα στους φίλους μου. Έτσι πήγα.

Εκεί ήταν ένας άνθρωπος που μιλούσε εκείνο το μεσημέρι στο όνομα του Μεγάλου Κυρίου και ξεκίνησε την ομιλία σχετικά με ένα στρατιώτη. Αμέσως τράβηξε τη προσοχή μου καθώς ήμουν εν ενεργεία Navy SEAL. Το όνομα του στρατιώτη ήταν Νεεμάν και ήταν από το Β’ Βασιλέων, Κεφάλαιο 5. Καθώς ακούω για αυτόν τον Νεεμάν πραγματικά συσχετίζομαι μαζί του. Ο Νεεμάν, με το τρόπο που ακούγονταν θα ήταν σίγουρα Navy SEAL αν υπήρχε κάτι τέτοιο στην εποχή του.

Είναι ο στρατηγός του Συριακού στρατού και έχει αυτό το λαό αντρών που τον αναγνωρίζουν και τον σέβονται και έχει τεράστια επιτυχία στη μάχη. Σκέφτομαι είναι σαν όλους τους συναδέλφους μου που με χτυπάνε στη πλάτη και ο Νεεμάν, ακόμα και ο βασιλιάς θέλει τη παρέα του. Ο Νεεμάν περιγράφεται ως ένας άντρας γενναίος αλλά ο Νεεμάν ήταν λεπρός. Και για όλους όσους δε το γνωρίζουν, ο Ιησούς κοιτώντας πίσω στην εποχή του Νεεμάν είπε, κανένας δεν είχε ποτέ θεραπεύσει τη λέπρα εκείνη την εποχή. Παρ’όλα αυτά, εξουθενωμένος κάθε απόγευμα, ήταν ο τύπος ανθρώπου που κάνει όλα όσα είναι εντός των δυνατοτήτων του και δυνάμεων αλλά δεν υπήρχε γιατρός για να πληρώσει να τον γιατρέψει. Ωραία επιτυχία, σωστά; Αυτή η εξωτερική προσωπικότητα με τη πανοπλία που φορούσε ως στρατηγός ενώ από κάτω σάπιζε, επιδεινώνονταν, ήταν ένας νεκρός που περπατούσε. Έλεγαν ότι ούτε οι χειρότεροι εγκληματίες της Συρίας δεν θα αντάλλαζαν το δέρμα τους με αυτό του Νεεμάν.

Ο Νεεμάν είχε έναν υπηρέτη στο σπίτι του και ο υπηρέτης είπε αν και μόνο ο αφέντης μου πήγαινε να δει το προφήτη Ελισαίο θα έκανε κάτι. Θα θεράπευε τη λέπρα. Ο Νεεμάν ήταν όλο αυτιά, είπε ότι θα πάει και θα το δοκιμάσει. Είχε εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές, σωστά;

Οπότε πάει και παίρνει μαζί του τους άντρες του για το ταξίδι. Ταξιδεύουν και φτάνουν στο σπίτι του Ελισαίου και χτυπούν τη πόρτα. Αλλά ο Ελισαίος δεν πήγε καν στη πόρτα, έστειλε έναν υπηρέτη του να μιλήσει εκ μέρους του. Ο Νεεμάν ήταν έξαλλος, ήρθε όλο αυτό το δρόμο, είχε τη παραμικρή ιδέα ο Ελισαίος ποιος ήταν και τώρα τον προσέβαλλε έτσι μπροστά σε όλους τους άντρες του; Ο υπηρέτης είπε ότι αν βουτήξει εκεί πιο κάτω στον Ιορδάνη ποταμό, την έβδομη φορά που θα βγει θα έχει νέο δέρμα. Ο Νεεμάν είχε δεχθεί αρκετές προσβολές.

Ξεκινάει να τα μαζεύει και ετοιμάζεται να φύγει ενώ φωνάζει γιατί, γιατί να πάω να βουτήξω στον βρώμικο Ιορδάνη. Έχω πιο καθαρά ποτάμια εκεί που είμαι. Είχε το μυαλό του στο φυσικό μέρος και δε σκέφτονταν το πνευματικό που θα λάμβανε χώρα και τώρα φεύγει.

Βλέπουμε εδώ ότι το πραγματικό εμπόδιο είναι η υπερηφάνεια του, έχει πολύ μεγάλη υπερηφάνεια. Ο εγωισμός είναι στη μέση. Ένας από τους άντρες του προσπαθεί να τον μεταπείσει. Για τον Νεεμάν ξέρετε, αν του είχε πει ο προφήτης να κάνει κάτι τρελό θα το έκανε. Μπορούμε να φανταστούμε ότι αν προφήτης του έλεγε: Νεεμάν γιατί δεν βγάζεις τα παπούτσια σου και να τρέξεις σε σπασμένα γυαλιά για 200 μίλια και μετά θα σε γιατρέψω ο Νεεμάν, με το χαρακτήρα που είχε που ήθελε να κάνει τα πάντα εντός των δυνάμεων του, θα έλεγε δείξε μου από που να αρχίσω. Ή αν του έλεγε βούτα μέσα στο νερό και κρατά την ανάσα σου μέχρι να μείνεις αναίσθητος για 7 φορές, ο Νεεμάν θα έτρεχε προς το νερό. Αλλά επειδή ήταν τόσο απλό πράγμα ήταν και ανόητο γι’αυτόν. Γι’αυτό λένε: Τὸ κήρυγμα περὶ τοῦ σταυροῦ σ’ ἐκείνους ποὺ χάνονται εἶναι μωρία.

Αλλά κάτι περνάει στο Νεεμάν από αυτό τον άντρα και ο Νεεμάν είναι έτοιμος να κάνει το πιο δύσκολο πράγμα, και τι είναι αυτό; Είναι έτοιμος να βγάλει από πάνω του αυτή τη προσωπικότητα, να βγάλει την υπερηφάνεια του. Καθώς βγάζει τη πανοπλία του στρατηγού αφαιρεί την υπερηφάνεια του. Δείχνει ταπεινότητα, δείχνει διαφάνεια, ίσως για πρώτη φορά μπροστά στους άντρες του. Αυτοί οι άντρες βλέπουν τον αληθινό Νεεμάν στη πραγματική του κατάσταση, κάτω από όλα. Όπως περπατάει με πίστη και εμπιστοσύνη μέσα στο νερό όπου ο Θεός θα μπει σε αυτή τη διαδικασία και καθώς βουτάει 5-6 φορές, την 7η φορά όταν σηκώνεται έχει νέο δέρμα σαν μωρού.

Αυτό εύκολα συσχετίζεται με ένα πολύ προσωπικό επίπεδο και ήθελα να το καταλάβετε όλοι σας. Φαίνεται ότι όπως ο Νεεμάν είχε λέπρα όλοι έχουμε κάτι που συμβαίνει από κάτω. Ακριβώς όπως ο Νεεμάν έπρεπε να βγάλει αυτή τη προσωπικότητα για τους άντρες του, του στρατηγού γεμάτου δύναμη. Ξέρουμε ότι κάτω από όλα σάπιζε, ο Νεεμάν είχε λέπρα. Τι έχουμε όλοι μας κάτω από όλα;

Ποιοι είστε μπροστά στους φίλους, στην οικογένεια, στους συνεργάτες ή αλλιώς όπως ο Νεεμάν είχε τη λέπρα του, εμείς έχουμε μία αρρώστια που ονομάζεται αμαρτία. Η λέπρα οδηγούσε τον Νεεμάν σε σίγουρο θάνατο και η αμαρτία έχει καταστροφικές συνέπειες, είναι οι μισθοί των αμαρτιών, ο θάνατος της αναφέρεται στη λίμνη του πυρός.

Ο Νεεμάν κατάφερε να ξεφύγει, τι κάνουν οι άνθρωποι εδώ; Μετά βλέπουμε ότι ο Θεός έστειλε τον υιό του Ιησού να ζήσει μία τέλεια άγια ζωή χωρίς αμαρτίες. Αυτή η λέπρα αντιστοιχεί στις αμαρτίες άρα αν σκεφτούμε ότι ο Ιησούς ήταν αψεγάδιαστος, έζησε μία τέλεια άγια ζωή χωρίς αμαρτίες και πήγε στο σταυρό, και δεν πήγε στο σταυρό για κάποιο δείγμα ταπεινότητας, πήγε στο σταυρό με αποστολή και σκοπό. Και αυτό ήταν για να κάνει κάτι για τις αμαρτίες μας. Πήγε για να ανταλλάξει δέρμα μαζί σας και μαζί μου. Να πάρει τη λέπρα μας, το δέρμα που έχει μολυνθεί πάνω του και πεθαίνει από τη τιμωρία αυτής της αμαρτίας πάνω στο σταυρό νικώντας τη δύναμη που κρατά η αμαρτία σε εσάς και εμένα. Το έκανε ώστε να μπορούμε να ελευθερωθούμε και όχι μόνο αυτό αλλά ανασταίνεται ξανά από τους νεκρούς νικώντας έτσι όχι μόνο τη δύναμη της αμαρτίας αλλά και τη δύναμη του θανάτου.

Όπως είχε πει «Επειδή έζησα, και εσείς θα ζήσετε». Ο Νεεμάν είχε σχεδόν φύγει, σχεδόν τα παράτησε αλλά αυτό που έπρεπε να κάνει, έπρεπε να είναι ταπεινός προς τον Θεό και να βάλει ένα επίπεδο εμπιστοσύνης στο Θεό για να περάσει. Τι πρέπει να κάνετε εσείς;

Όπως είπε ο Ιησούς, πρέπει να πεθάνετε, να αρνηθείτε τον εαυτό σας. Να δέχεστε το σταυρό καθημερινά και να με ακολουθήσετε. Σε βιβλικούς όρους εννοεί να μετανοούμε που δε σημαίνει ελεημοσύνη για της αμαρτίες σου, σημαίνει να νοιώσεις τόσο ελεημοσύνη για τις αμαρτίες σου που να θέλεις να αλλάξεις. Να περάσεις από το σκοτάδι στο φως. Ακριβώς όπως ο Νεεμάν άλλαξε από εκεί που ήταν έτοιμος να φύγει για να μπει στο νερό. Εμείς δε γυρνάμε στο νερό αλλά στο σταυρό.

Βάλε τη πίστη και εμπιστοσύνη σου στον Ιησού για να σε σώσει από τι; Να σώσει από την αμαρτία. Δεν έχεις το λόγο μου σε αυτό, έχεις το λόγο του Θεού. Δε θα θυμάται πια τις αμαρτίες σου. Θυμάστε πως η λέπρα του Νεεμάν έφυγε; Ήταν καθαρός, το γραπτό λέει σε αυτόν που μετανοεί σβήνουν οι αμαρτίες.

Στις 14 Μαρτίου 2007 μπήκε στο μυαλό μου το ευαγγέλιο και ήξερα ακριβώς τι έπρεπε να κάνω. Ήξερα ότι ζούσα αμαρτωλή ζωή και ήξερα ότι έπρεπε να εγκαταλείψω αυτές τις αμαρτίες, έπρεπε να μετανοήσω και ήξερα ότι έπρεπε να ψάξω βαθιά μέσα μου με τον Ιησού, τον Σωτήρα και Κύριο μου. Όπως ακριβώς αποφάσισα να γίνω Navy SEAL με όλες μου τις δυνάμεις, αυτό είναι που αποκαλούμε Ιησού τω Κυρίω ημών κύριος όλων. Είμαι μαθητής του και έζησα αυτό που λένε τα γραπτά ότι όποιος είναι με το Χριστό είναι νέο δημιούργημα. Όλα τα παλιά περνάνε και τα πράγματα γίνονται καινούργια. Ο άντρας που ήμουν πέθανε. Συγχωρέθηκα για όλες μου τις αμαρτίες όχι από κάτι που έκανα, αλλά από ότι έκανε ο Ιησούς. Και πολλές από αυτές τις αρρώστιες έφυγαν μαζί.

Επιτέλους, είχα Θεϊκούς πόρους για να ξεπερνάω κάποιους πειρασμούς που ζούσα στη ζωή μου. Τώρα που έχω τον Χριστό που είπε, χωρίς εμένα δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Έτσι, αυτό το βαρέλι μπύρα έμεινε εκεί, σε αυτό το γκαράζ, χωρίς να χρειάζεται ανάλυση. Για την ακρίβεια, δύο χρόνια αργότερα, καθαρίζω το γκαράζ με τον μπαμπά μου που κάναμε Ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα και είχα ξεχάσει αυτό το πράγμα. Το αποκαλύπτει ο πατέρας μου και λέει: «Τι είναι αυτό το πράγμα;» και είμαι κάπως «Ωχ… Έχω μία αστεία ιστορία να μοιραστώ σχετικά με αυτό από εκείνο το βράδυ που πήγαμε στην εκκλησία».

Πολλά πράγματα άλλαξαν, δεν είμαι πια ο άγριος τύπος με τη ψυχολογία του πάμε να τους σκοτώσουμε όλους και ας τους χωρίσει ο Θεός. Αλλά ακόμα υπάρχει σοβαρός επαγγελματισμός σε αυτό που κάνουμε. Υπάρχουν πολύ κακοί άνθρωποι εκεί έξω που παίρνουν εκρηκτικά γιλέκα και τα φορούν σε ανάπηρες γυναίκες. Δε γνωρίζω ποιος Χριστιανός δεν θα έκανε κάτι για αυτό. Όπως λένε, αν οι καλοί δεν κάνουν κάτι το κακό θα κυριαρχήσει.

Λοιπόν ήμασταν στο εξωτερικό στη τελευταία επιχείρηση και είχαμε πέσει στην ενέδρα και δίναμε τη μάχη για τις ζωές μας. Αν τα καταφέρναμε θα επιστρέφαμε σπίτι. Αλλά δε λειτουργεί πάντα έτσι. Το έχετε ξανακούσει αυτό, η ελευθερία δεν είναι δωρεάν. Ποτέ μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν άντρες που πληρώνουν για την ελευθερία με το αίμα τους στα πεδία μάχης. Κλείνοντας, αν θα μπορούσα να τονίσω κάποιους από αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία θα ξεκινήσω με τον Mike Monsoor.

Ήταν ένας Navy SEAL των ΗΠΑ και βρίσκονταν σε ένα μέρος που ονομάζεται Ραμάντι και είναι στο Ιράκ. Είναι σε μία ταράτσα και παρέχει κάλυψη πυρών σε μερικούς ακόμα SEAL που βρίσκονται στο δρόμο. Από άγνωστη τοποθεσία ένας αντάρτης πετάει μία χειροβομβίδα στη ταράτσα. Η χειροβομβίδα χτυπάει στο στήθος του Mickey και πέφτει στη ταράτσα και αν μπορείτε να φανταστείτε, είχε την έξοδο ένα βήμα μακριά, η χειροβομβίδα δεν ήταν δικό του πρόβλημα, αλλά εδώ είναι το σημαντικό. Υπάρχουν και άλλοι SEAL στη ταράτσα μαζί του και δεν θα είχαν καμία πιθανότητα να περάσουν τη χειροβομβίδα και να φτάσουν ως την έξοδο. Έτσι ο Mickey σε κλάσματα του δευτερολέπτου έκανε μία ανιδιοτελή πράξη, πέφτει πάνω στη χειροβομβίδα αγκαλιάζοντας τη καθώς φωνάζει «χειροβομβίδα» και η χειροβομβίδα σκάει. Απορροφά όλη την ενέργεια της χειροβομβίδας πάνω του, το σώμα του σαν σφουγγάρι κρατάει όλα τα θραύσματα, το μέταλλο, υποφέρει και πεθαίνει. Αλλά από αυτή τη πράξη που έκανε όλοι οι άλλοι έζησαν. Να θυμάστε αυτές τις λέξεις: «Κανείς δεν έχει μεγαλύτερη αγάπη από αυτόν που βάζει τη ζωή του για τους φίλους του» και αυτό έκανε ο Mike Monsoor.

Ο φίλος μου για τον οποίο για πολύ καιρό δεν ήθελα να συζητάω για το τι του συνέβη κατάλαβα ότι ξέρετε τι; Δεν ήταν χωρίς αιτία, δεν ήταν μάταιο. Σκοτώθηκε, κρεμάστηκε και κάηκε πάνω στη γέφυρα του Ευφράτη αλλά ήταν για την ελευθερία και όπως είχε πει: «Μικρέ, όταν θα πάω εκεί ίσως να κάνω διαφορά». Κανείς δεν έχει μεγαλύτερη αγάπη από αυτόν που βάζει τη ζωή του για τους φίλους του. Ο Σκοτ το έκανε για την ελευθερία και τέλος, αν μπορείτε να σκεφτείτε τον άνθρωπο που είπε αυτές τις λέξεις για τη μεγάλη αγάπη που αναφέρω εδώ δεν είναι άλλος από τον Ιησού από τη Ναζαρέτ.

Και λέει αυτές τις λέξεις μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Είναι πριν τη σταύρωση. Αναγνωρίζω ότι εδώ στην Αμερική όλοι έχουν ακούσει για τον Ιησού και τη σταύρωση αλλά όχι όλοι έχουν μία καλή, σωστή οπτική γωνία. Μία καλή κατανόηση το τι έλαβε χώρα στο σταυρό. Αναμφισβήτητα εκτιμάτε τι κάνουν οι στρατιώτες στο εξωτερικό και πιστεύω ότι έχετε σωστή οπτική γωνία και καλή κατανόηση το τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Αν θα μπορούσατε απλά να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους ανθρώπους ως ένα πρίσμα για να έχετε μία καλύτερη κατανόηση, μία καλύτερη εικόνα το τι συμβολίζει η σταύρωση, θα ήταν κάπως έτσι.

Το δευτερόλεπτο που ο Mike Monsoor πήδηξε πάνω σε αυτή τη χειροβομβίδα και απορρόφησε όλη την έκρηξη πάνω του. Γιατί; Για να ζήσουν οι άλλοι. Ποτέ μην ξεχνάτε όταν ο Ιησούς πήγε στο σταυρό απορρόφησε την έκρηξη όχι από κάποια χειροβομβίδα αλλά την έκρηξη από τις αμαρτίες μας πάνω του. Γιατί; Για να μπορέσουμε να ζήσουμε αιώνια.

Αυτή η χειροβομβίδα δεν ήταν πρόβλημα του Mickey και σίγουρα οι αμαρτίες δεν ήταν πρόβλημα του Ιησού. Είναι δικό μας πρόβλημα, το πήραν επάνω τους για εμάς. Και ακριβώς όπως ο φίλος μου ο Σκοτ σκοτώθηκε και κρεμάστηκε από τη γέφυρα του Ευφράτη για την ελευθερία, μην ξεχνάτε πότε ότι ο Ιησούς σκοτώθηκε και κρεμάστηκε στο σταυρό ώστε εμείς να έχουμε την ελευθερία από τις αιώνιες συνέπειες των αμαρτιών μας. Κανείς δεν έχει μεγαλύτερη αγάπη από αυτόν που βάζει τη ζωή του για τους φίλους του. Βλέπετε πως στρατιώτες όπως ο Mickey Monsoor και ο Σκοτ Χέλβενστον και ακόμα μεγαλύτερος, δείτε στο σταυρό. Αυτή είναι η σωστή οπτική για το ποίμνιο του Θεού. Που παίρνει την αμαρτία του κόσμου. Γράφει, γιατί ομιλεί από τον πατέρα του είθε αυτός ο Ιησούς, που δε γνώρισε αμαρτία, ήταν αναμάρτητος, να γίνει η αμαρτία για εμάς. Έτσι ίσως να γίνουμε οι ενάρετοι του θεού μέσα από αυτόν.

Και εκτιμώ τη λέξη «ίσως» εκεί γιατί η αλήθεια και το γεγονός είναι πως δε θα το κάνουν όλοι. Ο Ιησούς το λέει ο ίδιος, προειδοποιεί, λέει μεγάλη είναι η πόρτα και εύκολος ο δρόμος που οδηγεί στη καταστροφή και υπάρχουν πολλοί που πηγαίνουν σε αυτό το μονοπάτι. Λέει, στενή είναι η πόρτα και δύσκολος ο δρόμος που οδηγεί στο φως και λίγοι το βρίσκουν. Πιστεύω ότι το δύσκολο πράγμα είναι αυτό που έκανε ο Νεεμάν. Είναι να βγάλουμε την υπερηφάνεια, να δείξουμε ταπεινότητα μπροστά στο Θεό και θυμάστε με τι αρχίζει το αν κάποιος θέλει να με ακολουθήσει; Άρνηση. Πρέπει να αρνηθείς τον εαυτό σου.

Οπότε αν δε θέλεις να έχεις σχέση με το Θεό, θα σου πραγματοποιήσει την επιθυμία σου. Θα σεβαστεί την επιθυμία σου. Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στο κόσμο, υπάρχει ένα είδος ανθρώπου που θα σκύψει εμπρός στο Θεό και θα πει το θέλημα σου θα γίνει, το άλλο είδος ανθρώπου θα αρνηθεί να σκύψει μπροστά στο Θεό και ο Θεός θα του πει το θέλημα σου θα γίνει. Αν δεν θέλεις να έχεις σχέση με το Θεό, θα σου πραγματοποιήσει το θέλημα σου. Αλλά αν θέλεις να έχεις σχέση με το Θεό μέσω του Ιησού Χριστού που πέθανε για τις αμαρτίες σου, αν θέλεις να έχεις σχέση μαζί του. Αν θέλεις όταν πεθάνεις να έχεις ευκαιρία να πας στο Παράδεισο, να συγχωρεθούν οι αμαρτίες σου, να έχεις Θεϊκούς πόρους στο κόσμο που σε βοηθούν να ξεπερνάς όλα τα σκουπίδια της ζωής που επιστρέφουν πάντα όπως τα γουρούνια στη λάσπη. Αν θέλεις δύναμη από το Θεό για αυτά τα πράγματα, να ζεις μία ζωή που κυριαρχεί ενάντια στην αμαρτία. Θα προσπαθήσω γιατί ο Ιησούς λέει αν εξομολογηθείς μπροστά σε άλλους, θα εξομολογηθώ για εσένα στον πατέρα μου που είναι στον Παράδεισο.

Είπε ότι πλήρωσε για τις αμαρτίες σου, είσαι συγχωρεμένος, τις έσβησε. Βάλε τη πίστη και την εμπιστοσύνη σου σε αυτόν και αυτός θα ομολογήσει για να γίνεις ένας πολίτης του Παραδείσου, θα γίνεις ένα από τα παιδιά μου, θα είσαι υπό τη προστασία μου. Και ανοίγει αυτούς τους Θεϊκούς πόρους σε εσένα, τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος μέσα σου.

Οι γραφές λένε: «Σταυρώθηκα με το Χριστό και δε ζω πια, αλλά ο Χριστός ζει μέσα μου. Η ζωή που ζω τώρα στο σώμα, τη ζω με πίστη στον Υιό του Θεού, που με αγάπησε και έδωσε τη ζωή του για εμένα». Αν θέλετε να μετανοήσετε και να βάλετε τη πίστη και εμπιστοσύνη σας σε αυτόν και όταν πεθάνετε να πάτε στο Παράδεισο, θα σας προσφέρω μία ευκαιρία εδώ και τώρα. Θα προσευχηθούμε μαζί, από το κεφάλι μας.

Πατέρα, ερχόμαστε εμπρός σου με μεγάλη πίστη για τους στρατιώτες στο εξωτερικό που θυσιάζουν τις ζωές τους και έχουν χαρίσει τις ζωές τους και χύσει το αίμα τους ώστε να έχουμε ελευθερία. Και Κύριε θυμόμαστε τις αμαρτίες μας και τον Ιησού που έχυσε το αίμα του για να είμαστε ελεύθεροι από τις επιπτώσεις των αμαρτιών μας.

Τώρα που όλοι έχουν τα κεφάλια σκυμμένα και τα μάτια κλειστά σας ρώτησα αν είστε εδώ το πρωί, και καταλαβαίνετε, ξέρετε τι. Έπαιξα το ρόλο του Νεεμάν, έχω κάποια υπερηφάνεια που βάζω μπροστά αλλά με χτυπάει η αμαρτία. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορείτε να κάνετε για την αμαρτία, μόνο ο Χριστός μπορεί να κάνει κάτι για αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι το δύσκολο πράγμα της ταπεινότητας και θα το κάνετε;

Και να παραλάβετε το δώρο του βάζοντας τη πίστη και εμπιστοσύνη σας σε αυτόν. Αν θέλετε αυτό το πρωί, θέλω να προσευχηθώ μαζί σας. Μπορείτε να σηκώσετε το χέρι τώρα σας αν θέλετε να προσευχηθούμε μαζί; Θέλετε να ξέρετε ότι όταν πεθάνετε θα πάτε στο Παράδεισο, υμνήστε το Θεό, ο Θεός να σας έχει καλά φίλοι μου. Σε όλους όσους σήκωσαν τα χέρια, αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία να φύγουμε από την αμαρτία και να βάλουμε τη πίστη και εμπιστοσύνη μας στον Ιησού. Κρατήστε σηκωμένα τα χέρια σας, κρατήστε τα ως πάνω. Για όλους εκεί έξω, σήμερα είναι η μέρα της σωτηρίας. Σήμερα είναι η μέρα που παίρνετε τις αμαρτίες από τη ζωή σας και τις θάβετε, τις αφήνετε πίσω και κάνετε ένα βήμα εμπρός στο δρόμο προς τον Ιησού. Θα κρατήσετε τα χέρια σας επάνω αν θέλετε να κάνετε αυτή την δέσμευση προς το Χριστό; Ο Θεός να σας έχει καλά.

Κρατήστε ψηλά τα χέρια σας και όποιος άλλος θέλει να έχει σχέση με το Θεό και παίζει το ρόλο που οι γραφές αποκαλούν άσωτο παιδί. Κοιτάξτε πίσω σε ένα κόσμο ζωής χωρίς νόημα, ο Θεός τα έχει δει όλα. Ξέρει τις σκέψεις σας, ξέρει τις προθέσεις σας. Μπορείτε να εξαγνιστείτε εδώ και τώρα και να επιστρέψετε στο δρόμο του Κυρίου. Πάρτε αυτή τη μέρα και πείτε, μετανοώ. Βάζω τη πίστη και εμπιστοσύνη μου σε Αυτόν, σηκώνετε τα χέρια σας;

Αυτοί που παίξατε το ρόλο του άσωτου και είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στο δρόμο. Τώρα, εσείς που έχετε σηκώσει τα χέρια σας. Ρωτάω ταπεινά για αυτό, το εννοείτε πραγματικά; Αν είστε ειλικρινείς σηκωθείτε όρθιοι. Σηκωθείτε όρθιοι αν το εννοείτε, θα προσευχηθούμε μαζί. Σηκωθείτε και ελάτε εδώ μπροστά. Φίλοι που είναι εδώ κάτω παρακαλώ ελάτε όσο πιο μπροστά μπορείτε, έχουμε χρόνο για τους φίλους που είναι πάνω, παρακαλώ κατεβείτε από τις σκάλες και ελάτε εδώ να προσευχηθούμε όλοι μαζί. Και αυτή είναι μία προσευχή μετάνοιας και πίστης και εμπιστοσύνης στον Ιησού, τον Σωτήρα και Κύριο μας.

Όταν πήγε στο σταυρό πήρε όλες τις αμαρτίες μας, τις κουβάλησε όλες. Τα μέρη που τα πόδια σας σας πάνε και γνωρίζετε ότι δεν θα έπρεπε να πάτε. Τα πράγματα που αγγίζουν τα χέρια σας και ξέρετε ότι δεν θα έπρεπε να αγγίζουν, τα πράγματα που βλέπετε και δεν θα έπρεπε να βλέπετε. Αυτά τα πράγματα, όλα αυτά είναι αμαρτία και ο Ιησούς πήγε στο σταυρό και έδωσε τη ζωή του, κυριολεκτικά μας έδωσε όλα όσα είχε στο σταυρό και το μεγάλο ερώτημα είναι για εμάς αν είμαστε διατεθειμένοι να τα αφήσουμε όλα αυτά πάνω του.

Για αυτόν που πέθανε, μπορούμε να το κάνουμε για τη δόξα του; Να τον αναγνωρίσουμε ως τον Σωτήρα και Κύριο μας που υπολογίζει την αξία που έχει ο κάθε ένας από εσάς. Ξέρετε τι αποφασίζει την αξία από κάτι; Το πόσο είναι διατεθειμένος κάποιος να πληρώσεις για αυτό. Όπως ο χρυσός, δεν θα άξιζε τίποτα αν οι άνθρωποι αποφάσιζαν ότι είναι ένα απλό μέταλλο. Αυτό που το κάνει πολύτιμο είναι ότι οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά λεφτά για χρυσό.

Σκεφτείτε την αξία που που ο Θεός έχει υπολογίσει για εσάς, το αντίτιμο που είναι διατεθειμένος να πληρώσει, είναι η μεγαλύτερη αξία που θα μπορούσε να πληρωθεί και αυτό είναι με αίμα. Έστειλε τον υιό του Ιησού να πεθάνει για εμάς. Όσο αυτός έδειχνε την αγάπη του σε εμάς και ενώ εμείς ήμασταν αμαρτωλοί και παίζαμε τον εχθρό, κάναμε τον ανόητο και γι’αυτό έστειλε τον υιό του στο κόσμο για να πεθάνει για όλους μας. Δεν υπάρχει ανώτερο, μεγαλύτερο κάλεσμα, όλο το νόημα της ζωής είναι να γνωρίσεις το Θεό και να τον κάνεις γνωστό.

Οπότε, φίλοι ελάτε προς τα εδώ, Χριστιανοί στην αίθουσα θα σας ζητήσω να προσευχηθούμε για αυτό τώρα. Μαζευτείτε λίγο για να κάνουμε χώρο εδώ. Θέλω να με ακούσετε πραγματικά φίλοι. Θα ηγηθώ στη προσευχή και θα είναι μία προσευχή για μετάνοια και πίστη στον Ιησού και αν το εννοείτε ειλικρινά από τη καρδιά σας, δεν έχετε το λόγο μου, έχετε το λόγο του Θεού. Το επόμενο δεν είναι άλλο από το κλειδί, το κρίσιμο πράγμα είναι να δεχθείτε αυτές τις λέξεις, πρέπει να γίνουν δικές σας. Μπορείτε απλά να επαναλαμβάνετε αυτές τις λέξεις σαν να είναι ψαλμός και απλά θα ξοδεύετε την ανάσα σας. Γι’αυτό σας ζητάω να σκεφτείτε τι λέτε πριν το πείτε, κάντε τις δικές σας, αυτή είναι μία προσευχή για μετάνοια και πίστη στον Ιησού, το Σωτήρα και Κύριο σας. Και ας είναι με νόημα, καλώς;

Οπότε επαναλάβετε αυτές τις λέξεις με ειλικρινή καρδιά μετά από εμένα. Κύριε Ιησού, γνωρίζω ότι είμαι αμαρτωλός και ότι πέθανες στο σταυρό για εμένα. Φεύγω από τις αμαρτίες μου τώρα και σου ζητάω να γίνεις ο Σωτήρας μου. Και Κύριε μου σε ευχαριστώ που με αγάπησες και πέθανες για εμένα. Και βοήθησε με να σε ακολουθήσω από αυτή τη στιγμή. Προσευχόμαστε στον Ιησού, αμήν, αμήν, αμήν, αμήν, αμήν! Ο Θεός να σας ευλογεί φίλοι που κάνετε αυτή τη δέσμευση! Υμνήστε το Θεό!

Αυτό είναι το ευαγγέλιο που δεν το κερδίζουμε ή το αξίζουμε, ο Χριστός τα έκανε όλα, απλά το δεχόσαστε ως ένα δώρο. Όπως είπε ο Ιησούς, σε αυτή τη ζωή θα υπάρχουν προβλήματα, ωραία, δε θα είναι όλα καλά αλλά από αυτό το σημείο σε αυτή τη ζωή θα έχεις προβλήματα αλλά θα είναι από ελεημοσύνη. Ο Ιησούς ξεπέρασε το κόσμο και ακριβώς όπως οι βασικές αρχές, και η βασική πειθαρχία που χρειάζεται για να γίνεις επιτυχημένος Navy SEAL, το ίδιο είναι και για να είσαι επιτυχημένος στρατιώτης του Χριστού. Και αυτό είναι η προσευχή, η ανάγνωση του λόγου του Θεού, να πηγαίνεις και να συμμετέχεις στην εκκλησία και έτσι καθώς ξεκινήσατε να φεύγετε να σας πω ότι στα αριστερά, στα αριστερά μου, δηλαδή δεξιά σας, θα υπάρχουν παπάδες από την εκκλησία εκεί πίσω και θέλουν να σας δώσουν κάποια ενημερωτικά φυλλάδια και να σας πληροφορήσουν σύντομα. Οπότε αν μπορούσατε να πάτε στα δεξιά σας, ή στα αριστερά μου, θέλουν να σας βοηθήσουν να έχετε καλά αποτελέσματα από αυτή τη δέσμευση που κάνατε στον Χριστό.

Πραγματικά το προτείνω φίλοι, πηγαίνετε εκεί πίσω, αυτό είναι η αρχή για κάτι υπέροχο. Ο μόνος λόγος, ο μόνος λόγος, η εκκλησία, η οικογένεια, ο Χριστιανισμός, το νόημα της ζωής είναι να γνωρίσουμε τον Θεό και μετά τι; Να τον κάνουμε γνωστό. Γιατί είστε ακόμα στη γη; Γιατί ο Θεός έχει ένα σκοπό, έχει μία αποστολή για εσάς. Όταν θα έχει τελειώσει μαζί σας θα σας πάρει.

Καλώς; Αλλά είστε εδώ γιατί θέλει να καταφέρετε κάτι και αυτό είναι η επέκταση του Βασιλείου. Στους SEAL δίδεται ένα καθήκον και μία αποστολή, αυτό είναι ο ορισμός της δέσμευσης. Όλοι έχουμε ένα καθήκον και μία αποστολή, τη μεγάλη αποστολή, να πάμε στο κόσμο και να κάνουμε μαθητές και βαφτίσεις στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Και αυτό πρέπει να κάνουμε ως εκκλησία εδώ και κάποια τελευταία λόγια, από τον C.S. Lewis: «Κατεχόμενη από τον εχθρό περιοχή, αυτό είναι τι είναι ο κόσμος μας». Δεν είναι αλήθεια; Ο κόσμος είναι κάτω από τον έλεγχο του κακού που βρυχάται σαν λιοντάρι και παίρνει μαζί του όποιον του αφιερώνεται.

Κατεχόμενη από τον εχθρό περιοχή, αυτό είναι τι είναι ο κόσμος μας αλλά ο Χριστιανισμός είναι η ιστορία μας για το πως ο νόμιμος βασιλιάς μας ήρθε, ο Ιησούς από τους ουρανούς. Αλλά τώρα μας ζητάει να πάρουμε μέρος στη μεγάλη εκστρατεία του για λύτρωση. Θέλετε να είστε μέρος της εκστρατείας του Ιησού για λύτρωση; Θα φέρει τη λύτρωση από τον εχθρό στις ψυχές μας γιατί όταν ο κακός θα πάει στη κόλαση θα προσπαθήσει να πάρει όσο πιο πολλές ψυχές μπορεί μαζί του.

Θα φέρει λύτρωση από το βασίλειο του σκότους με προσευχή από τα ευαγγέλια γιατί η δύναμη του Θεού είναι η Σωτηρία που θα ελευθερώσει τον άνθρωπο, αμήν; Ο Θεός να σας ευλογεί φίλοι, θα σας πω αυτό, θα είμαι εκεί πίσω για να υπογράφω βιβλία και να μιλάω με κόσμο και υπάρχουν τρόποι να συμμετέχετε. Υπάρχει τρόπος να ξεκινήσετε την Χριστιανική Navy SEAL εκπαίδευση σας και αυτό είναι αν γραφτείτε στις ομάδες που είναι στα τραπέζια εκεί. Ακόμα και βάπτιση θα γίνει σύντομα, το κάνουμε με αφοσίωση στο Κύριο μας. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για το χρόνο σας, πραγματικά το εκτιμώ. Ο Θεός να σας ευλογεί φίλοι, θα σας δω εκεί πίσω.
==========================================================

το βρήκαμε εδώ

Ιστορίες
#Ιστορίες #Τσαντ #Ουίλιαμς #Navy #SEAL

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...