News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Ιστορίες: Τρόπος Σκέψης Νικητή (Μπίλι Μπερντζέλ)

Πρόσφατα διαβάσαμε ένα εξαιρετικό άρθρο στην Εφημερίδα των Ειδικών Δυνάμεων, ήταν το άρθρο «Η ψυχολογία της επιβίωσης» το οποίο σας προτείνουμε να διαβάσετε ακόμα αν δεν σαν ενδιαφέρει το θέμα της επιβίωσης καθώς έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Ανάμεσα στα άλλα έχει και μία φράση κλειδί για ότι και αν κάνουμε, τη φράση «Το βασικότερο βέβαια, είναι η απόκτηση θέλησης για επιτυχία», κρατήστε αυτή τη φράση στο μυαλό σας καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο. Το Μάρτιο του 2015 ο κύριος Μπίλι Μπερντζέλ είχε αναρτήσει ένα βίντεο όπου μιλούσε για το λάθος τρόπο σκέψης που έχουν πολλοί επαγγελματίες και πολίτες που εκπαιδεύονται για ένοπλη αυτοάμυνα. Είναι ένας από τους καλύτερους λόγους που έχουμε ακούσει ποτέ με εξαιρετικές συμβουλές. Ο κύριος Μπίλι Μπερντζέλ είναι σίγουρα κάποιος που μπορεί να έχει γνώμη πάνω σε αυτό το θέμα με δεδομένο τα επιτεύγματα του μέχρι σήμερα.

Πηγή: Billy Birdzell, YouTube.com

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο κύριος Μπίλι Μπερντζέλ γεννήθηκε στο χωριό Μάμαρονεκ της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ και σπούδασε Επιστήμες Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Τζωρτζτάουν στην Ουάσινγκτον καθώς από μικρή ηλικία έδειχνε ενδιαφέρον για την ασφάλεια και τα φορητά όπλα είτε ως κυνηγός είτε ως σκοπευτής. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Έμορι στην Ατλάντα της Τζώρτζα από όπου αποφοίτησε με πτυχίο οικονομολόγου. Θεώρησε ότι η στιγμή για αυτόν είχε φτάσει, και έτσι τότε, το Μάιο του 2001 κατατάχθηκε στις Δυνάμεις Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Πηγή: TaskAndPurpose.com
Πηγή: TaskAndPurpose.com

Για σχεδόν δύο χρόνια ήταν μέσα στις πιο έντονες μάχες του πολέμου του Ιράκ και οι ιδέες του έφεραν μία ιστορική αλλαγή στο Σώμα των Πεζοναυτών στις ΗΠΑ. Μαζί με μία μικρή ομάδα πεζοναυτών οργάνωσαν και κατάφεραν να εγκαθιδρύσουν τις πρώτες Ειδικές Δυνάμεις Πεζοναυτών στις ΗΠΑ, το γνωστό σε όλους MARSOC (Marine Special Operations Corps, Σώμα Ειδικών Επιχειρήσεων Πεζοναυτών) που λειτουργεί μέχρι και σήμερα και υπάγεται στη διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Πηγή: ShadowSpear.com
Πηγή: ShadowSpear.com

Για συνολικά 8.5 χρόνια ο κύριος Μπίλι Μπερντζέλ υπηρέτησε τη χώρα του στις μονάδες Πεζοναυτών και MARSOC με τοποθετήσεις σε αρκετές εμπόλεμες ζώνες και μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε ειδικές αποστολές. Μετά την αποστρατεία με τον τιμητικό βαθμό του Λοχαγού ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον αθλητισμό (αναρρίχηση και ορειβασία) ενώ ταυτόχρονα γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια από όπου το 2011 πήρε μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Πηγή: NRAGive.com
Πηγή: NRAGive.com

Ταυτόχρονα, εργάζονταν περιστασιακά και ως εκπαιδευτής όπλων σε διάφορα σκοπευτήρια των ΗΠΑ και είχε κάνει τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα. Σύντομα όμως η πορεία τους ως επιχειρηματίας διακόπηκε όταν του προτάθηκε, το 2013, να γίνει στέλεχος του NRA (National Rifle Association, Εθνικός Σύνδεσμος Οπλοκατόχων) όπου ξεκίνησε από τη θέση του Υπεύθυνου Επιχειρηματικών & Οργανωτικών Σχέσεων και έφτασε σε λιγότερο από ένα χρόνο στη θέση του του αντιπροέδρου.

Πηγή: AWwBA.com
Πηγή: AWwBA.com

Μέχρι σήμερα είναι στέλεχος στο Διοικητικό Συμβούλιο του NRA ενώ από τον Ιούνιο του 2014 εργάζεται και στη γνωστή Αμερικανική εταιρία όπλων Remington ως Στρατηγικός Συνεργάτης. Μέχρι σήμερα δηλώνει, κυνηγός, φυσιολάτρης, ορειβάτης και σκοπευτής.

Πηγή: Twitter.com/BillyBirdzell
Πηγή: Twitter.com/BillyBirdzell

Σίγουρα ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να μας δώσει σημαντικές συμβουλές από τις εμπειρίες του για το πως θα κερδίζουμε σε μία ένοπλη συμπλοκή. Παρακάτω είναι το βίντεο από το σπίτι του κυρίου Μ. Μπερντζέλ και ακολουθεί σε μορφή κειμένου ο λόγος του μεταφρασμένος στα Ελληνικά ώστε να είναι κατανοητό σε όλους τους αναγνώστες μας.

https://www.youtube.com/watch?v=pMmYPysU_Ag


Γειά σε όλους, είμαι ο Μπίλι Μπερντζέλ.

Έχω βρεθεί σε αρκετές εκπαιδεύσεις το τελευταίο χρόνο και σε κάθε μία από αυτές τις ομάδες κάποιοι από τους συμμαθητές μου έκαναν μερικά σχόλια που με προβληματίζουν πολύ σχετικά με το τρόπο σκέψης από εμάς που έχουμε και μεταφέρουμε όπλα για αυτοάμυνα.

Λοιπόν, το πρώτο σχόλιο είναι «Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να το κάνω αυτό αλλά…». Και το επόμενο είναι «Μπορείς να φανταστείς αν θα ήσουν σε ένα σενάριο μίας πραγματικής περίπτωσης μάχης σε κρίσιμο περιστατικό», δηλαδή απλά σε μία μάχη, «και θα έπρεπε να κάνεις το Χ». Και όπου Χ βάλτε οποιοδήποτε χειρισμό πέρα της στόχευσης και βολής. Δηλαδή γέμισμα του όπλου, διόρθωση μιας εμπλοκής, οτιδήποτε.

Και αυτά τα σχόλια με ανησυχούν γιατί δείχνουν έλλειψη θέλησης και μία τρομακτική παρεξήγηση του πόση εκπαίδευση απαιτείται για να είναι κάποιος ικανός να λειτουργεί υπό πίεση και να κερδίζει.

Έτσι, όσον αφορά το σχόλιο «ελπίζω να μην μου συμβεί ποτέ»…. Από πότε η ελπίδα και το τι θέλεις έχει οποιαδήποτε σχέση με το να μάχεσαι για τη ζωή σου; Με καταλαβαίνεις. Γιατί αν έχεις ένα όπλο, και ειδικά αν μεταφέρεις ένα όπλο για αυτοάμυνα τότε έχεις επιλέξει να δώσεις μάχη αν κάποιος απειλήσει να σε σκοτώσει.

Δεν είναι η επίγνωση της κατάστασης και η αποφυγή η καλύτερη πολιτική; Σίγουρα.

Ωστόσο, αν δεν έχεις άλλη επιλογή και μεταφέρεις ένα όπλο πρέπει να πολεμήσεις. Γιατί αν αυτό το άτομο σε σκοτώσει μάλλον θα πάρει το όπλο σου και μετά θα πάει και θα κάνει κάτι τραγικό με αυτό. Κατ’επέκταση, αν δεν έχεις τη θέληση να δώσεις μάχη και μεταφέρεις ένα όπλο βάζεις σε κίνδυνο όλους τους άλλους.

Και όταν το σκεφτόμαστε αυτό, έχουμε ένα τρόπο σκέψης σχετικά με το τι ελπίζουμε να συμβεί ή τι θέλουμε να συμβεί. Έτσι, αν κάτι άλλο από αυτό που ελπίζαμε συμβεί έχουμε μείνει πίσω. Γι’αυτό, σας ενθαρρύνω να είστε ουδέτεροι. Έχετε τη θέληση, έχετε εκπαιδευτεί, αν κάτι συμβεί θα κερδίσετε. Αν δε συμβεί κάτι, λοιπόν, πάλι κερδίζετε.

Όσον αφορά το να πρέπει να δώσεις μάχη τραυματισμένος, να διορθώσεις εμπλοκή με ένα χέρι ή να γεμίσεις το όπλο σου όταν δέχεσαι πυρά… Αυτό δε θα πρέπει να σας απασχολεί. Αυτό θα πρέπει να είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζεστε. Πρέπει να πηγαίνετε σε εκπαιδεύσεις που σας κάνουν να δοκιμάζετε τις ικανότητες σας για όλα αυτά τα πράγματα σε υψηλά επίπεδα πίεσης και αδρεναλίνης με ανεβασμένο σφυγμό. Γιατί αν δε μπορείτε να τα κάνετε αυτά είστε ανίκανοι και βάζετε σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων.

Άρα ο τρόπος σκέψης που πρέπει να έχουμε είναι πως ότι και να συμβεί θα κερδίσουμε. Και αν όλα πάνε στραβά, θα προσαρμοστούμε, θα το ξεπεράσουμε και μετά θα κερδίσουμε. Και η αυτοπεποίθηση που έχουμε στη προσαρμογή και τη νίκη βασίζεται στην εκπαίδευση και τις ικανότητες θέλησης μας.

Είμαι ο Μπίλι Μπερντζέλ και θα βρεθούμε μια μέρα.


Πηγή: GettyImages.com
Πηγή: GettyImages.com

το βρήκαμε εδώ

Ιστορίες
#Ιστορίες #Τρόπος #Σκέψης #Νικητή #Μπίλι #Μπερντζέλ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...