News

News

Τετάρτη
Μάιος, 31

Ιστορίες: Ο Αλεστής | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Κατά τη πρώτη εκπαιδευτική φάση του σχολείου BUD/S (Basic Underwater Demolition/SEAL, Βασικές Υποβρύχιες Καταστροφές/Θάλασσα, Αέρα και Γη) οι εκπαιδευόμενοι περνάνε το περισσότερο χρόνο κάνοντας ασκήσεις. Ο στόχος είναι να φτάσουν σε τέτοιο βαθμό σωματικής και ψυχολογικής κούρασης ώστε να τα παρατήσουν όλοι εκτός από αυτούς που έχουν την απόλυτη θέληση να τα καταφέρουν. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της φάσης γίνεται σε ένα χώρο που ονομάζεται grinder (αλεστής). Λέγεται έτσι γιατί είναι εκεί όπου απλοί άνθρωποι αλέθονται για να καταφέρουν να γίνουν Navy SEAL. Βλέπετε το χώρο του grinder στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Pinterest.com

Στη διεθνή βιβλιογραφία μπορείτε να μάθετε σχεδόν τα πάντα για αυτή τη φάση της εκπαιδεύσεως. Το grinder δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας μεγάλος χώρος αναφοράς με τσιμεντένιο έδαφος και μερικά πολύ βασικά όργανα όπως μονόζυγα και δίζυγα. Εκεί οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεπεράσουν τα όρια τους και να μη τα παρατήσουν. Πριν λίγα χρόνια στο διαδίκτυο εμφανίστηκε ένα ηχητικό κομμάτι που έχει στόχο να δώσει κίνητρο στους ανθρώπους και είναι βασισμένο σε αυτό ακριβώς, στον «αλεστή» (grinder) από τον οποίο γεννιούνται μερικοί από τους καλύτερους πολεμιστές. Πολλοί το έχουν μετατρέψει σε βίντεο και ένα από αυτά βλέπετε στη συνέχεια. Ακριβώς από κάτω είναι αυτός ο πολύ όμορφα δομημένος και θετικός λόγος μεταφρασμένος στα ελληνικά για να είναι κατανοητός σε όλους τους αναγνώστες μας.


Σήκω και λάμψε.

Είναι 6 το πρωί και πριν το χέρι σου φτάσει στο ξυπνητήρι οι φωνές στο κεφάλι σου λένε ότι είναι πολύ νωρίς, πολύ σκοτεινά και πολύ κρύο για να σηκωθείς από το κρεβάτι. Πονεμένοι μυς αντιστέκονται προσποιούμενοι ότι δεν ακούνε το μυαλό σου που τους διατάζει να κουνηθούν. Μία λεγεώνα φωνών φωνάζουν ενωμένα για να κλείσεις το ξυπνητήρι και να πας πίσω στο κόσμο των ονείρων.

Αλλά δε ρώτησες τη γνώμη τους. Η φωνή που επέλεξες να ακούσεις είναι αυτή της άρνησης. Η φωνή που λέει ότι υπάρχει λόγος που έβαλες το ξυπνητήρι εξ’ αρχής. Άρα σήκω, πάτα τα πόδια σου στο πάτωμα και μη κοιτάξεις πίσω γιατί έχεις δουλειά να κάνεις.

Καλωσόρισες στον αλεστή.

Η κάθε μέρα είναι μία σειρά από συγκρούσεις ανάμεσα στο σωστό τρόπο και τον εύκολο τρόπο. Δέκα χιλιάδες ποτάμια τρέχουν όπως το δέλτα ενός ποταμού μπροστά σου, το κάθε ένα υποσχόμενο ένα εύκολο μονοπάτι. Το ζήτημα είναι, εσύ πας ανάποδα στο ρεύμα του ποταμού, όταν πήρες αυτή την απόφαση, όταν αποφάσισες να γυρίσεις τη πλάτη σου στο άνετο και ασφαλές και αυτό που μερικοί αποκαλούν κοινή λογική. Λοιπόν, αυτή είναι η πρώτη μέρα.

Η συνέχεια είναι μόνο δυσκολότερη. Οπότε να είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι κάτι που θέλεις γιατί ο εύκολος δρόμος της εξόδου θα είναι πάντα εκεί, έτοιμος να σε ξεβράσει, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σηκωθείς στα πόδια σου. Αλλά δε θα το κάνεις, ή θα το κάνεις; Με κάθε βήμα έρχεται η απόφαση για ένα ακόμα. Είσαι στο δρόμο σου τώρα, αλλά δεν είναι ώρα να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου για το πόσο μακριά έφτασες.

Είσαι τώρα σε μία μάχη ενάντια σε έναν αντίπαλο που δε βλέπεις αλλά μπορείς να τον νοιώσεις στο σώμα σου, δε μπορείς; Τον νοιώθεις να ανασαίνει στο λαιμό σου, ξέρεις τι είναι; Είσαι εσύ. Οι φόβοι σου, οι αμφιβολίες και ανασφάλειες σου, όλα ενωμένα σαν εκτελεστικό απόσπασμα έτοιμα να σε πυροβολήσουν. Αλλά μη χάνεις το κουράγιο σου, αν και δε μπορείς να τα νικήσεις εύκολα, δεν είναι ανίκητα.

Θυμήσου, εδώ είναι ο αλεστής. Μία βασιλική μάχη ανάμεσα σε εσένα, το μυαλό και το σώμα σου και ο διάβολος στο πλευρό σου να σου λέει ότι είναι απλά ένα παιχνίδι, δεν αξίζει να ξοδεύεις το χρόνο σου, ο αντίπαλος είναι ισχυρότερος από εσένα. Πνίξε τη φωνή της αμφιβολίας με τον ήχο από τους χτύπους της καρδίας σου, κάψε τον εαυτό σου με την εσωτερική σου φλόγα.

Θυμήσου γιατί πολεμάμε και ποτέ μη ξεχάσεις ότι η αδυναμία είναι μία απάνθρωπη ερωμένη, μπορεί να ρίξει ένα ζάρι με ακρίβεια, ψάχνει συνέχεια για το τρωτό σημείο στη πανοπλία σου, αυτό το μικρό πραγματάκι για το οποίο δε προετοιμάστηκες. Άρα για όσο ο κίνδυνος κρύβεται στις λεπτομέρειες το ερώτημα παραμένει: Τα έχεις δώσει όλα; Είσαι σίγουρος; Και όταν η απάντηση είναι ναι, όταν έχεις κάνει τα πάντα για να ετοιμάσεις τον εαυτό σου για τη μάχη, τότε είναι η ώρα να βγεις μπροστά και με θάρρος να αντικρίσεις τον εχθρό, τον εχθρό μέσα σου. Μόνο τώρα μπορείς να μεταφέρεις τη μάχη στο ανοικτό, εχθρικό πεδίο μάχης.

Είσαι ένα λιοντάρι σε ένα πεδίο με λιοντάρια, όλα μουγκρίζουν την ίδια άπιαστη προσευχή με απεγνωσμένη πείνα που λέει ότι η νίκη είναι το μόνο πράγμα που σε κρατάει ζωντανό. Πίστεψε τη φωνή που σου λέει ότι μπορείς να τρέξεις λίγο γρηγορότερα, και ρίξεις λίγο πιο δυνατά, τη φωνή που λέει ότι οι νόμοι τις φυσικής για εσένα είναι απλώς μία πρόταση.

Η τύχη είναι η τελευταία επιθυμία των μελλοθάνατων που πιστεύουν ότι η νίκη συμβαίνει από σύμπτωση. Από την άλλη πλευρά, ο ιδρώτας είναι για αυτούς που ξέρουν ότι η νίκη είναι απόφαση. Αποφάσισε τώρα, γιατί το μέλλον δε περιμένει κανέναν. Έτσι όταν έρθει η ώρα και οι χιλιάδες διαφορετικές φωνές προσπαθούν να σου πουν ότι δεν είσαι έτοιμος, άκουσε αντίθετα αυτή τη μοναχική φωνή, αυτή που σου λέει ότι είσαι έτοιμος, έχεις προετοιμαστεί, είναι όλα στο χέρι σου πλέον.

Άρα σήκω και λάμψε.


το βρήκαμε εδώ

Ιστορίες
#Ιστορίες #Αλεστής #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...