News

News

Τρίτη
Οκτώβριος, 3

Ιστορίες Αυτοάμυνας #0 (Μπίλι Μπερντζέλ)

Ο κύριος Μπίλι Μπερντζέλ δε θέλει συστάσεις, είναι ένας από τους πιο γνωστούς στο χώρο των όπλων για αυτοάμυνα με ένα σοβαρό βιογραφικό που περιλαμβάνει την ίδρυση της MARSOC (Marine Special Operations Command, Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων Πεζοναυτών), τεχνικός σύμβουλος της Remington, και μέλος του συμβουλίου του NRA (National Rifle Association, Εθνική Ομοσπονδία Οπλοκατόχων). Σε αυτή τη σειρά δημοσιεύσεων του παρουσιάζει άγνωστες στα ΜΜΕ πρόσφατες περιπτώσεις πολιτών που με επιτυχία υπερασπίστηκαν τη ζωή τους με πυροβόλα όπλα, αυτό θα δούμε και εμείς σε αυτό το άρθρο μας.

Πηγή: CannaeProGear.com

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον κύριο Μ. Μπερντζέλ μπορείτε να διαβάσετε και τα άρθρα μας «Ιστορίες: Ανοησίες περί αυτοάμυνας (Μ. Μπερντζέλ)» και «Ιστορίες: Τρόπος Σκέψης Νικητή (Μπίλι Μπερντζέλ)». Στις 2 Νοεμβρίου του 2017 ο κύριος Μ. Μπερντζέλ λοιπόν δημοσίευσε το ακόλουθο βίντεο που βασίζεται σε πρόσφατα πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν στις ΗΠΑ. Παρακάτω είναι το βίντεο και ακριβώς από κάτω ακολουθεί το περιεχόμενο του βίντεο σε ελληνική απόδοση.

https://www.youtube.com/watch?v=kh0ExzrfMHc


Γεια σας φίλοι μου, είμαι ο Μπίλι Μπερντζέλ.

Γύρω στις 3-4 φορές κάθε εβδομάδα λαμβάνω email με ιστορίες από ένοπλους πολίτες και σε κάθε ένα από αυτά τα email υπάρχουν πολλές ιστορίες στις οποίες ένοπλοι πολίτες χρησιμοποίησαν θανατηφόρα βία για αυτοάμυνα και το κάθε ένα συνοδεύεται από κάποια τοπική είδηση. Προφανώς αυτά δε φτάνουν ποτέ στα εθνικά μέσα ενημέρωσης και σίγουρα το New York Times δε γράφει για καταστάσεις όπου ένας νομοταγής πολίτης με νόμιμο όπλο, νόμιμα και με υπευθυνότητα χρησιμοποίησε βία για αυτοάμυνα ενάντια σε μία κακουργηματική ενέργεια. Δε τους ενδιαφέρει να γράφουν για τέτοια νέα, και έτσι δε το κάνουν.

Ευτυχώς για εμάς, έχουμε το διαδίκτυο και με όλες αυτές τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες ώστε να μπορούμε να ψάξουμε και να βρούμε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Μάζεψα για εσάς μερικές εδώ από τις τελευταίες ημέρες και σίγουρα υπάρχουν και κάποια μαθήματα για να μάθουμε εδώ. Μερικές φορές, είναι η κλασική ιστορία που έχουμε ακούσει ξανά και ξανά. Άλλες φορές, ξέρεις είναι κάπως… Το άκουσα αλλά είναι κάπου αλλά δε το διάβασα πουθενά. Ενώ έχω διαβάσει το αντίθετο εκατοντάδες φορές. Και κάποιες άλλες είναι απλά καλές ιστορίες για υπενθύμιση. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Έχω σημειώσεις σήμερα και σας ζητάω συγγνώμη που δε θα κοιτάω στη κάμερα, μέχρι τώρα δε χρειαζόμουν σημειώσεις αλλά εδώ χρειάζομαι.

Είμαστε στο Σπάρτανμπουργκ της Νότιας Καρολάινα όπου ένας άντρας με όνομα Σάμουελ Τζίτερ που είναι ο άνθρωπος που βλέπετε εδώ, ηλικίας 43 ετών.

Τι έκανε ο Σάμουελ Τζίτερ; Εισέβαλε σε ένα σπίτι και μία γυναίκα ήταν εκεί, και τον πυροβόλησε τέσσερις φορές στο κώλο με ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Θα έπρεπε μέσα όπως το New York Times να μιλούσαν γι’αυτό. Μία μόνη γυναίκα υπερασπίστηκε τον εαυτό της από έναν βάρβαρο. Αλλά ξέρουμε ότι δε θέλουν οποιοσδήποτε να υπερασπίζεται τον εαυτό του, θέλουν οι βάρβαροι να νικάνε. Τέλος πάντων… Ο Σάμουελ Τζίτερ τρέχει έξω από το σπίτι όπου τον συνέλαβε η αστυνομία. Και να θυμάστε, πόσες φορές το έχω πει… Όταν πυροβολείς κάποιον με πιστόλι, ακόμα και πολλές φορές, συνήθως πηγαίνουν κάπου αλλού. Όταν βγουν εκτός του οπτικού σου πεδίου. Μπορεί να είναι στο δίπλα δωμάτιο ή στο δίπλα χωριό. Γι’αυτό πρέπει να έχεις ένα σχέδιο γι’αυτό και καλή εκπαίδευση. Βλέπουμε στη τηλεόραση όλη την ώρα ότι κάποιος τρώει μια σφαίρα και ανατινάζεται, δε γίνεται έτσι στη πραγματικότητα.

Πάμε τώρα στη πόλη Πάναμα της Φλόριντα, ξέρετε τι έγινε εκεί; Οκτώ άτομα, οκτώ! Μία συμμορία οκτώ ατόμων έκανε ταυτόχρονη εισβολή για ένοπλη ληστεία στο σπίτι μίας οικογένειας. Ήταν οπλισμένοι με ότι μπορούσαν να βρουν, μερικοί είχαν όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης, άλλοι πυροβόλα όπλα, άλλοι κάποιο αμβλύ αντικείμενο, κτλ. Φαντάζεστε τι έγινε; Ένα μέλος της οικογένειας άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος τους και όλοι τους έφυγαν τρέχοντας από το σπίτι. Ξέρετε τι ΔΕΝ έγινε; Δεν του πήραν το όπλο του και να το χρησιμοποιήσουν εναντίον του όπως λένε συνέχεια οι δημοσιογράφοι. «Αν έχεις όπλο στο σπίτι είναι πιθανότερο να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου παρά κατά κάποιου επιτιθέμενου», ποτέ δεν έχω διαβάσει κάποια τέτοια περίπτωση! Δε το έχω διαβάσει ούτε μία φορά και σας βάζω στοίχημα ότι τα στατιστικά που βγάζουν είναι όπως και αυτά που θεωρούν ότι οι αυτοκτονίες θεωρούνται ένοπλες δολοφονίες. Ίσως να ήταν κάποια τρελή κατάσταση αλλά όπως και να έχει… Είναι αδύνατο βίαιοι εγκληματίες από συμμορία να εισβάλουν στο σπίτι σου, να σου αρπάξουν από τα χέρια το όπλο και να σε πυροβολήσουν. Δεν έχει γίνει ποτέ. Και σίγουρα δε συνέβη εδώ όπου οκτώ από αυτούς εισέβαλαν στο σπίτι και σκεφτείτε, όταν λέτε 10 σφαίρες είναι αρκετές για αυτοάμυνα… Δε το νομίζω. Με οκτώ τύπους μέσα στο σπίτι σου θα χρειαστείς να ξαναγεμίσεις. Α, και ξέχασα να πω, κανένας δε τραυματίστηκε. Ο τύπος που πυροβόλησε δεν πέτυχε κανέναν αλλά μόνο και μόνο με τη προσπάθεια χρήσης θανατηφόρας βίας κατάφερε κανένα μέλος της οικογένειας του να μη πάθει τίποτα. Έσωσε την οικογένεια του από αυτούς τους οκτώ κακοποιούς.

Τώρα πηγαίνουμε στη πόλη Σαξ της Άϊοβα. Ένας εισβολέας κλώτσησε τη πόρτα σε ένα διαμέρισμα και αυτός που νοίκιαζε το διαμέρισμα πυροβόλησε τον εισβολέα δύο φορές στο στήθος με ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, και ο εισβολέας είναι σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο. Και πάλι, τα πιστόλια είναι η λιγότερο θανατηφόρα επιλογή με μεγάλη διαφορά! Δεν ακούς ποτέ ανθρώπους να έχουν πυροβοληθεί δύο φορές στο στήθος με φυσίγγια Νο. 1 ή 4 καραμπίνας και να είναι σε «σταθερή κατάσταση», ή να πυροβολούνται δύο φορές στο στήθος με ένα κοίλο βλήμα 5.56 χιλιοστών και να ζουν, δε τα ακούς αυτά. Για παράδειγμα, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν έζησε. Να το θυμάστε, τα πιστόλια απλά δεν είναι αρκετά θανατηφόρα.

Κάτω στο Γουέικο του Τέξας ο Κάρλος Ντουέιν Ρόμπερτσον… Βλέπετε τη φωτογραφία του εδώ.

Πυροβολήθηκε κατά την εκτέλεση ένοπλης ληστείας σε ένα μαγαζί καπνού, η ιστορία αυτή είναι απίστευτη. Αυτός ο τύπος μπαίνει μέσα στο μαγαζί αυτό που πούλαγε τσιγάρα και τέτοια, και πάει να το ληστέψει με ένα πιστόλι που είχε. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον πυροβολεί, ο Κάρλος Ρόμπερτσον τρέχει έξω από το μαγαζί έχοντας πυροβοληθεί, και ένας πελάτης στο πάρκινγκ τον βλέπει και τον μεταφέρει στο νοσοκομείο! Αν είσαι σε κάποιο μαγαζί και ακούσεις πυροβολισμούς και δεις κάποιον να βγαίνει έξω τρέχοντας και να αιμορραγεί, ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! Απομακρύνσου, κάλεσε την αστυνομία, παρακολούθησε από ασφαλή απόσταση, αλλά με ποια λογική μεταφέρεις έναν ένοπλο εγκληματία στο νοσοκομείο; Αυτό ήταν απίστευτο, αλλά συνέβη. Η αστυνομία τον βρήκε στο νοσοκομείο και τον συνέλαβε, είναι καλά και θα πάει στη φυλακή. Μάθημα για τους κακοποιούς; Μη κάνετε ένοπλες ληστείες!

Μπράντλμπερντ στο Βερμόντ… Έχουμε τον Τζέιμς Κόκερ, 34 ετών, εθισμένος στην ηρωίνη. Τη Παρασκευή προσπάθησε να ληστέψει ένα κατάστημα τατουάζ και ο ιδιοκτήτης τον πυροβόλησε στο μηρό, τρέχει έξω από το κατάστημα, η μαμά του φώναξε την αστυνομία για να τον συλλάβει, και τον συνέλαβαν τη Κυριακή. Σκεφτείτε το και πάλι, ακόμα μία περίπτωση όπου τα πιστόλια δεν είναι αρκετά θανατηφόρα. Και αν χρησιμοποιείτε τίποτα .25 ACP ή κάποιο μικροσκοπικό .380 ACP… Και ναι, έχουν σκοτωθεί άνθρωποι με αυτά, αλλά σκεφτείτε λίγο. Ο Τζέιμς Κόκερ πυροβολήθηκε στο μηρό με πιστόλι από πολύ κοντινή απόσταση τη Παρασκευή, και συνελήφθη και πήγε στο νοσοκομείο τη Κυριακή. Και ιατρικά θα είναι μια χαρά, αλλά θα πάει στη φυλακή. Ελπίζω να το καταλαβαίνετε, τα πιστόλια δε συγκρίνονται με καραμπίνες ή τυφέκια. Οι καραμπίνες και τα τυφέκια είναι πολύ πιο εύκολα στη στόχευση και πολύ πιο ισχυρά.

Μία άλλη ιστορία, ο Ρόμπερτ Μπένεφιλντ Λιούις, δεν έχω φωτογραφία του, αλλά τον πυροβόλησαν στο Κολόμπους της Τζώρτζα σε κατάσταση αυτοάμυνας τη πρώτη Οκτωβρίου. Και να θυμάστε ότι μέσα στο σπίτι σχεδόν ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν ακούμε να συλλαμβάνεται ο ιδιοκτήτης. Εκπαιδευόμαστε γι’αυτό, προετοιμαζόμαστε ότι αν θα χρησιμοποιήσουμε θανατηφόρα βία θα αντιμετωπιστούμε ως εγκληματίες που θα συλληφθούν και θα κατηγορηθούν, και πρέπει να προετοιμαζόμαστε πάντα γι’αυτό. Ωστόσο, στη πραγματικότητα η αστυνομία έρχεται στο σπίτι… «αν σε χρειαστούμε θα σε καλέσουμε»… Από την άλλη πλευρά, αν το περιστατικό είναι έξω από τη πόλη τότε αλλάζει, εκεί οι άνθρωποι συλλαμβάνονται πολύ περισσότερο. Αυτή είναι μία τέτοια περίπτωση όπου τρεις άνθρωποι γιορτάζουν, μαλώνουν, τσακώνονται, γίνεται κλιμάκωση και αρχίζουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον. Εκεί ο Ρόμπερτ Μ. Λιούις σκοτώθηκε, και στις 25 Οκτωβρίου η τοπική αστυνομία είπε ότι κλείνει την υπόθεση ως νόμιμη αυτοάμυνα. Αν αναρωτιέστε πόσο καιρό παίρνουν αυτές οι υποθέσεις στη Τζώρτζ, δίπλα από το Φορτ Μπένινγκ… 3 εβδομάδες και τέλος. Καμία κατηγορία και επίσημη εκδίκαση από τον περιφερειακό εισαγγελέα. Έχω μία άλλη υπόθεση που διδάσκω στις εκπαιδεύσεις μου που πήρε 6 μήνες εδώ στο Λος Άντζελες για έναν εισβολέα που σκοτώθηκε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Οπότε υπάρχουν διαφορές, αλλά αξίζει να αναφέρω ότι ο τύπος που σκότωσε τον Ρόμπερτ Λιούις δε συνελήφθη ποτέ. Δε γράφηκε τίποτα στο ποινικό μητρώο του και δε κατηγορήθηκε, και 3 εβδομάδες αργότερα ενημερώθηκε ότι δε θα κατηγορηθεί για οποιοδήποτε έγκλημα. Τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι, ειδικά αν είσαι ηλίθιος. Όπως λένε, η ζωή είναι δύσκολη, και δυσκολότερη όταν είσαι ηλίθιος.

Και εδώ έχουμε τον Ταϊρόν Τέιλορ, από το Μομπίλ της Αλαμπάμα. Αυτή είναι μία υπόθεση επέμβασης σε περιστατικό τρίτων που πήγε στραβά. Ο Ταϊρόν γίνεται μάρτυρας μίας ληστείας σε ένα μικρό κατάστημα, οι ληστές έχουν πιστόλια, τους βλέπει από τον απέναντι δρόμο να βγαίνουν από το κατάστημα και να τρέχουν… Είμαι σίγουρος ότι είχε καλή πρόθεση αλλά μάλλον ελλειπή εκπαίδευση, δε γνώριζε τα σωστά πράγματα, και δεν είχε εμπειρία. Ο Ταϊρόν προσπαθεί να πυροβολήσει τον ληστή που τρέχει… Προφανώς και δε τον πετυχαίνει. Η σφαίρα περνάει μέσα από ένα κατοικημένο σπίτι και σπάει τη τηλεόραση. Ναι, θα πάει φυλακή. Η επέμβαση σε ένα περιστατικό τρίτων είναι πάντα πολύ πολύ υψηλό ρίσκο, και το να πυροβολείς ανθρώπους που τρέχουν σε ένα δημόσιο χώρο είναι ΠΑΝΤΑ πολύ κακή ιδέα. Μη κάνετε τέτοια πράγματα. Μη τα κάνετε.

Τέλος πάντων, πάμε τώρα στο Λας Βέγκας και εδώ έχουμε μία επέμβαση σε περιστατικό τρίτων και ο τύπος δε κατηγορήθηκε για κάτι, αλλά πολύ πολύ αμφίβολη απόφαση. Το όνομα του ανθρώπου είναι Τζάστιν Πίρσεν, είναι 36 ετών και ακούει ένα αυτοκίνητο να τρέχει στη γειτονιά του, σε μία περιοχή με όριο ταχύτητας 25 μίλια/ώρα ένα αμάξι τρέχει σαν τρελό. Βγαίνει έξω με ένα πιστόλι H&K VP9, το λέω γιατί μου έκανε εντύπωση που είχαν συμπεριλάβει το μοντέλο και τον κατασκευαστή στην αναφορά. Είναι νόμιμος οπλοφόρος και οπλοφορεί πάντα και παντού λέει. Το αμάξι σταματάει λίγα σπίτια παρακάτω, ο οδηγός αρπάζει ένα παιδί από την αυλή, πετάει το παιδί στο αμάξι, ο Τζάστιν πιάνει το όπλο του και φωνάζει στον οδηγό «Σταμάτα!». Το παιδί βγαίνει από το αυτοκίνητο και ο οδηγός φεύγει. Κανένας πυροβολισμός και αυτή είναι μία αμυντική χρήση πυροβόλου όπλου, δε πυροβόλησε αλλά σταμάτησε μία κακουργηματική ενέργεια απαγωγής ανηλίκου. Το πρόβλημα εδώ ήταν ότι ο απαγωγέας ήταν ο πατέρας του αγοριού. Ήταν κάποιο θέμα με επιμέλεια όπου ο βιολογικός πατέρας απαγορεύονταν να επισκέπτεται το παιδί και ουσιαστικά πήγε να το απαγάγει. Αλλά θα ήθελες να σκοτώσεις το πατέρα ενός παιδιού μπροστά του για κάτι το οποίο η αστυνομία και τα δικαστήρια μπορούν να λύσουν; Μάλλον όχι. Μάλλον όχι, άρα υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές από να πετάς υπερηχητικά μέταλλα στον αέρα. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε και να αναφέρουμε το περιστατικό. Να τον ακολουθήσουμε και να δίνουμε ανανεώσεις για το τι κάνει, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Να είστε πολύ, πολύ, πολύ, πολύ διστακτικοί στο να αρχίσετε να πετάτε μολύβι σε ένα περιστατικό τρίτων. Σκεφτείτε, αυτός ο τύπος. Καλή πρόθεση, προσπαθούσε να κάνει το σωστό, ούτε καν που έβγαλε το πιστόλι του, που δείχνει ότι ήξερε τι έκανε. Αλλά έβαλε τον εαυτό του σε μία θέση που ίσως να χρειάζονταν να σκοτώσει το πατέρα του παιδιού σε μία περίπτωση που είναι καλύτερο να την αναλάβει η αστυνομία και τα δικαστήρια.

Να τα θυμάστε αυτά, και όσον αφορά τη πιθανότητα σύλληψης μετά τη χρήση θανατηφόρας βίας. Ίσως να συμβεί, αλλά όποιος σας λέει «αν πυροβολήσεις κάποιον θα πας φυλακή», δε θα πρέπει να πιστέψετε οτιδήποτε πει μετά από αυτό το άτομο εκείνο. Μπορεί να συμβεί, αλλά δεν είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση βάσει εκατοντάδων αναφορών που έχω διαβάσει για τέτοια πράγματα.

Τέλος πάντων, αυτή ήταν η ενημέρωση μου για σήμερα. Ασφαλώς οι αριστεροί δε θέλουν να τα ξέρουμε αυτά. Τα δημοφιλή ΜΜΕ δε μεταδίδουν τέτοιες ειδήσεις, και γιατί να το κάνουν; Γιατί τα δημοφιλή ΜΜΕ να μιλήσουν για το πως κάθε μέρα, όλο το εικοσιτετράωρο, Αμερικάνοι έξυπνα και νόμιμα χρησιμοποιούν βία, ή δε χρησιμοποιούν όπως τη περίπτωση του κύριου Ταϊρόν από την Αλαμπάμα, δε καταδικάζονται. Μάλλον δε θέλουν να τα ξέρει ο κόσμος. Ευτυχώς έχουμε αυτό το μέσο για να τα συζητάμε.

Είμαι ο Μπίλι Μπερντζέλ και θα βρεθούμε μια μέρα.


το βρήκαμε εδώ

Ιστορίες
#Ιστορίες #Αυτοάμυνας #Μπίλι #Μπερντζέλ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...