News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Ιστορίες: Απάντηση στην επίθεση στο Λας Βέγκας (Τ. Γίγκερ)

Ο κύριος Τζέιμς Γίγκερ είναι χωρίς καμία αμφιβολία από τους πιο έμπειρους εκπαιδευτές τακτικών μάχης εκεί έξω. Με μία μεγάλη πορεία από τον κρατικό και ιδιωτικό τομέα, μαζί με συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις αλλά και αστυνομικές δυνάμεις, έχει σίγουρα κάτι να μας πει. Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου δημοσίευσε ένα βίντεο που λέει κάποια σημαντικά πράγματα για την επίθεση που έγινε πρόσφατα στο Λας Βέγκας, στη Νεβάδα των ΗΠΑ. Αυτό θα δούμε σε αυτό το άρθρο μας.

Πηγή: Pri.org

Είτε συμφωνείτε είτε όχι με τον κύριο Τ. Γίγκερ ως εκπαιδευτή τακτικών μάχης, αξίζει να ακούσετε αυτή την άποψη γιατί είναι από έναν άνθρωπο που έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το χώρο και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο και ακριβώς κάτω από το βίντεο είναι το ίδιο περιεχόμενο σε ελληνική απόδοση ώστε να είναι κατανοητό από όλους τους αναγνώστες μας.

https://www.youtube.com/watch?v=ZghU6jvwJcw


Γειά σας φίλοι, είμαι ο Τζέιμς Γίγκερ από την εταιρία Tactical Response…

Υποθέτω ότι όλοι έχουν ακούσει τα άσχημα νέα μέχρι τώρα… Φαίνεται ότι η μεγαλύτερη μαζική απώλεια ανθρώπων από ένοπλη επίθεση έγινε στη χώρα μας, στο Μανταλέι Μπέι, στο Λας Βέγκας στη Νέα Υόρκη, με συγχωρείτε, ήθελα να πω Λας Βέγκας, στη Νεβάδα. Το μυαλό μου είναι μπερδεμένο…

Ο επιτιθέμενος ήταν στο 31 όροφο και έριχνε προς το Auditorium, το χώρο όπου ο Jason Aldean έπαιζε. Το Auditorium έχει 12.000 θέσεις, δε ξέρω πόσοι ήταν εκεί. Ο σκοπευτής έμενε σε ένα δωμάτιο που είχε κάνει κράτηση… Και άρχισε να πυροβολεί.

Ορίστε το τι γνωρίζουμε… Τι γνωρίζουμε σίγουρα. Ότι κάθε σχολείο, εκκλησία, και μέρος όπου έγιναν τέτοιες ένοπλες επιθέσεις από το ξεκίνημα της χώρας μας, ήταν από κάποιο αριστερό, προοδευτικό, κομμουνιστικό, Αντίφα, κτλ. είδος ατόμου που είχε τέτοια πολιτική ιδεολογία και κίνητρο προς αυτή τη κατεύθυνση. Αυτό είναι γεγονός.

Ένα άλλο γεγονός που γνωρίζουμε, και αυτό είναι τη στιγμή που τραβάω αυτό το βίντεο, ενώ ακόμα η έρευνα είναι σε εξέλιξη… Η Αντίφα, κάποιες ομάδες της βασικά, πήραν την ευθύνη για την επίθεση. Εντάξει, καλώς…

Οπότε, ας μιλήσουμε πρώτα για ένοπλες επιθέσεις, το τι μπορείς να κάνεις σε μία τέτοια κατάσταση. Νούμερο ένα, εάν είσαι στο έδαφος, μη πας μαζί με το πλήθος. Ξέρεις αυτό που σου λένε από παιδάκι «μην ακολουθείς το πλήθος», μη το κάνεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βγουν από ένα χώρο με τον ίδιο τρόπο που μπήκαν. Γι’αυτό όταν πηγαίνεις στο κινηματογράφο πρέπει να αναπρογραμματίζεις τον εαυτό σου ότι οι έξοδοι είναι πιο κοντά από την είσοδο από την οποία μπήκες, για περίπτωση κινδύνου. Πες στα παιδιά σου, εάν υπάρξει περίπτωση κινδύνου πάμε σε εκείνη τη πόρτα. Πες στη σύζυγο σου όταν πας σε μία συναυλία, ή στο σύντροφο σου ή με όποιους είσαι μαζί, με το παραμικρό κίνδυνο πάμε εκεί ακριβώς. Ξέρετε, τη πόρτα που λέει «μην ανοίγετε! Θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμός!». Εκεί πρέπει να πάτε, όχι στις άλλες.

Αυτοί οι τύποι μαθαίνουν, και δέχονται συντονισμένες οδηγίες… Όλοι αυτοί, το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ-Κάιντα, όλοι τους, δεν έχει σημασία. Δέχονται οδηγίες, και συνήθως στέλνουν έναν να αρχίσει να πυροβολεί αλλά αυτό είναι το δόλωμα, ναι σκοτώνει ανθρώπους αλλά είναι για αντιπερισπασμό. Όταν όλοι μαζεύονται μπροστά στην είσοδο, εκεί είναι η βόμβα και μπαμ… Και έτσι θα τους σκοτώσουν όλους. Οπότε, έρχεται…

Αναρωτηθήκατε γιατί δεν έχουν κάνει το ίδιο σε σχολεία για να σκοτώσουν παιδιά ακόμα; Το έχετε σκεφτεί; Γιατί ξέρουν ότι αν το κάνουν αυτό θα «χάσουν» τις μαμάδες που χρηματοδοτούν όλο αυτό το πράγμα. Θα τις χάσουν αν αρχίσουν να επιτίθενται σε σχολεία. Και γι’αυτό δε ρίχνουν σε σχολεία. Και, θα το κάνουν, αλλά θα είναι αφότου οι μαμάδες έχουν απομακρυνθεί, και ήδη οι μαμάδες αρχίζουν να απομακρύνονται, καθώς η Αντίφα αναλαμβάνει όλο και πιο εμφανώς την ευθύνη για αυτό εδώ.

Οπότε, μη πηγαίνετε με το πλήθος και πηγαίνετε γρήγορα εκεί που πρέπει. Ξέρω ότι ακούγεται αντίθετο με τις συνήθειες μας, γιατί έχουμε ένα αίσθημα αγέλης, εμείς οι άνθρωποι. Όλα τα θηλαστικά το κάνουν. Αλλά πρέπει να αποφύγουμε το ένστικτο αγέλης. Θα χωριστούμε και θα πάμε ακόμα και στο ανοικτό πεδίο εάν χρειαστεί. Και θα μου πείτε «στο ανοικτό πεδίο θα με πυροβολήσει!». Όχι. Σκεφτείτε «ψάρια σε ένα βαρέλι», στρέφει το όπλο του και δε χρειάζεται ούτε καν να στοχεύσει, μπαμ-μπαμ-μπαμ-μπαμ… Ρίχνει σε αυτό το πλήθος από εκατοντάδες ανθρώπους… Δε πρόκειται να στραφεί αλλού για να ρίξει σε ένα άτομο που τρέχει και κινείται και μπαίνει πίσω από κάλυψη εκεί κάτω, δε θα το κάνει. Οπότε, χωριστείτε από το πλήθος, ρίχνουν στο πλήθος, φύγετε μακριά από το πλήθος.

Πέστε χαμηλά. Εάν είναι απειλή σε υπερυψωμένο σημείο, καλυφθείτε χαμηλά και κοντά στη κάλυψη. Ίσως να μην υπάρχει τίποτα άλλο σε αυτό το Auditorium από καρέκλες, το ίδιο, πέστε χαμηλά. Φυσικά μη παγιδευτείτε σε αυτό το σημείο. Αλλά πέστε χαμηλά και συρθείτε χαμηλά, πολύ χαμηλά. Εάν μελετήσετε την υπόθεση Ουίτμαν στο Όστιν, ήταν άνθρωποι πίσω από οχήματα αλλά εκείνος ήταν αρκετά ψηλά ώστε να μπορεί και πάλι να τους βλέπει και να τους πετυχαίνει. Να θυμάστε, εάν είναι απειλή από ψηλά πρέπει να είστε κοντά στη κάλυψη και κινείστε γρήγορα.

Το άλλο που με ρωτάνε είναι, θα μπορούσα να του ρίξω; Εάν έχετε οποιοδήποτε πιστόλι, όχι. Δε πρόκειται να τον πετύχετε, δε θα το κάνετε. Και δε με ενδιαφέρει εάν ο Τζέρι Μίκιουλεκ πέτυχε ένα μπαλόνι με πιστόλι ένα χιλιόμετρο μακριά, εσύ δεν είσαι ο Τζέρι Μίκιουλεκ…

Αν θυμάστε πριν λίγες ημέρες ανέβασα ένα βίντεο με το Smith & Wesson Compact που πέτυχα με τη δεύτερη βολή έναν ατσάλινο στόχο στα 140 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι εγώ μπορώ να πετύχω ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σε ένα τέτοιο περιστατικό; Δε ξέρω. Δε ξέρω αν θα το προσπαθούσα, δε ξέρω τη κατάσταση, δε ξέρω που θα ήμουν… Δε λέω ότι δε θα το έκανα, αλλά δε λέω ούτε ότι θα το έκανα. Δε μπορώ να φανταστώ πως ήταν η κατάσταση από εκεί κάτω.

Και κάτι ακόμα, οι άνθρωποι δε ξέρουν τι συμβαίνει. Θα φανταζόσουν ότι θα ήξεραν ότι κάποιος από ψηλά τους πυροβολεί. Αλλά υπάρχει ηχώ, φασαρία, κτλ. Πάντα αναφέρουν πολλούς επιτιθέμενους όταν είναι ένας. Πολλοί άνθρωποι ακούνε την αντήχηση των πυροβολισμών και δε καταλαβαίνουν πως όταν ακούνε «μπάμ… φςςς… μπαμ» πως η σφαίρα έπρεπε να ταξιδέψει από ένα σημείο μέχρι να βρει το στόχο της και έτσι νομίζουν ότι είναι δύο επιτιθέμενοι. Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι η κατάσταση είναι χαοτική, οι άνθρωποι δε ξέρουν τι γίνεται, και εάν εσύ βγάλεις το όπλο σου και σημαδέψεις, ίσως το πλήθος να πηδήξει επάνω σου να σε σταματήσει. Γι’αυτό δε ξέρω. Δε ξέρω τι συμβουλή να σας δώσω γι’αυτό.

Αλλά, αν πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις, πρέπει να το κάνεις. Αλλά μη ξεχνάς, τα δωμάτια που είναι από επάνω, κάτω, και δίπλα, δεν είναι επιτιθέμενοι και αν πυροβολήσεις σε αυτά τα δωμάτια σίγουρα μπορείς να βλάψεις κάποιους. Γι’αυτό δεν έχω κάτι να σας πω γι’αυτό.

Λένε ότι αυτοκτόνησε, και αυτό είναι βάσει των μέχρι τώρα αναφορών, εάν βλέπετε αυτό το βίντεο 6 μήνες μετά το περιστατικό σίγουρα θα βρήκαν ακριβώς τι έγινε, αλλά εγώ κάνω αυτό το βίντεο λίγες ώρες μετά το περιστατικό. Λοιπόν, οι αστυνομικοί τον βρήκαν και είχε αυτοκτονήσει. Τυπική μαλακία δειλών ανθρώπων. Λένε ότι είχε κάμερες έξω από το δωμάτιο και όταν είδε τους αστυνομικούς να πλησιάζουν αυτοπυροβολήθηκε. Αλλά αυτό κάνουν πάντα αυτοί οι τύποι. Πρέπει να το περιμένετε. Με τη πρώτη ένδειξη αντίστασης, με τη πρώτη ένδειξη αντίστασης αυτοκτονούν. Γι’αυτό λέω πάντα σε όλους, κάντε κάτι! Και πολλές φορές δε χρειάζεται καν να δράσετε γιατί με το που το αντιληφθούν θα αυτοκτονήσουν.

Δε ξέρω εάν ήταν πραγματικά η Αντίφα ή όχι, αλλά αν ήταν… Αντίφα, ξέρω ότι δε σας αρέσουν οι στα ίσα μάχες, αλλά θα σας προτείνω το εξής: Πείτε μου την ώρα και το μέρος που θέλετε να τελειώσουμε αυτή τη μαλακία. Διαλέξτε ένα κομμάτι γης που δε θα έχει αθώους ανθρώπους κοντά, πείτε μου το μέρος και την ώρα για να το τελειώσουμε αυτό. Φέρτε τους ανθρώπους σας. Και θα το πω και εγώ στους δικούς μου, και θα το τελειώσουμε το γαμημένο το πρόβλημα.

Ξέρω ότι δε θα το κάνετε, είστε δειλοί και θα κάνετε αιφνιδιαστικές επιθέσεις και θα στοχεύετε τους αδύναμους ανθρώπους και όχι στους δυνατούς, το καταλαβαίνω. Το καταλαβαίνω. Αλλά νοιώθω την ευθύνη να σας κάνω τη πρόταση. Γιατί κοιτάξτε να δείτε τι θα γίνει… Εάν αυτό συνεχιστεί, ακούστε τι θα συμβεί… Ακούστε με προσεκτικά…

Θα βρω κάποια μέλη της Αντίφα, και θα τους κάνω να μιλήσουν. Και μετά θα τους κάνω να μη μπορούν να μιλήσουν άλλο. Και θα πάω να βρω αυτούς που μου είπαν, και θα τους κάνω το ίδιο πράγμα. Και το ίδιο στην επόμενη ομάδα, και στην επόμενη, και στην επόμενη…

Οπότε, μπορείτε να κάνετε αυτή τη μάχη με όποιο τρόπο θέλετε. Όπου θέλετε μπορούμε να το κάνουμε. Θέλετε στα ίσα; Ή θέλετε να το κάνουμε με αντάρτικες τακτικές; Το κάνουμε με όποιο τρόπο θέλετε εσείς. Αλλά σας το λέω, δε θα πάρετε αυτή τη χώρα, δε θα γίνει ποτέ αυτό, οι μαλακίες αυτές θα σταματήσουν. Τέλος.

Θα σταματήσετε, ή θα σας κάνουμε να σταματήσετε. Και δεν εννοώ η αστυνομία ή η εσωτερική ασφάλεια. Εννοώ εμείς, οι Αμερικάνοι, οι σκληρά εργαζόμενοι Αμερικάνοι.

Και αυτό είναι άλλο ζήτημα. Ποιόν στοχοποιούν; Το κοινό της συναυλίας του Jason Aldean, δηλαδή λευκούς άντρες που εργάζονται. Άρα, τα μαύρα αδέλφια μου, οι Λατίνοι αδελφοί μου, οι Κινέζοι αδελφοί μου, δε με νοιάζει εάν είστε κίτρινοι, πράσινοι, ροζ, ή γενικά τι χρώμα έχετε… Αν θέλετε αυτή η χώρα να παραμείνει μία ωραία χώρα και δε θέλετε οι κομμουνιστές, οι προοδευτικοί και οι αριστεροί να μας τη πάρουν, μείνετε στο πλευρό μου. Παιδιά σας το λέω, θα πρέπει να το πάρουμε στα χέρια μας, γιατί εμείς μπορούμε να κάνουμε πράγματα που η αστυνομία δεν επιτρέπεται να κάνει. Μπορούμε να κάνουμε πράγματα που η αστυνομία δεν επιτρέπεται να κάνει, και δε πρόκειται να ζητήσω κανενός την άδεια ή τη συγχώρεση.

Είμαι ο Τζέιμς Γίγκερ από την εταιρία Tactical Response και σας υπενθυμίζω ότι η ευθύνη σας να είστε έτοιμοι για τη μάχη, είναι εδώ και τώρα.


το βρήκαμε εδώ

Ιστορίες
#Ιστορίες #Απάντηση #στην #επίθεση #στο #Λας #Βέγκας #Γίγκερ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...