News

News

Σάββατο
Σεπτέμβριος, 30

IMINT: Συλλογή πληροφοριών με drone του εμπορίου

Τα drone του εμπορίου σε καμία περίπτωση δε συγκρίνονται με τα στρατιωτικών προδιαγραφών UAV που είναι σχεδιασμένα για συλλογή IMINT (Imagery intelligence, Πληροφορίες από Εικόνες). Έχουν όμως και αυτά τη χρήση τους και εδώ θα παρουσιάσουμε κάποιες χρήσεις τους για τεχνικές συλλογής IMINT. Εάν γνωρίζετε περισσότερες τεχνικές και θέλετε να τις μοιραστείτε μαζί μας, σας παρακαλούμε να τις παραθέσετε στα σχόλια του άρθρου μας.

Πηγή: MyDroneLab.com

Παρότι σήμερα η πρόσβαση σε δορυφορικές φωτογραφίες είναι αρκετά διαδεδομένη με υπηρεσίες όπως το Google Maps και το Bing Maps, τίποτα δε συγκρίνεται με μία υψηλής ευκρίνειας αεροφωτογραφία. Στο χώρο της συλλογής πληροφοριών υπάρχει μία ολόκληρη κατηγορία πληροφοριών για αυτό το είδος πηγών που ονομάζεται IMINT και περιλαμβάνει τεχνικές όπως αεροφωτογραφίες. Τα περισσότερα drones της λιανικής αγοράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αεροφωτογραφίες με πολύ ανώτερη ανάλυση από τις δωρεάν υπηρεσίες δορυφορικών φωτογραφιών του διαδικτύου. Επιπρόσθετα, σχεδόν σε όλους τους δημόσιους χώρους η χρήση τους είναι απόλυτα νόμιμη.

Πηγή: ReoLink.com

Οπότε εάν θέλουμε φωτογραφίες αναγνώρισης (π.χ. δομή ενός κτιρίου, τεχνικά χαρακτηριστικά, διαστάσεις, ροή κίνησης, κτλ.) ένα απλό drone του εμπορίου μπορεί να μας προσφέρει αυτές τις πληροφορίες IMINT που ανάλογα με την αποστολή μας μπορεί να μας βοηθήσουν σε πολλά επίπεδα. Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ που έχει αναλάβει τη παρακολούθηση ενός ατόμου. Με μία τέτοια προετοιμασία μπορεί να γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες ακόμα και αν ο στόχος έχει κάποιο σπίτι με ψηλούς φράχτες και πολλαπλές εισόδους/εξόδους.

Πηγή: CBSNews.com

Μία άλλη χρήση των drone είναι η εξακρίβωση στοιχείων που λαμβάνουμε από δορυφορικές φωτογραφίες. Ας υποθέσουμε ότι στο Google Maps βλέπετε μία φωτογραφία που είχε ληφθεί τέσσερις μήνες πριν και δείχνει μία υποδομή στο χώρο ενδιαφέροντος. Κάνετε μία πτήση με drone και βλέπετε ότι αυτή η υποδομή έχει επεκταθεί και έχουν προστεθεί νέα τμήματα. Αυτομάτως γνωρίζουμε ότι αυτή η ανάπτυξη συνέβη εντός των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Αντίστοιχα, μπορεί να έχει συμβεί το αντίθετο, δηλαδή να έχουν αφαιρεθεί τμήματα που ήταν εκεί στο παρελθόν. Κάτι που ανάλογα με την αποστολή ίσως να αποτελεί σημαντικό στοιχείο ή/και πληροφορία.

Πηγή: MissingMaps.com (επεξεργασμένη)

Η προετοιμασία διαδρομής είναι μία ακόμα πολύ πρακτική χρήση των drones του εμπορίου για IMINT. Παρότι τα δορυφορικά στοιχεία αρχείου είναι χρήσιμα, τίποτα δε συγκρίνεται με μία υψηλής ανάλυσης αεροφωτογραφία της διαδρομής από όπου θα περάσουμε όπως είναι τώρα. Με αυτό το τρόπο μπορούμε προληπτικά να εντοπίσουμε επικίνδυνα σημεία που ίσως να μην είναι ορατά από το δορυφόρο (π.χ. έργα σε δρόμους, νέους παράδρομους, πιθανά σημεία αυξημένης κίνησης, κτλ.).

Πηγή: RoboHub.org

Όπως βλέπετε ακόμα και τα απλά drones του εμπορίου μπορούν να προσφέρουν πολλά στη συλλογή IMINT. Ασφαλώς, να ελέγχετε πάντα τους τοπικούς νόμους προτού κάνετε οποιαδήποτε χρήση drone για συλλογή πληροφοριών καθώς υπάρχουν αρκετές νομοθεσίες γύρω από τη χρήση τους που διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα.

το βρήκαμε εδώ

IMINT
#IMINT #Συλλογή #πληροφοριών #με #drone #του #εμπορίου

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...