News

News

Δευτέρα
Δεκέμβριος, 11

Η μόνη εύκολη ημέρα ήταν η χθεσινή

Featured in:

Το παραπάνω είναι μία από τις πιο γνωστές φράσεις που διδάσκονται ως φιλοσοφία οι Αμερικανοί SEAL του πολεμικού ναυτικού κατά την εκπαίδευση τους. Προσωπικά τη θεωρούμε μία από τις πιο σημαντικές φιλοσοφίες ζωής και δε θα πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι σημαίνει αυτή η φράση, αλλά και πως εφαρμόζεται στη καθημερινότητα.

Πηγή: MarcusSoft.net (επεξεργασμένη)

Για να μπορέσει κάποιος να δοκιμάσει να μπει στη διαδικασία επιλογής ώστε να γίνει έπειτα από περίπου 1.5 έτος εκπαίδευσης Navy SEAL πρέπει να κάνει κάποιες βασικές αθλητικές δοκιμασίες. Τη στιγμή συγγραφής αυτού του άρθρου αυτές οι δοκιμασίες είναι οι ακόλουθες.

  • 500 γιάρδες (457 μέτρα) ελεύθερη κολύμβηση με μέγιστο χρόνο 12:30. Καλός χρόνος θεωρείται 8 λεπτά ή λιγότερο
  • Μέγιστος αριθμός κάμψεων στρατιωτικού τύπου σε 2 λεπτά με ελάχιστο όριο 50 επαναλήψεις. Καλός αριθμός θεωρείται 100 ή παραπάνω
  • Μέγιστος αριθμός κοιλιακών στρατιωτικού τύπου σε 2 λεπτά με ελάχιστο όριο 50. Καλός αριθμός θεωρείται 100 ή παραπάνω
  • Μέγιστος αριθμός έλξεων στρατιωτικού τύπου σε μονόζυγο σε 2 λεπτά με ελάχιστο όριο 10. Καλός αριθμός θεωρείται 20 ή παραπάνω
  • Τρέξιμο 1.5 μιλίου (2.4 χιλιόμετρα) με μέγιστο χρόνο 10:30. Καλός χρόνος θεωρείται 10 λεπτά ή λιγότερο

Πηγή: Military.com

Όταν οι νέοι επίδοξοι υποψήφιοι SEAL πηγαίνουν να κάνουν τη παραπάνω αθλητική δοκιμασία για την εισαγωγή τους στη διαδικασία επιλογής, ακούνε συνήθως για πρώτη φορά τη φράση «the only easy day was yesterday» (η μόνη εύκολη ημέρα ήταν η χθεσινή). Συνήθως είναι νεαροί σε ηλικία και έτσι δεν αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα αυτής της φιλοσοφίας. Γρήγορα όμως το μαθαίνουν αυτό… Εάν καταφέρουν να περάσουν τα εισαγωγικά αθλήματα.

Πηγή: Amazon.com

Αρκετές φορές όσοι καταφέρουν να περάσουν αυτή την αθλητική δοκιμασία πιστεύουν ότι έκαναν κάποια εντυπωσιακή απόδοση, και ένα μεγάλο βήμα για το όνειρο τους να γίνουν SEAL. Αυτό που μαθαίνουν το επόμενο πρωί όμως είναι ότι αυτά τα αθλήματα είναι πλέον η βασική τους πρωινή γυμναστική για τις επόμενες τρεις εβδομάδες και εάν δε βελτιώνονται, θα τιμωρούνται ανάλογα μέχρι να βελτιωθούν. Εκεί οι περισσότεροι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι σημαίνει το ότι «η μόνη εύκολη ημέρα ήταν η χθεσινή».

Πηγή: SEALgrinderPT.com

Με τα χρόνια, αυτό γίνεται τρόπος σκέψης και προσέγγισης της ζωής και οι περισσότεροι καταφέρνουν πολλά στην επαγγελματική και προσωπική ζωή τους χάρη σε αυτό. Αυτός ο τρόπος σκέψης σε προετοιμάζει ψυχολογικά για να δώσεις μία σκληρή μάχη κάθε μέρα. Ας το δούμε με ένα παράδειγμα.

Πηγή: RoxieRebel.com

Ανεξάρτητα με το τι είναι ο κάθε άνθρωπος… Πλούσιος, φτωχός, καλλιεργημένος, αγράμματος, ή οτιδήποτε άλλο, όλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις ζωές τους. Προβλήματα υγείας, απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου, ατυχήματα, ανεργία, προβλήματα με συγγενείς ή/και φίλους, και πολλά άλλα. Εάν ο κάθε άνθρωπος όταν πάει να κοιμηθεί σκέφτεται, όσο δύσκολη και αν ήταν η ημέρα του, «σήμερα τα κατάφερα, είμαι ακόμα ζωντανός, ήταν μία εύκολη μέρα. Τα δύσκολα ξεκινάνε αύριο». Όσο δύσκολη και αν είναι η μέρα του, θα έχει τη ψυχολογία του νικητή. Δηλαδή, πέρασε με επιτυχία μέσα από μία πολύ δύσκολη μέρα, και είναι έτοιμος για κάθε νέα πρόκληση που θα του φέρει η ζωή (και ναι, σίγουρα θα έρθει μία νέα και πιο δύσκολη πρόκληση αργά ή γρήγορα).

Πηγή: IWM.org.uk

Αντίστοιχα, όταν θα ξυπνήσει θα πρέπει πάλι να σκέφτεται «η μόνη εύκολη ημέρα ήταν η χθεσινή». Αυτό θα τον προετοιμάσει για να αντιμετωπίσει ακόμα πιο μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες, και όχι να βρεθεί προ εκ πλήξεως και να ισοπεδωθεί η ψυχολογία του όταν συμβεί αυτό. Η φιλοσοφία αυτή σε προετοιμάζει για να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε και αν σου συμβεί.

Πηγή: NavySEALFoundation.org

Σκεφτείτε το και κάπως πιο πρακτικά. Ας πούμε ότι αντιμετωπίσατε με επιτυχία κάποια μεγάλη πρόκληση στη ζωή σας. Για παράδειγμα, απεξάρτηση από το αλκοόλ ή πλήρη ανάρρωση από κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Όταν ξεκινήσατε αυτή τη μάχη θα έμοιαζε σίγουρα βουνό. Αλλά τώρα που την ολοκληρώσατε φαίνεται εύκολο, κάτι εφικτό. Όμως η ζωή δε θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει, άρα σίγουρα η επόμενη πρόκληση που θα φέρει θα είναι κάτι νέο που θα φαντάζει πιο δύσκολο. Άρα, πράγματι, η πιο εύκολη ημέρα ήταν η χθεσινή. Ας το αποδεχτούμε και ας το έχουμε κατά νου πάντα σε ότι κάνουμε. Εάν το πιστέψετε πραγματικά, σας εγγυόμαστε ότι θα σας βοηθήσει να είστε πιο αποτελεσματικοί σε ότι και αν κάνετε.

Πηγή: Pinterest.com

Προσωπικά, αυτή τη θεωρούμε μία από τις σπουδαιότερες σύγχρονες φιλοσοφίες ζωής. Η ζωή είναι μία μάχη, και πρέπει κάθε μέρα να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε πιο σκληρά από τη προηγούμενη ημέρα, μέχρι το τέλος.

Source link

Γενικά
#μόνη #εύκολη #ημέρα #ήταν #χθεσινή

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...