News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Η λεπτή μπλε γραμμή | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

Η ιστορία της λεπτής μπλε γραμμής ξεκίνησε το 1854 κατά το Πόλεμο της Κριμαίας. Εκεί έγινε η «λεπτή κόκκινη γραμμή» όπου ένας μικρός αριθμός στρατιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πολέμησαν με τη Ρωσική Αυτοκρατορία. Το κόκκινο περιέγραφε τις κόκκινες στολές των λίγων Βρετανών στρατιωτών που στάθηκαν ως το τέλος σε αυτή τη μάχη. Αναμενόμενα, μετέπειτα αυτή η έκφραση άλλαξε στη «λεπτή μπλε γραμμή» ως ένα έμβλημα ένδειξης υποστήριξης και σεβασμού στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που κατά κανόνα φορούν μπλε χρώματος στολές.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε αργότερα, το 1911, στο ομώνυμο ποίημα του Νελς Ντίκμαν Άντερσον, και τη δεκαετία του 1950 χρησιμοποιήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή των ΗΠΑ για αστυνομικές υπηρεσίες από τον τότε αρχηγό του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες, Μπιλ Πάρκερ. Ο όρος συνέχισε να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει με την εφημερίδα New York Times να το χρησιμοποιεί το 1962, τη πολιτειακή αστυνομία της Μασαχουσέτης που το χρησιμοποιούσε σε επίσημα έγγραφα της το 1965, και ούτω καθεξής.

Πηγή: ProudPoliceWife.com

Στις ημέρες μας, αυτό το έμβλημα έχει χρησιμοποιηθεί σε οτιδήποτε από ρούχα, θήκες, καπέλα, μπλούζες, αορτήρες, κτλ. ως ένα μέσο ένδειξης της υποστήριξης ενός ατόμου προς τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας του. Η πιο διαδεδομένη παραλλαγή που συναντάμε σήμερα είναι ως μία λεπτή μπλε γραμμή στη σημαία του κράτους όπως βλέπετε εδώ.

Πηγή: Wikipedia.org

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κάποιες αστυνομικές υπηρεσίες όλοι οι υπάλληλοι φέρουν μία τέτοια έκδοση του εμβλήματος, και όχι απλώς την εθνική σημαία της χώρας τους. Βλέπετε ένα τέτοιο παράδειγμα στη συνέχεια.

Πηγή: Pinterest.com

Με ένα τόσο διακριτικό και συμβολικό τρόπο κάθε άνθρωπος μπορεί να δείξει την εκτίμηση του στο έργο αυτών των ανθρώπων. Η λεπτή μπλε γραμμή συμβολίζει τη λεπτή αυτή γραμμή που δημιουργούν τα στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και που χωρίζει μία ελεύθερη, ήσυχη κοινωνία, από το απόλυτο χάος και την αναρχία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως είχαμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα μας, όπως για παράδειγμα το «Απλές ιδέες: Εκπτώσεις για ένστολους σε καταστήματα», τέτοιες απλές κινήσεις από κάθε άνθρωπο προσφέρουν μία αυξημένη ενότητα στο κράτος, και αποτελεί και ένα ακόμη κίνητρο για κάθε αστυνομικό ώστε να προστατεύει τη κοινωνία με μεγαλύτερη θέληση, καθώς γνωρίζει τη βαθιά υποστήριξη που λαμβάνει για το έργο του.

Source link

Σήματα/Διακριτικά
#λεπτή #μπλε #γραμμή #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...