News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

GEOINT: Συλλογή βίντεο γεωγραφικών περιοχών μέσω SnapMap

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης SnapChat είναι πολύ δημοφιλές σε όλο το κόσμο σήμερα και βασίζεται στην ανταλλαγή μικρής διάρκειας βίντεο. Αυτό που δε γνωρίζουν αρκετοί χρήστες του είναι ότι πρώτον τα βίντεο περιέχουν συντεταγμένες από το δέκτη GPS της συσκευής κινητής τηλεφωνίας τους, και δεύτερον πολλά από τα βίντεο είναι δημόσια διαθέσιμα. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο SnapMap, που μπορείτε να το βρείτε ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο, θα κάνουμε μία επίδειξη συλλογής GEOINT (Geospatial Intelligence, Γεωδιαστημικές πληροφορίες) στο παρόν άρθρο.

Πηγή: SpyPhoneOnline.com

Όταν επισκεπτόμαστε τη σελίδα SnapMap παρατηρούμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα διαδραστικό παγκόσμιο χάρτη. Βλέπετε για παράδειγμα πως φαίνεται η σελίδα SnapMap στην εικόνα που ακολουθεί.

Πηγή: Map.snapchat.com

Εάν κάνουμε κλικ οπουδήποτε, τότε το SnapMap θα μας προβάλει όλα τα πρόσφατα βίντεο που μεταδόθηκαν από αυτές τις γεωγραφικές συντεταγμένες μέσω SnapChat. Αντίστοιχα, μπορούμε να συγκεντρωθούμε σε μία πολύ μικρή περιοχή και να κάνουμε το ίδιο. Με αυτό το τρόπο μπορούμε να κάνουμε συλλογή GEOINT για διάφορους σκοπούς. Κάποιες από τις δυνατότητες είναι συλλογή σχεδόν πραγματικού χρόνου βίντεο από περιστατικά που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών από άτομα που δε γνωρίζουν αυτή την αδυναμία της εφαρμογής, συλλογή βίντεο στόχων χωρίς έκθεση στελεχών μας, κτλ. Για παράδειγμα, κάναμε μία γενική αναζήτηση για το Άντεν της Υεμένης και βρίκαμε αμέσως αρκετά ενδιαφέροντα βίντεο.

Πηγή: Map.snapchat.com

Ενδεικτικά, βλέπετε τρία ενδιαφέροντα βίντεο που είχαν μαγνητοσκοπηθεί λίγες μόνο ώρες πριν από τη περιοχή του λιμανιού του Άντεν που ανάλογα με τις δραστηριότητες σας, ίσως να σας φανούν χρήσιμα. Από αριστερά προς τα δεξιά έχουμε τα ακόλουθα βίντεο: καταγραφή από έναν οδηγό στους δρόμους του κέντρου της πόλης το βράδυ, έναν έμπορο ναρκωτικών που πουλάει το ναρκωτικό κχατ μέσω SnapChat, και τέλος έναν οδηγό που μαγνητοσκοπεί μία στρατιωτική βάση κοντά στο λιμάνι του Άντεν.

Πηγή: Map.snapchat.com (επεξεργασμένη)

Εάν θέλουμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, μπορούμε να γράψουμε ένα απλό πρόγραμμα που συνεχώς κοιτάει για νέα βίντεο στις περιοχές ενδιαφέροντος και τα κατεβάζει στον υπολογιστή μας για περαιτέρω ανάλυση. Όπως θα πρέπει να είναι κατανοητό, ένα εργαλείο όπως το SnapMap μπορεί να μας προσφέρει σημαντικές πληροφορίες και σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

το βρήκαμε εδώ

GEOINT
#GEOINT #Συλλογή #βίντεο #γεωγραφικών #περιοχών #μέσω #SnapMap

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...