News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Γεμιστήρας αλουμινίου H&K G3 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Η γερμανική βιομηχανία όπλων Heckler & Koch κατασκευάζει δύο διαφορετικά μοντέλα για γεμιστήρες στα τυφέκια της σειράς G3. Το ένα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και το άλλο από ατσάλι. Στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούνται οι ατσάλινοι γεμιστήρες αλλά εδώ θα δούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γεμιστήρα αλουμινίου.

Πηγή: HKPro.com

Όπως βλέπετε και από τη παραπάνω φωτογραφία οι γεμιστήρες αλουμινίου για τυφέκια G3 από τη γερμανική Heckler & Koch έχουν μία πολύ εύκολα αναγνωρίσιμη εξωτερική εμφάνιση. Οι γεμιστήρες αυτοί είναι σχεδιασμένοι με χωρητικότητα 20 φυσιγγίων διαμετρήματος 7.62×51mm NATO. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτοί οι γεμιστήρες δε κατασκευάζονται πλέον αλλά υπάρχει τεράστιος αριθμός τους σε αποθέματα και συνήθως πωλούνται σε σχετικά χαμηλές τιμές, και έρχονται κατά κανόνα είτε σε χάρτινες είτε σε πλαστικές ατομικές συσκευασίες.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πέρα από όλα τα όπλα της σειράς G3, οι γεμιστήρες αυτοί ταιριάζουν και στα τυφέκια HK41 (η ημιαυτόματη πολιτική έκδοση του G3), όπως επίσης και στα αμερικανικά PTR-91 και τα αντίγραφα της H&K από την ισπανική εταιρία CETME. Μέχρι σήμερα οι γεμιστήρες αυτοί θεωρούνται από τις πιο αξιόπιστες επιλογές για αυτά τα όπλα αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας, στο γεμιστήρα αλουμινίου της H&K.

Πηγή: Tucocinaytu.com

Καθότι αλουμινένιος γεμιστήρας, πέρα από το χαρακτηριστικό εξωτερικό σχεδιασμό του, έχει και ένα πολύ πιο σκούρο μαύρο χρώμα από τον αντίστοιχο ατσάλινο γεμιστήρα που είναι λίγο πιο γκρίζος. Ενδεικτικά, βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία αριστερά έναν ατσάλινο και δεξιά έναν αλουμινένιο. Όπως φαίνεται καθαρά, ο αλουμινένιος έχει ένα πιο γυαλιστερό και μαύρο χρώμα από το γκρίζο που έχει ο ατσάλινος.

Πηγή: CenterfireSystems.com

Ο αλουμινένιος γεμιστήρας ζυγίζει μόλις 140 γραμμάρια (άδειος) και ακολουθώντας τη τυπική γερμανική δομή, στη κάτω αριστερή πλευρά του έχει χαραγμένο το μοντέλο για το οποίο προορίζεται μαζί με το μήνα και έτος κατασκευής του. Για παράδειγμα, αυτός της φωτογραφίας είναι για τυφέκια HK G3 και έχει κατασκευαστεί τον Απρίλιο του 1990.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Οι γεμιστήρες αλουμινίου που βλέπουμε εδώ είναι κατασκευασμένοι σε πρέσα και γι’αυτό και το κόστος τους ήταν τόσο χαμηλό. Είναι εύκολοι στη κατασκευή και μπορούν να κατασκευαστούν μαζικά χωρίς ειδικά μηχανήματα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όσον αφορά τη συντήρηση τους, όπως όλοι οι στρατιωτικού τύπου γεμιστήρες έχουν στη βάση τους μία πλάκα που συγκρατείται από το ελατήριο που κρατάει τον οδηγό των φυσιγγίων υπό πίεση. Πιέζοντας το «κουμπί» που βλέπετε παρακάτω μέσα στο κόκκινο πλαίσιο, και εν συνεχεία σύροντας τη πλάκα βάσης, μπορείτε να λύσετε το γεμιστήρα στα βασικά του μέρη για συντήρηση.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Τα βασικά του μέρη είναι το αλουμινένιο σώμα, ελατήριο, πλάκα βάσης, και οδηγός φυσιγγίων και τα βλέπετε όλα αυτά καλύτερα στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κλείνοντας, εάν αναζητείτε κάποια φτηνή αλλά ποιοτική λύση για γεμιστήρες για τα τυφέκια τύπου G3 που έχετε, ρίξτε μία ματιά και στα αποθέματα από γεμιστήρες αλουμινίου της HK γιατί είναι φτηνοί, πιο ελαφριοί, πιο ανθεκτικοί σε διάβρωση, και το κόστος τους είναι πολύ χαμηλό.

Πηγή: DamageIndustriesLLC.com

το βρήκαμε εδώ

Παρελκόμενα
#Γεμιστήρας #αλουμινίου #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...