News

News

Παρασκευή
Δεκέμβριος, 1

ΦΥΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΣ

Featured in:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην παραβλέψεις τις οδηγίες του γιατρού σου σε περίπτωση που σου έχει γράψει αντιβίωση ή κάποιο άλλο φάρμακο. Η φύση δεν έχει πάντα όλες τις λύσεις για τα ιατρικά προβλήματα.

Διάβασε ξανά το πιο πάνω.

Τώρα που ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλω να αντικαταστήσεις τα αντιβιοτικά σου ή των παιδιών σου με φυσικά σκευάσματα…

…μπορούμε να ξεκινήσουμε την πραγματική συζήτηση.


Αν έχεις περάσει χρόνο με την γιαγιά και τον παππού, θα έχεις ακούσει σίγουρα για τα γιατροσόφια της φύσης.

Θυμάμαι όταν πονούσε η κοιλιά μου, το πρώτο πράγμα που μου λένε είναι “να σου φτιάξω ένα χαμομήλι;”

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί;

Ο μόνος τρόπος για να καταλάβουμε περισσότερα είναι το να μελετήσουμε τις ευεργετικές ικανότητες των βοτάνων.

Οι γνώσεις αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε όλες τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σεισμός, πόλεμος, οικονομική καταστροφή, πανδημία, έκρηξη πυρηνικού αντιδραστήρα…

…επειδή όπως μπορείς να καταλάβεις:

  • είτε δεν θα υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί
  • είτε δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα
  • είτε δεν θα έχεις αρκετά λεφτά για να αγοράσεις τις υπηρεσίες τους και τα φάρμακα που είναι αναγκαία
  • είτε δεν θα μπορείς να βγεις από το σπίτι λόγω της κατάστασης που επικρατεί

Γι’ αυτό λοιπόν εμείς που προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο, μπορούμε να κοιμόμαστε λίγο πιο ήσυχοι όταν ξέρουμε πως έχουμε και τις γνώσεις για τα φυσικά αντιβιοτικά αλλά και σε στοκ τα απαραίτητα έτοιμα παρασκευάσματα απόσταξης των αντιβιοτικών αυτών φυτών.

Μπορείς να φτιάξεις και τα δικά σου αποστάγματα, σε περίπτωση που έχεις φρέσκες πρώτες ύλες σε αφθονία και την όρεξη να μάθεις για την απόσταξη.

(Τα αποστάγματα έχουν συγκεντρωμένη ποσότητα των ευεργετικών στοιχείων του κάθε φυτού)

Κράνμπερις

Και ποια γυναίκα δεν ξέρει για τις ευεργετικές ιδιότητες του χυμού κράνμπερι στο ουροποιητικό σύστημα και συγκεκριμένα στην ουροδόχο κύστη.

Ναι, όταν η γυναίκα είναι στην αρχή μιας επερχόμενης μόλυνσης της ουροδόχου κύστης, ο φυσικός χυμός κράνμπερι μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος μιας και μπορεί να σκοτώσει τον πληθυσμό των “μη χρήσιμων” βακτηρίων.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό μπορεί να δράσει μεν και προληπτικά αλλά και όταν η ουρολοίμωξη βρίσκεται μόνο στην αρχή. Όταν το πράγμα έχει προχωρήσει (δηλαδή ο πληθυσμός των βακτηρίων είναι πλέον πολύ μεγάλος) το μόνο πράγμα που μπορεί να επιδράσει είναι η κανονική αντιβίωση από τον γιατρό. Σε περίπτωση που μια ουρολοίμωξη δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει και σε άλλα όργανα ου ουροποιητικού.

Οι ιδιότητες των κράνμπερις χάνονται όταν ανακατευτεί με ζάχαρη ή και όταν βράσει. Οι πλείστοι χυμοί στο εμπόριο είναι γεμάτη ζάχαρη και περνούν από θερμική επεξεργασία πριν καταλήξουν στην συσκευασία.

Γι’ αυτό λοιπόν οι καλύτερες εναλλακτικές είναι:

  • Αγορά καθαρού συμπυκνωμένου χυμού (χωρίς ζάχαρη)
  • Φύτεμα κράνμπερις στο χώρο σου για να μπορείς να φτιάχνεις τον δικό σου χυμό
  • Αγορά καψούλων συμπληρωμάτων που έχουν συμπυκνωμένο κράνμπερι

Τσουκνίδες

Αχ τσουκνίδες!

Οι πλείστοι που ξέρω, θα πλήρωναν για να μην είχαν ζιζάνια στον κήπο τους. Όμως κάποια ζιζάνια όπως οι τσουκνίδες είναι τόσο ωφέλιμα.

Έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πολύ θρεπτικές. Θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις ένα τυφοειδή πυρετό (στην αρχική του κατάσταση και μόνο σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή από τον γιατρό) αλλά και από πιθανή τροφική δηλητηρίαση. 

Μπορείς να τις μαγειρέψεις. Έχεις φάει ποτέ σούπα τσουκνίδας;

Μπορείς επίσης να φτιάξεις βάμμα (ή να αγοράσεις αν βαριέσαι να φτιάξεις) ή ακόμα και να αποστάξεις τα αιθέρια έλαια.

Τι περιμένεις λοιπόν; Βγες μια γύρα στην γειτονιά και πες στους γείτονες ότι θέλεις τις τσουκνίδες τους!

Σκόρδο

Είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου σε όλους. Η ουσία που του δίνει αυτές τις ιδιότητες ονομάζεται allium. Το σκόρδο δρα ευεργετικά σε βακτήρια στο στομάχι που έγιναν ανθεκτικά σε μεγάλες ποσότητες κοινότυπων αντιβιοτικών. 

Οι παππούδες μας χρησιμοποιούσαν πάρα πολλή σκόρδο στα φαγητά τους και όχι, δεν το βαραίνει. Αν γίνει σωστά το μαγείρεμα του, είναι πολύ ευεργετικό για το στομάχι.

Για να το πετύχεις αυτό, θα πρέπει να προσέξεις μια μικρή λεπτομέρεια.

Σε περίπτωση που τα σκόρδα είναι λίγο πιο παλιά, θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι θα βγάλεις την φύτρα από την σκελίδα που θα χρησιμοποιήσεις.

Εκτός από τα φρέσκα σκόρδα που πρέπει να είναι πάντα στην διατροφή σου, μπορείς να προμηθευτείς και βάμματα ή λάδι σκόρδου.

Ρίγανη και Θυμάρι

Αυτό σίγουρα το έχει ο κάθε ένας μας σε αφθονία!

Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι γεμάτη από ρίγανη και θυμάρι και να ‘σε σίγουρος ότι οι άλλοι λαοί μας ζηλεύουν πολύ γι’ αυτό.

Αλλά και πάλι δυστυχώς, οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων αυτών, δουλεύουν υπέρ μας σε περίπτωση μόλυνσης μόνο σε μεγάλες συγκεντρωμένες ποσότητες.

Γι’ αυτό και πάλι, προτείνω να κάνεις μόνος σου βάμμα ή να αποστάξεις τα αιθέρια έλαια τους (ή να αγοράσεις αν δεν έχεις πρόσβαση σε πολλή, φρέσκια και χωρίς ψεκάσματα ρίγανη και θυμάρι).

Βοηθάνε πολύ σε μολύνσεις του άνω αναπνευστικού (αμυγδαλές, ελαφρύ βήχα κτλ). Επίσης επιδρούν ευεργετικά και ενάντια στον ιό E.coli, στις χιονίστρες, σε πονόδοντο λόγω μόλυνσης των ούλων, σε δαγκώματα από έντομα και πολλά άλλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης του άνω αναπνευστικού, πρέπει να εμπιστευτείς τον γιατρό σου και την φαρμακευτική αγωγή που θα σου χορηγήσει. Δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να προχωρήσει στους πνεύμονες και να σου τους καταστρέψει.

Το καλύτερο συμπλήρωμα θα προκύψει από την δική σου απόσταξη ελαίου ή βάμματος. Προτείνω να ψάξεις από σήμερα κιόλας για χώρο που θα μπορείς να φυτεύεις τα δικά σου βότανα ή άλλες καλλιέργειες. Θυμάρι και ρίγανη μπορείς να έχεις σε αφθονία αν μένεις Κύπρο ή Ελλάδα λόγω του ήλιου που λάμπει 300 μέρες τον χρόνο. Περισσότερα για την καλλιέργεια ρίγανης και θυμαριού εξηγώ εδώ.

Κανέλα  

Αυτό δεν μπορούμε να το καλλιεργήσουμε, μιας και προτιμά πολύ συγκεκριμένα και ιδιαίτερα περιβάλλοντα για να αναπτυχθούν.

Παρόλα αυτά μπορείς να προμηθευτείς αιθέρια έλαια κανέλας για να αντιμετωπίσεις ξηρό λαιμό ή ακόμα και βακτηριδιακή μόλυνση από E.coli και στρεπτόκοκκο ακόμα και για διάρροια.

Πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργία στην κανέλα. Επίσης σε μεγάλες ποσότητες (πχ ένα κουταλάκι του γλυκού την μέρα) μπορεί να καταστεί τοξική για το σώμα. Γι’ αυτό λοιπόν ψάξε για την κανέλα κευλάνης που έχει μικρότερη συγκέντρωση από την ουσία κουμαρίνη που βρίσκεται σε κάθε είδος κανέλας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διάρροια είναι κάτι αρκετά σοβαρό και πρέπει να το ελέγξεις με ένα γιατρό αν επιμένει για περισσότερο από 2 μέρες. Επίσης τα έλαια κανέλας μπορούν προκαλέσουν δερματικά προβλήματα, γι’ αυτό δοκίμασε την σε ένα μόνο σημείο στο σώμα σου και παρατήρησε την αντίδραση.

Γαρύφαλλο

Το γαρύφαλλο δρα και ως φυσικό αντιφλεγμονώδες αλλά και ως αντιβακτηριδιακό μερικές φορές.

Δεν υπάρχουν κάποιες γνωστές παρενέργειες από την χρήση του γαρύφαλλου.

Μπορείς να το προσθέσεις ως ολόκληρο καρύκευμα στο φαγητό ή ακόμα και αλεσμένα. Είναι πολύ βοηθητικό να έχεις και μια μεγάλη ποσότητα σε στοκ.

Μπορείς να παίρνεις μερικές σταγόνες έλαιο γαρύφαλλου ή βάμμα, κυρίως σε υγειονομικές κρίσεις, όπως μια πανδημία ή ακόμα και αν βλέπεις ότι μια άλλη περίπτωση έκτακτης ανάγκης οδηγεί τα πράγματα σε υγειονομική κρίση όπως για παράδειγμα μετά από ένα πόλεμο ή σεισμό.

Καυτερές πιπεριές

Οι Ασιάτες (κυρίως οι Ινδοί) τις λατρεύουν και μάλιστα λένε ότι φέρνουν μακροζωία σε όποιο της καταναλώνει συχνά.

Βγάζει νόημα, αν σκεφτεί κανείς ότι λειτουργούν ως ένας μικρός ελεγχόμενος πυρετός, αν καταναλωθούν με μέτρο και σύνεση. Όπως το σώμα μας, ανεβάζει φυσικά θερμοκρασία για να σκοτώσει λοιμώξεις από ιούς και βακτήρια, έτσι και η συστηματική κατανάλωση λίγο καυτερών πιπεριών, γίνεται ένας τεχνητός πυρετός.

Δεν σου προτείνω σε καμία περίπτωση, να δοκιμάσεις τις πιο καυτερές που υπάρχουν στην αγορά. Κυρίως επειδή μπορεί να καταλήξεις με εγκαύματα και στα μάτια αλλά και στα χέρια (κάτω από τα νύχια) αλλά και στο άνω αναπνευστικό. Άσε που θα ανακατευτεί αυτόματα και το στομάχι σου, προκαλώντας σου πιθανούς πονοκεφάλους ή και ζαλάδες.

Αντίθετα προτείνω να δίνεις ένα άγγιγμα από μπούκοβο (καυτερή πιπεριά αποξηραμένη και αλεσμένη) σε κάθε πιάτο σου και να γίνεις πιο ανοιχτός στην ελεγχόμενη αύξηση της καυτερής αίσθηση αυτής.

Η ουσία που προκαλεί αυτή την καψάδα ονομάζεται capsicum. Μερικά είδη πιπεριών την έχουν σε αφθονία και μερικές δεν έχουν καθόλου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον χυμό των πιπεριών αυτών αλλά και αιθέρια έλαια.

Μηλόξυδο

Όποιο χωριό βγάζει μήλα, βγάζει και χυμό μήλου και όπου βγαίνει χυμός μήλου, βγαίνει και μηλίτης και όπου βγαίνει μηλίτης, βγαίνει και μηλόξυδο.

Είναι υπέροχο και μπορείς να βρεις πολλές νόστιμες εφαρμογές του στην καθημερινή μαγειρική.

Είναι γνωστό ότι όλα τα ξύδια, έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Γι’ αυτό και τα τουρσί προϊόντα είναι προϊόντα μακράς διαρκείας. 

Αν το μηλόξυδο είναι φρέσκο μπορεί να καταναλωθεί και έτσι, χωρίς να υποστεί κάποια άλλη θερμική επεξεργασία. Είναι βοηθητικό σε λοιμώξεις του λαιμού (αμυγδαλές κτλ) και σε πονόδοντο.

Το ήξερες ότι η διαδικασία να κάνεις το δικό σου μηλόξυδο είναι αρκετά εύκολη, όμορφη και εποικοδομητική κυρίως αν έχεις παιδιά;

Πέρσι πήρα από το φεστιβάλ μήλου που γίνεται κάθε χρόνο σε ένα ημιορεινό χωριό της Κύπρου περίπου 50 κιλά διαφόρων ειδών μήλα κατευθείαν από τον παραγωγό για ψίχουλα. Φτιάξαμε με τα παιδιά μου, φρέσκο χυμό, ξύδι και μηλίτη για όλο τον χρόνο και μέσα από αυτή την διαδικασία είχα την ευκαιρία να τους εξηγήσω πάρα πολλά πράγματα σχετικά με χημεία τροφίμων. (ότι έμεινε από τα μήλα, πήγε στην κομποστοποίηση, δηλαδή δεν σπαταλήσαμε τίποτα)

Αν θες να κάνεις και εσύ το ίδιο, διάβασε εδώ λεπτομέρειες.

Εχινάκια

Την άφησα επίτηδες τελευταία. Ο λόγος; Είναι πολυδιαφημισμένη και γι’ αυτό πανάκριβη.

Όλα όσα προανέφερα, μπορείς να τα φτιάξεις και μόνος σου ή να τα αγοράσεις σε καλές τιμές. Το πρόβλημα με τα συμπληρώματα είναι ότι όποιο είναι πολυδιαφημισμένο είναι ταυτόχρονα και υπερεκτιμημένο.

Είδες πουθενά να διαφημίζονται οι τσουκνίδες; Όχι, βέβαια, αφού ο καθένας έχει στον κήπο του και δεν θα μπορούσαν να το πουλήσουν ως χρυσάφι.

Η εχινάκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καταπολέμηση λοιμώξεων κυρίως του αναπνευστικού και στην αντιμετώπιση παθογόνων ασθενειών.

Να σου πω την αλήθεια, τα τσάγια από εχινάκια, δεν είναι αρκετά για την καταπολέμηση μιας λοίμωξης, κυρίως επειδή είναι πολύ χαμηλά σε συγκέντρωση.

Γι’ αυτό αν θέλεις να την έχεις ως σύμμαχο στην υγεία σου, πρέπει να προμηθευτείς αναγκαστικά βάμμα.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως και τα βάμματα θυμαριού και ρίγανης, ρίχνοντας μερικές σταγόνες κατ’ ευθείας στον ερεθισμένο λαιμό ή στο ερεθισμένο ούλος.

Ακόμα μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες και πάνω σε ερεθισμένο δέρμα ή να καταναλώσεις μερικές σταγόνες για εσωτερικές λοιμώξεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τα κανονικά αντιβιοτικά φάρμακα που δίνει ένας πραγματικός γιατρός όταν είσαι άρρωστος.


Νιώθω λίγο χαζός που πρέπει να το επαναλαμβάνω συνεχώς ότι στις πλείστες περιπτώσεις, η κλασσική ιατρική είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει τις σοβαρές λοιμώξεις αλλά κυρίως στην Ελλάδα, εξ’ όσον γνωρίζω έχουν μεγάλη κλίση προς την ομοιοπαθητική.

Η ομοιοπαθητική, αν και μιλά για τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών, είναι κάτι που δεν υποστηρίζω.

Ο λόγος είναι απλός.

Βάζει τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών μπροστά, αλλά στην ουσία είναι ζάχαρη νερό και λίγο άρωμα. Χρησιμοποιεί δηλαδή την φύση για να πουλήσει ζάχαρη και να παραπλανήσει σοβαρά άρρωστους ανθρώπους.

Είναι όπως τον δημαγωγό Μουρούτη αν θυμάσαι, που σε μια πρόταση έβαζε 50% αλήθεια και 50% μπούρδες που ήθελε να προωθήσει, για να βραχυκυκλώσει τον μη καλά εκπαιδευμένο ακροατή του.

Γι’ αυτό λοιπόν, οι πραγματικά έτοιμοι για επιβίωση που διαβάζουν το ιστολόγιο μου είναι αυτοί που χρησιμοποιούν την φύση προς όφελος τους αλλά ξέρουν πότε είναι η στιγμή για να ζητήσουν την ιατρική βοήθεια.

Στο τέλος της μέρας, ετοιμάζεσαι για επιβίωση σωστά; Δεν ετοιμάζεσαι για εγωιστικές πράξεις που μπορεί να σου στοιχίσουν την ζωή.

Και ο κύριος σκοπός είναι να γνωρίζεις πως να αντιμετωπίσεις στην αρχή τους κάποιες από τις πιο κύριες λοιμώξεις που μπορεί να προκύψουν, όταν υπάρχει περίπτωση έκτακτης ανάγκης που θα σου στερήσει την πρόσβαση σε πραγματικό γιατρό ή και πραγματική φαρμακευτική αγωγή.

Κοίταξε, έχω γράψει πολλά άρθρα για το όλο θέμα της αυτάρκειας:

Λουκάνικο ονομάζεται η τσάντα που θα πρέπει κάποιος στρατιώτης να κουβαλάει μαζί του σε περίπτωση πολέμου, όταν αναγκαστεί να εγκαταλείψει την βάση του. Τσάντα εκκένωσης ονομάσαμε την τσάντα που έχουμε σε διάφορα μέρη του σπιτιού μας, που θα την αρπάξουμε λίγο πριν εκκενώσουμε το σπίτι μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που θα μας αναγκάσει να…


Είναι γεγονός ότι περνάμε πολύ χρόνο στο αυτοκίνητο μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ακόμα και αν είμαστε στο αυτοκίνητο όταν αυτή προκύψει. Έγραψα δύο διαφορετικά άρθρα για το θέμα αυτό, το ένα με προσανατολισμό τις καταστάσεις που προκύπτουν τον χειμώνα και το άλλο με προσανατολισμό…


Για τα απαραίτητα αντικείμενα του πορτ-μπαγκάζ έχουμε μιλήσει ήδη εδώ. Σήμερα θα δούμε μια λίστα με 8 απαραίτητα αντικείμενα για το συρτάρι μέσα στο αυτοκίνητο. Ξέρω, αναρωτιέσαι γιατί να μπω στον κόπο να βάλω χρήσιμα αντικείμενα επιβίωσης και μέσα στο αυτοκίνητο, αφού έχω ήδη τα πάντα στο πορτ-μπαγκάζ μου; Επειδή υπάρχουν περιπτώσεις που δεν θα…


Υπάρχουν κάποια φυτικά αντιβιοτικά που χρησιμοποιείς και δεν ανέφερα; Ξέρεις κάποιες άλλες ευεργετικές ιδιότητες ή κάποιο άλλο τρόπο να χρησιμοποιηθούν; Γράψε μου στα σχόλια!

Source link

τροφης,ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ
#ΦΥΤΑ #ΜΕ #ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΕΣ #ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ #ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ #ΚΑΙ #ΧΡΗΣΕΙΣ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...