News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Φλογοκρύπτης Spike’s Tactical Barking Spider 2

Πριν από μερικούς μήνες ο γράφων είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αυτό το φλογοκρύπτη και εκεί θα βασιστεί και αυτή η κριτική μας. Είναι ένας φλογοκρύπτης που ξεχωρίζει τόσο εμφανισιακά όσο και στις δυνατότητες του. Ένα πολύ θετικό είναι ότι όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά της εταιρίας Spike’s Tactical, έτσι και αυτό κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Πηγή: InGunOwners.com

Ο φλογοκρύπτης Barking Spider 2 της εταιρίας Spike’s Tactical σήμερα κοστίζει $134.95 και παρότι δεν είναι άμεσα ορατό, βασίζεται στο σχεδιασμό Κρίνκοφ. Δηλαδή, ο στόχος είναι να «φρενάρει» το όπλο ανακατευθύνοντας τα αέρια που εξέρχονται από τη κάννη ώστε να μειώσει την ανάκρουση και κατ’επέκταση, την επαναφορά των σκοπευτικών στο στόχο. Βλέπετε παρακάτω πως είναι εσωτερικά ένας φλογοκρύπτης σχεδιασμού Κρίνκοφ.

Πηγή: CobraTacSystems.com (επεξεργασμένη)

Τι διαφορά έχει όμως ο φλογοκρύπτης Barking Spider 2 από τους υπόλοιπους; Αρχικά, σχεδιάστηκε βάσει κοντόκαννων αραβίδων αστικού περιβάλλοντος για βολές κατά ριπάς. Οι αραβίδες τύπου AR-15 με μηχανισμό αερίων έχουν σοβαρά προβλήματα όταν το μήκος της κάννης μικραίνει. Ωστόσο, ο φλογοκρύπτης Barking Spider 2 αυξάνει τη πίεση των επιστρεφόμενων αερίων που επιτρέπει καλύτερη ροή στο μηχανισμό του κλείστρου ακόμα και σε βολές κατά ριπάς.

Πηγή: AimSurplus.com

Παραπάνω βλέπετε ότι ο φλογοκρύπτης έρχεται και με ένα δεύτερο εξωτερικό δαχτυλίδι, πέρα από το εντυπωσιακό που είναι ήδη βιδωμένο επάνω του. Τα εξωτερικά καπάκια δε κάνουν κάποια διαφορά στο φλογοκρύπτη και γι’αυτό η εταιρία προσφέρει αρκετά διαφορετικά. Το πιο χαρακτηριστικό, αυτό που βλέπετε προσαρμοσμένο στις παραπάνω φωτογραφίες, έχει απλώς τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται και ως θραύστης τζαμιών. Κάτι χρήσιμο σε αστικό περιβάλλον. Βλέπετε στη συνέχεια πως είναι ο φλογοκρύπτης όταν ξεβιδώσουμε αυτό το καπάκι.

Πηγή: AimSurplus.com

Εκεί κρύβεται το μυστικό του φλογοκρύπτη Barking Spider 2. Ο εσωτερικός τροποποιημένος κώνος Κρίνκοφ μεγαλώνει το χώρο εκτόνωσης των αερίων καθώς αυτά εξέρχονται της κάννης. Τα οδηγεί σε ένα πιο ελεγχόμενο σχήμα κώνου μακριά από το σκοπευτή, και τέλος έχει πλάγιες εγκοπές που κάνουν τα αέρια που επιστρέφουν στο κλείστρο να περιστραφούν και έτσι να αυξηθεί η πίεση τους. Αυτό το μικρό εξάρτημα μειώνει τόσο την ανάκρουση όσο και τα επίπεδα θορύβου καθώς έχει την ίδια αρχή με το πρώτο στάδιο ενός σιγαστήρα. Επίσης, όπως ήδη περιγράψαμε αυξάνει τη πίεση των αερίων που επιστρέφουν στο κλείστρο κάνοντας κοντόκαννα όπλα να λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά. Βλέπετε το σώμα του φλογοκρύπτη και τον εσωτερικό κώνο που κάνει όλα αυτά στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: PrimaryArms.com

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε όλα τα βιδωτά καπάκια που μπορεί να δεχθεί ο φλογοκρύπτης Barking Spider 2 που παρουσιάζουμε εδώ.

Πηγή: PrimaryArms.com

Στα αρνητικά είναι σίγουρα το βάρος του που είναι γύρω στα 230 γραμμάρια, και ο όγκος του που ίσως να μη ταιριάζει σε όλα τα τυφέκια ανάλογα με το χειροφυλακτήρα που έχετε και το μήκος της κάννης σας, και η λάμψη που δημιουργεί στο σκοτάδι που είναι αρκετά έντονη. Επίσης, δεν είναι συμβατός με κανένα σύστημα προσάρτησης σιγαστήρα άρα είναι και αυτός ένας σοβαρός περιορισμός.

Πηγή: AR15.com

Προσωπικά η μειωμένη ανάκρουση δε μας έκανε τόσο εντύπωση όσο μας έκανε η μείωση του θορύβου. Αυτό οφείλεται τόσο στο άνοιγμα του κώνου των εξερχόμενων αερίων, όσο και η ανακατεύθυνση τους προς τα εμπρός, δηλαδή μακριά από το σκοπευτή.

Πηγή: NorthWestFirearms.com

Η εταιρία σήμερα κατασκευάζει αυτό το φλογοκρύπτη σε μηχανές CNC από ατσάλι 4140 (συγκεκριμένα Billet 4140 Chromoly Bar Stock) που έπειτα περνάει από διαδικασία σκλήρυνσης και τέλος δέχεται επιμετάλλωση μαύρου νιτριδίου. Όπως και σχεδόν όλα τα προϊόντα της εταιρίας Spike’s Tactical, έτσι και αυτό, έχει εφ’όρου ζωής εγγύηση.

Πηγή: AimSurplus.com

Ο φλογοκρύπτης Barking Spider 2 δίνει λύση σε αρκετά προβλήματα σύγχρονων αραβίδων. Ενδεικτικά, τη βελτίωση της απόδοσης σε μικρά μήκη κάννης, τη μείωση ανάπτυξης υψηλής θερμοκρασίας, τη μειωμένη ανάκρουση, τη μείωση των επιπέδων θορύβου, τη προσθήκη ενός προαιρετικού θραύστη τζαμιών, και τη πάρα πολύ εύκολη συντήρηση και καθαρισμό. Από την άλλη πλευρά, είναι βαρύτερος από τον εργοστασιακό, δε κρύβει αποτελεσματικά τη λάμψη, και δεν επιτρέπει τη προσαρμογή σιγαστήρα.

Πηγή: GlockTalk.com

Οπότε, ανάλογα με τις ανάγκες σας ίσως ο φλογοκρύπτης Barking Spider 2 να είναι μία καλή επιλογή, ίσως και όχι. Κλείνοντας, θα αναφέρουμε αυτό που περιγράψαμε και νωρίτερα. Κατά τη προσωπική μας άποψη, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ήταν η ξεκάθαρη μείωση του επιπέδου θορύβου. Κάτι που δε το βλέπουμε συχνά σε τέτοιο βαθμό σε φλογοκρύτπες.

Πηγή: Hunt101.com

το βρήκαμε εδώ

Παρελκόμενα
#Φλογοκρύπτης #Spikes #Tactical #Barking #Spider

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...