News

News

Σάββατο
Σεπτέμβριος, 30

Φακός Ledwave Vanguard LD-87900 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Αυτός είναι ένας φακός από την Ισπανία αλλά είναι άξιος αναφοράς καθώς εξοπλίζει επίσημα Σώματα Ασφαλείας αρκετών Ευρωπαϊκών χωρών. Προσωπικά τον είχαμε βρει σε προσφορά και επειδή πάντα είναι καλό να έχεις φακούς, τον αγοράσαμε. Έπειτα από περιστασιακή χρήση του για έξι περίπου μήνες θα μοιραστούμε τις απόψεις μας σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: Amazon.com

Το πρώτο χαρακτηριστικό που κάνει εντύπωση είναι ότι είναι κατασκευασμένος από ένα κράμα πολυμερών υλικών και φάιμπεργκλας. Λόγω αυτού ζυγίζει μόλις 220 γραμμάρια με τις μπαταρίες, και 82.2 γραμμάρια χωρίς τις μπαταρίες, και έχει μία πολύ αντιολισθητική επιφάνεια. Έχει 16.2 εκατοστά μήκος και μέγιστο πλάτος 32.75 χιλιοστά. Έρχεται σε μία ωραία συσκευασία στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι μπαταρίες.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το κόστος του φακού σήμερα είναι γύρω στα €45 στα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα που είναι λογικό αναλογικά με αυτά που προσφέρει. Προτού προχωρήσουμε στη προσωπική μας άποψη, ας δούμε λίγο καλύτερα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Λειτουργεί με δύο μπαταρίες λιθίου CR123A που του δίνουν διάρκεια ζωής 2 ωρών συνεχούς λειτουργίας. Οι μπαταρίες τοποθετούνται ξεβιδώνοντας τη βάση του φακού που έχει διπλές φλάντζες στεγανοποίησης. Επίσης, όπως βλέπετε ο φακός έρχεται με τοποθετημένες τις μπαταρίες αλλά με ένα μικρό πλαστικό δίσκο που τις απενεργοποιεί. Άρα πρέπει πρώτα να αφαιρέσουμε αυτό το πλαστικό διάφανο δίσκο για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το φακό.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Είναι πολύ θετικό που η εταιρία έδωσε προσοχή στη λεπτομέρεια ώστε ακόμα και οι μπαταρίες να είναι δικές τις. Όπως βλέπετε αναγράφουν Ledwave Tactical Lighting Systems. Ο φακός έχει μία μόνο σκάλα φωτεινότητας η οποία του προσφέρει 420 Lumens (βάση του εγχειριδίου χρήσης) που σύμφωνα με τον κατασκευαστή δίνει ορατότητα σε αποστάσεις μέχρι και 190 μέτρων. Το εντυπωσιακό είναι ότι το επιτυγχάνει αυτό με ένα και μόνο λευκό LED τύπου CREE R5 των 3W. Ο χρόνος ζωής ενός τέτοιου LED είναι γύρω στις 50000 ώρες άρα έχει αρκετά μεγάλη ζωή για ένα φακό τακτικής χρήσης.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Από τη πίσω πλευρά ο φακός έχει το κουμπί ενεργοποίησης και απενεργοποίησης. Με ήπια πίεση γίνεται στιγμιαία ενεργοποίηση του φακού ενώ εάν πιεστεί παραπάνω ενεργοποιείτε μόνιμα. Βλέπετε πως είναι το κουμπί ενεργοποίησης του καλύτερα παρακάτω.

Πηγή: Welkit.com
Πηγή: Welkit.com

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ισπανική εταιρία Ledwave προσφέρει και μία πληθώρα από παρελκόμενα που μπορεί να αγοράσει κανείς συμπεριλαμβανομένης και διαφορετικής βάσης με απομακρυσμένο διακόπτη για προσαρμογή σε όπλο. Βλέπετε τη βάση αυτή στην επόμενη φωτογραφία. Η Ledwave προσφέρει επίσης φίλτρα, βάσεις για διαφορετικά όπλα, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, κ.α.

Πηγή: Ledwave.eu
Πηγή: Ledwave.eu

Προφανώς ο φακός είναι αδιάβροχος και πιστοποιημένος για χρήση μέχρι τους 60℃ και έρχεται με δύο χρόνια εγγύηση από την εταιρία Ledwave. Τώρα, όσον αφορά τη προσωπική μας άποψη παρατηρήσαμε κάποια πολύ θετικά και κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά. Στα αρνητικά του είναι ότι ο διακόπτης έχει λειτουργία μόνιμης ενεργοποίησης που είναι κάτι άχρηστο για τακτική χρήση φακού και μάλιστα μπορεί να γίνει και επικίνδυνο εάν κάποιος το κάνει κατά λάθος. Σε τακτική χρήση κάνουμε μόνο σύντομες στιγμιαίες χρήσεις ορατού φωτός. Το δεύτερο μειονέκτημα είναι οι μπαταρίες λιθίου τύπου CR123A που δεν είναι εύκολο να τις βρει κανείς σε όλα τα καταστήματα και κατά κανόνα είναι πιο ακριβές από άλλες μπαταρίες. Άρα, εάν επιλέξετε αυτό το φακό να έχετε πάντα μαζί σας εφεδρικές μπαταρίες.

Πηγή: Welkit.com
Πηγή: Welkit.com

Στα θετικά του τώρα είναι η πολύ ελαφριά και στιβαρή κατασκευή του, το πολύ καλής ποιότητας LED του και η μεγάλη γκάμα από διαθέσιμα αξεσουάρ. Επίσης, δε θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι χρησιμοποιείται από Σώματα Ασφαλείας επισήμως άρα σίγουρα καλύπτει τις βασικές προϋποθέσεις των σχετικών προδιαγραφών. Τέλος, είναι ένα προϊόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι εξίσου θετικό γιατί τα περισσότερα σχετικά προϊόντα τα βλέπουμε κυρίως από τις ΗΠΑ. Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε το φακό επάνω σε ένα ημιαυτόματο ισπανικό τυφέκιο CETME Model L διαμετρήματος 5.56×45mm NATO. Σύμφωνα με την εταιρία ο φακός μπορεί να αντέξει την ανάκρουση από οποιοδήποτε σύγχρονο τυφέκιο.

Πηγή: Pinterest.com
Πηγή: Pinterest.com

Για τη τιμή στην οποία προσφέρεται είναι ένας αξιόλογος φακός και είναι κατάλληλος για τους περισσότερους χρήστες. Πέρα από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του με το σώμα από πολυμερή πλαστικά δεν είδαμε κάτι που να μας εντυπωσιάσει αλλά αν αναλογιστεί κανείς τη τιμή του, τότε αντιλαμβάνεται ότι η ισπανική εταιρία Ledwave έχει φέρει ένα αρκετά αξιόλογο φακό στην αγορά τακτικού εξοπλισμού.

Πηγή: Pinterest.com
Πηγή: Pinterest.com

το βρήκαμε εδώ

Φώτα, φακοί, κτλ
#Φακός #Ledwave #Vanguard #LD87900 #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...