News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

Φακός κεφαλής Petzl Tactikka +RGB

Οι φακοί κεφαλής είναι από τα πιο χρήσιμα υλικά τόσο στο χώρο της επιβίωσης όσο και στον επιχειρησιακό επαγγελματικό χώρο. Οι χρήσεις τους είναι αμέτρητες και η γαλλική εταιρία Petzl εδώ και πολλά χρόνια κυριαρχεί σε αυτό το χώρο. Εδώ θα δούμε το μοντέλο Tactikka +RGB της εταιρίας Petzl. Παλαιότερα είχαμε γράψει λίγα λόγια και για το μοντέλο «TIKKA Classic».

Πηγή: GreatEscapeCamping.com.au

Όπως βλέπετε το συγκεκριμένο μοντέλο βγαίνει σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις. Το κόστος του είναι περίπου $55 και έρχεται με 5 χρόνια εγγύηση. Εμείς αγοράσαμε το μοντέλο E89ABA που είναι η μαύρη απόχρωση του φακού και βλέπετε στη συνέχεια τη συσκευασία στην οποία έρχεται.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως αναγράφει και η συσκευασία έχει λευκό φως 250 Lumens και το βάρος του είναι μόλις 85 γραμμάρια μαζί με τις τρεις μπαταρίες AAA που συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία. Είναι κατασκευασμένος για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, συμβατός με το πρότυπο IP X4, και έχει τρία επίπεδα φωτεινότητας που αναλογούν στις παρακάτω τιμές.

Επίπεδο Φωτεινότητα Απόσταση Αυτονομία
Χαμηλό 5 Lumens 10 μέτρα 260 ώρες
Μεσαίο 100 Lumens 45 μέτρα 50 ώρες
Υψηλό 250 Lumens 70 μέτρα 50 ώρες

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ο φακός έχει όμως δύο LED. Ένα λευκό με ένα μεγάλο ανακλαστήρα φωτός, και ένα τύπου RGB (Red, Green, Blue – Κόκκινο, Πράσινο, Μπλε). Στη λειτουργία RGB μπορούμε να επιλέξουμε το χρώμα που θέλουμε και έπειτα έχουμε δύο καταστάσεις λειτουργίας, τη λειτουργία ανάγνωσης για να μπορούμε να δούμε κάτι κοντά μας χωρίς να χάνουμε τη νυχτερινή μας όραση ή να έχουμε λευκό φως μέσα στο σκοτάδι, και τη κατάσταση «strobe» που αναβοσβήνει ρυθμικά ως μέσο σηματοδότησης. Βλέπετε τις ανάλογες αποδόσεις του RGB εδώ.

Επίπεδο Φωτεινότητα Απόσταση Αυτονομία
Ανάγνωσης 5 Lumens 5 μέτρα 60 ώρες
Strobe 700 μέτρα 400 ώρες

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η τεχνολογία «HYBRID Concept» της Petzl επιτρέπει τη χρήση του φακού τόσο με απλές μπαταρίες AAA, όσο και με επαναφορτιζόμενες, αλλά και με τη φορητή επαναφορτιζόμενη μπαταρία CORE που ταιριάζει σε ένα μεγάλο αριθμό από προϊόντα της Petzl. Αυτός ο φακός υποστηρίζει το «HYBRID Concept».

Πηγή: Petzl.com

Ένα εξίσου θετικό του φακού Tactikka +RGB είναι ότι όλες οι παραπάνω λειτουργίες γίνονται από ένα και μόνο κουμπί. Απαιτεί αρχικά λίγη εξοικείωση αλλά γρήγορα γίνεται αρκετά εύχρηστο και βολικό, ακόμα και με χοντρά γάντια. Προσωπικά, έχουμε χρησιμοποιήσει αυτό το φακό σε ένα μεγάλο εύρος από δραστηριότητες και σε διαφορετικά κλίματα. Μέχρι και σήμερα έχουμε πολύ καλή εμπειρία με τη χρήση του χωρίς κάποιο ουσιαστικό αρνητικό να αναφέρουμε. Έχει ποιοτικό και άνετο ιμάντα, και όποτε το χρειαστήκαμε δούλεψε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πηγή: SOLDATO.cz

Εάν ψάχνετε ένα φακό κεφαλής που πέρα από λευκό φως προσφέρει και χρώματα που δεν επηρεάζουν τη νυχτερινή όραση, τότε δοκιμάστε και το Tactikka +RGB της Petzl προτού αποφασίσετε γιατί ίσως να καλύπτει και τις δικές σας ανάγκες.

το βρήκαμε εδώ

Φώτα, φακοί, κτλ
#Φακός #κεφαλής #Petzl #Tactikka #RGB

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...