News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Εξάρτυση SOE 12ga Micro-Rig | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Για την εταιρία SOE (Special Operations Equipment, Εξοπλισμός Ειδικών Επιχειρήσεων) έχουμε γράψει πολλά. Είναι μία εταιρία που κατασκευάζει χειροποίητο εξοπλισμό μάχης με αξεπέραστη ποιότητα. Ένα από τα πιο γνωστά υλικά της εταιρίας εδώ και πάνω από δέκα χρόνια είναι το «12ga Micro-Rig». Μία μικρή εξάρτυση στήθους, ιδανική για αστικό περιβάλλον καθώς έχει όσα είναι απαραίτητα για καθημερινές περιπολίες. Η εξάρτυση, όπως δηλώνει και το όνομα της, είναι σχεδιασμένη για καραμπίνες διαμετρήματος 12-gauge αλλά όπως θα δείτε μπορεί να τροποποιηθεί για τυφέκια και αραβίδες.

Πηγή: Pinterest.com

Το κόστος για αυτή τη μικρή εξάρτυση είναι $150 και κατασκευάζεται σε οποιαδήποτε παραλλαγή και ύφασμα επιθυμείτε εφόσον η εταιρία SOE είναι σε θέση να το αποκτήσει. Οι διαστάσεις της είναι 7″ (17.78 εκατοστά) σε ύψος και 13″ (33 εκατοστά) σε πλάτος, ενώ το βάρος της με τους ιμάντες είναι λίγο παραπάνω από 500 γραμμάρια, για την ακρίβεια 507 γραμμάρια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όλα τα μέρη της εξάρτυσης είναι χειροποίητα και κατασκευασμένα στις ΗΠΑ. Όπως ήδη αναφέραμε η εταιρία SOE έχει ένα αξεπέραστο επίπεδο ποιότητας και έτσι δε θα είχε νόημα να αναφέρουμε το κάθε υλικό ξεχωριστά. Βλέπετε παρακάτω πως ακόμα και τα κλιπ είναι κατασκευασμένα από την εταιρία National Molding στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η εξάρτυση έρχεται με τρεις ρυθμιζόμενους ιμάντες που ασφαλίζουν επάνω της με κλιπ όπως αυτό που βλέπετε παραπάνω. Οι δύο ιμάντες πλάτες φέρονται χιαστί, και ο τρίτος ιμάντας στη μέση. Μπορείτε να το δείτε αυτό καλύτερα στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Πηγή: MilSpecMonkey.com

Ωστόσο, είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν οι τρεις αυτοί ιμάντες και με τα ενσωματωμένα κλιπ η εξάρτυση να προσαρμοστεί επάνω σε ένα φορέα βαλλιστικών πλακών. Κάτι που προσωπικά δε το βρίσκουμε ιδιαίτερα χρήσιμο για τη συγκεκριμένη εξάρτυση αλλά ίσως να είναι σημαντικό για κάποιους.

Πηγή: Civilian-Sheepdog.blogspot.com

Όπως βλέπετε αριστερά η εξάρτυση έχει μία μεγάλη θήκη γενικής χρήσης που στη βάση της έχει δύο θηλιές από ιμάντες για προσάρτηση αντικειμένων εξωτερικά. Σύμφωνα με την εταιρία SOE είναι καλό να χρησιμοποιούμε αυτή τη θήκη για τη συλλογή πρώτων βοηθειών. Αλλά ασφαλώς ο καθένας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει όπως αυτός επιθυμεί. Στο κάλυμμα της θήκης υπάρχει Velcro για τη τοποθέτηση διακριτικών και σημάτων, ενώ και η ίδια η θήκη ασφαλίζει με Velcro. Στο κάτω μέρος της έχει ασφαλώς οπή αποστράγγισης.

Πηγή: MossbergOwners.com

Και εδώ ασφαλώς η εταιρία SOE έκανε τη τροποποίηση που εισήγαγε πρώτη στο χώρο του τακτικού εξοπλισμού τη δεκαετία του 1990. Μέσα στη θήκη υπάρχει θηλυκό Velcro ώστε να μπορούμε να ασφαλίσουμε τον εξοπλισμό μας και να μη μετακινείται μέσα στη θήκη. Αυτό το βλέπετε καλύτερα από τη φωτογραφία που ακολουθεί.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Προχωρώντας, δίπλα έχουμε τις μοναδικές φυσιγγιοθήκες της SOE. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν έξι θηλιές για φυσίγγια διαμετρήματος 12-gauge ανά θήκη, αλλά εάν παρατηρήσετε πιο προσεκτικά θα δείτε ότι στη βάση τους έχουν έναν ιμάντα. Πρακτικά αυτός ο ιμάντας ρυθμίζει το πόσο μακριά από την εξάρτυση θα πέσει η κάθε μία από τις δύο φυσιγγιοθήκες εάν τη τραβήξουμε για να ξεκολλήσει από την επιφάνεια Velcro που τη συγκρατεί. Βλέπετε αυτό τον ιμάντα στο κόκκινο πλαίσιο παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αυτό γίνεται γιατί πίσω από αυτές τις φυσιγγιοθήκες υπάρχουν ακόμα δύο που μπορούμε γρήγορα να τραβήξουμε και να τις τοποθετήσουμε στη θέση αυτών όταν αυτές αδειάσουν. Δηλαδή, τραβάμε τις άδειες που πέφτουν εμπρός μας αλλά συγκρατούνται από τους παραπάνω ιμάντες, και έπειτα τις αντικαθιστούμε με τις άλλες δύο που βρίσκονται πίσω τους.

Πηγή: AllThingsTactical.wordpress.com

Με αυτό το τρόπο αυτή η πολύ μικρή εξάρτυση μπορεί να μεταφέρει 24 άμεσα προσβάσιμα φυσίγγια. Εάν θέλουμε μπορούμε να τοποθετήσουμε δύο ακόμα τέτοιες θήκες στη θήκη γενικής χρήσης αυξάνοντας τον αριθμό σε 36 που θα πρέπει να είναι αρκετός για τις περισσότερες συμπλοκές με καραμπίνα. Αλλά τα μυστικά της εξάρτυσης δε σταματάνε εκεί.

Πηγή: OriginalSEOGear.com

Στη πίσω πλευρά ίσως να βλέπετε παραπάνω ότι υπάρχει μία μικρή λαβή. Ο λόγος είναι ότι εκεί βρίσκεται μία «κρυφή» θήκη γενικής χρήσης. Άλλοι τη χρησιμοποιούν για έγγραφα, άλλοι για όπλα άμυνας όπως πιστόλια, κτλ. Βλέπετε πως είναι η θήκη αυτή όταν την ανοίξουμε από επάνω στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως βλέπετε και εδώ η εταιρία SOE έχει τοποθετήσει εσωτερικό Velcro, ένα σήμα κατατεθέν της εταιρίας εδώ και δεκαετίες. Αυτά κάνουν την εξάρτυση αυτή μία από τις πρώτες σε πωλήσεις τόσο στις ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό σε όσους ασχολούνται με καραμπίνες.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=YLYjJmHo3g8

Προσωπικά έχουμε αυτή την εξάρτυση εδώ και επτά χρόνια και είναι κυριολεκτικά σαν καινούργια. Η ποιότητα κατασκευής της είναι αξεπέραστη και η εργονομία της μοναδική. Άλλωστε τα στοιχεία μιλάνε μόνα τους, σπάνια θα βρείτε κάποιον με ειδίκευση στις καραμπίνες στις ΗΠΑ που να μην έχει τουλάχιστον μία τέτοια εξάρτυση. Από επαγγελματίες όπως αστυνομικούς, μέχρι και καθημερινούς πολίτες.

Πηγή: OlegVolk.LiveJournal.com

Οπότε, εάν ψάχνετε μία ελαφριά, εργονομική, και απλή εξάρτυση στήθους για καραμπίνες διαμετρήματος 12-gauge, τότε σίγουρα αξίζει να ρίξετε μία ματιά στο Micro-Rig της SOE. Το πιθανότερο είναι ότι δε θα χρειαστεί να ψάξετε για κάτι άλλο.

Πηγή: GunsAmerica.com

το βρήκαμε εδώ

Θήκες
#Εξάρτυση #SOE #12ga #MicroRig #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...