News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Επτά χρήσεις επιβίωσης του πεύκου – γενικη ενημερωση ΔΔ

Featured in:

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει πώς να αξιοποιεί αποτελεσματικά τους πόρους της μητέρας φύσης είναι ικανός να επιβιώσει σε δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις.

Ήταν κάτι που οι πρόγονοι μας γνώριζαν καλά σε αντίθεση με τον σύγχρονο άνθρωπο που έχει αποκοπή από την φύση και στερείτε βασικών γνώσεων επιβίωσης στο φυσικό περιβάλλον.

Όταν περπατάμε στο δάσος δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πόσα αγαθά βρίσκονται γύρω μας και δεν τα αντιλαμβανόμαστε. Ένα από αυτά είναι και το ταπεινό πεύκο που ελάχιστοι γνωρίζουν τι μπορεί να μας προσφέρει.

1. Κουκουνάρι. Είναι ένας σπόρος που χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια, ενώ συχνά προστίθεται σε σαλάτες και σε συνταγές της Μεσογειακής κουζίνας. Χαρακτηριστική είναι η χρήση του κουκουναριού ως βασικό συστατικό της ιταλικής σάλτσας πέστο και ως ξηρός καρπός στον χαλβά σιμιγδαλιού.

2. Τσάι από πευκοβελόνες. Οι πευκοβελόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βραστό νερό ως τσάι αφού είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Είναι ένα ρόφημα που θα μας κάνει να ζεσταθούμε αλλά και ταυτόχρονα θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας. (Προσοχή, θα προσθέσουμε τις πευκοβελόνες αφού αποσύρουμε το νερό από την φωτιά. Για να μην διασπαστεί η βιταμίνη C και αποκτήσει δυσάρεστη γεύση το τσάι μας).

3. Ιδανικό προσάναμμα. Το ρετσίνι που υπάρχει στο πεύκο το καθιστά εξαιρετικό προσάναμμα. Θα μας διευκολύνει στο να ανάψουμε εύκολα και γρήγορα την φωτιά μας ακόμα και αν τα ξύλα είναι υγρά.

4. Φτιάχνουμε κόλλα. Αν ζεστάνουμε τη ρητίνη του πεύκου και αφού γίνει ρευστή και προσθέσουμε και τριμμένο κάρβουνο θα δημιουργούμε μια πολύ ισχυρή κόλλα. Με αυτή θα μπορέσουμε να επισκευάσουμε τον εξοπλισμό μας.

5. Αντιμετώπιση μιας πληγής. Η ρητίνη του πεύκου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της βακτηριακής μόλυνσης σε μια πληγή και να βοηθήσει στην επούλωση της. Μόλις την εφαρμόσουμε στην πάσχουσα περιοχή θα σταματήσει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

6. Κατασκευή καταφυγίου. Αν δεν έχουμε σκηνή μαζί μας ή έχουμε απολέσει τον εξοπλισμό μας, μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα καταφύγιο από φυσικά υλικά. Με τα κλαδιά θα φτιάξουμε τον σκελετό του καταφυγίου και με τις πευκοβελόνες που θα τοποθετήσουμε από επάνω θα προστατευτούμε από την βροχή.

7. Δημιουργία στρώματος για να κοιμηθούμε. Οι πευκοβελόνες είναι ιδιαίτερα μαλακές, αν τις στρώσουμε σε ένα παχύ στρώμα θα έχουμε φτιάξει ένα μαλακό υπόστρωμα που θα κάνει άνετο τον ύπνο μας και θα μας προστατεύει και από την υγρασία του εδάφους.

epiviosi.gr

το βρήκαμε εδώ

Επιβίωση – survival
#Επτά #χρήσεις #επιβίωσης #του #πεύκου #γενικη #ενημερωση #ΔΔ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...