News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

Επιβίωση: Ψεύτικη Φράουλα | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Featured in:

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι τροφές επιβίωσης έχουμε στο περιβάλλον όπου ζούμε. Κάπως έτσι ο γράφων ανακάλυψε πρόσφατα αυτό το είδος άγριου φρούτου που είναι γνωστό ως «ψεύτικη φράουλα» ή «ινδική φράουλα». Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε αυτό το φυτό καθώς και το που μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Πηγή: IndyStar.com

Πριν από λίγες ημέρες, περπατώντας σε ένα κοντινό πάρκο εντοπίσαμε αυτό το φυτό που έχει σφαιρικό σχήμα και αρκετά έντονο χρώμα για να το αγνοήσει κανείς. Αργότερα παρατηρήσαμε ότι υπάρχει σε πολλά σημεία. Έτσι κάναμε μία έρευνα και μάθαμε κάτι που ίσως να το βρείτε και εσείς ενδιαφέρον, τη ψεύτικη φράουλα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η επιστημονική ονομασία αυτού του φυτού είναι Potentilla Indica αλλά είναι ευρέως γνωστό ως ψεύτικη φράουλα, παρότι δεν έχει κάποια συγγένεια με το γνωστό φρούτο. Η ψεύτικη φράουλα παράγει κάποια μικρά (1-2 εκατοστά) στρογγυλά κόκκινα φρούτα τα οποία όταν ωριμάσουν μετατρέπονται σε κίτρινα άνθη. Τα φύλλα της είναι επίσης πού χαρακτηριστικά σε σχήμα. Το φυτό αυτό είναι άγριο και αναπτύσσεται γρήγορα ακόμα και σε κρύα κλίματα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η ψεύτικη φράουλα είναι ασφαλής για τροφή. Παρότι αποτελείται κυρίως από νερό (χρήσιμο εάν δε βρίσκουμε άλλες πηγές νερού), έχει και κάποια σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Το 3.4% της είναι σάκχαρα, το 1.5% πρωτεΐνη, και ανά 100ml περιέχει 6.3mg από βιταμίνη C. Επίσης προσφέρει και σε μικρότερες ποσότητες μαγνήσιο και φώσφορο. Γνωρίζοντας τα παραπάνω δοκιμάσαμε για να δούμε τη γεύση της. Ουσιαστικά, είναι μαλακή και φρουτώδης, όπως είναι τα ακτινίδια ή το πεπόνι, αλλά με μία σημαντική διαφορά. Δεν έχει καμία γεύση, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε νερό, δεν αφήνει καμία απολύτως αίσθηση γεύσης όταν το τρώει κανείς.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πέρα από τη διατροφική αξία, η ψεύτικη φράουλα έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με έρευνα της καθηγήτριας Μέγκαν Ο’Μπράιαν από το Δεκέμβριο του 2006 στο πανεπιστήμιο Μπέλαρμιν του Κεντάκι, τα φύλλα από τις ψεύτικες φράουλες έχουν αναλγητικές ιδιότητες εάν πολτοποιηθούν και χρησιμοποιηθούν ως αλοιφή για εγκαύματα, φουσκάλες, εκδηλωτικά εκζέματα, και τσιμπήματα.

Πηγή: IndyStar.com

Η κυρία Μέγκαν Ο’Μπράιαν συνεχίζει στην έρευνα της ότι τα φύλλα μπορούν επίσης να βραστούν και έτσι να δημιουργήσουν ένα ρόφημα με ήπιες θεραπευτικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα σε αυτή τη μορφή, η ψεύτικη φράουλα προσφέρει αντιπυρετικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Παραδείγματα θεραπευτικής χρήσης της κατά αυτή την έρευνα ήταν στοματίτιδα, λαρυγγίτιδα, και οξεία αμυγδαλίτιδα. Ασφαλώς και είχε μικρότερη ισχύ από τα φάρμακα του εμπορίου αλλά σε μία κατάσταση επιβίωσης μπορεί να είναι το μοναδικό διαθέσιμο μέσο.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι μπορούμε να βρούμε στην ευρύτερη περιοχή όπου ζούμε και αυτό το άρθρο αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα. Προτρέπουμε όλους τους αναγνώστες να εξοικειωθούν με τις άγριες τροφές, που όπως είδαμε συχνά έχουν και κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες, διότι σε μία κατάσταση επιβίωσης τέτοιες γνώσεις μπορούν κυριολεκτικά να σώσουν ζωές. Να τονίσουμε ότι σε καμία απολύτως περίπτωση δε προτρέπουμε τους αναγνώστες να καταναλώνουν τέτοιες τροφές υπό φυσιολογικές συνθήκες, πέραν κάποιας δοκιμής (κατά προτίμηση κάνοντας χρήση της «Γενικής Δοκιμής Τροφής»).

Πηγή: etc.usf.edu

Source link

Επιβίωση
#Επιβίωση #Ψεύτικη #Φράουλα #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...