News

News

Παρασκευή
Δεκέμβριος, 1

Επιβίωση: Η θεωρία του γκρι ατόμου

Featured in:

Η θεωρία του γκρι ατόμου (grayman) άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής στο χώρο της επιβίωσης τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, οι ρίζες της είναι πολύ παλαιότερες και είναι μία θεμελιώδη αρχή σε κάθε είδους επιχείρηση υπό κάλυψη. Αυτό που διδάσκει η θεωρία αυτή είναι πως να μη ξεχωρίζεις από το πλήθος (δηλαδή να μην είσαι στα άκρα, όπως το άσπρο ή μαύρο), αλλά να κινείσαι απαρατήρητος/απαρατήρητη. Ιδανικά θέλεις να είσαι τόσο συνηθισμένος που κανένας δε θα θυμάται καν ότι σε είδε γιατί απλά δεν υπήρχε τίποτα να του τραβήξει τη προσοχή.

Πηγή: TheBugOutBagGuide.com

Τα πλεονεκτήματα αυτής της θεωρίας έρχονται σε διάφορες καταστάσεις όπου δε θέλεις να εντοπιστείς. Σκεφτείτε μία κατάσταση επιβίωσης όπου είστε καλύτερα προετοιμασμένοι από το μεγαλύτερο σύνολο αλλά δε θέλετε να φανεί αυτό, ή μία περίπτωση κρατικής καταστολής που αναζητούν άτομα με τις ικανότητες σας, ή μία κατάσταση ομηρίας, ή σε μία ξένη εχθρική χώρα, κτλ. Με το να γίνεσαι ένα με το πλήθος αποφεύγεις πολλούς κινδύνους σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις και εκεί χρησιμεύει αυτή η θεωρία.

Πηγή: TheSurvivalOutpost.com

Ο πρώτος κανόνας για να μετατραπεί κανείς σε γκρι άτομο (grayman) είναι η παρατήρηση και προετοιμασία. Μελετήστε τι ρούχα φοράει ο κόσμος στη συγκεκριμένη περιοχή, τι συνήθειες έχει, τι μέσα μεταφοράς χρησιμοποιεί, πως συμπεριφέρεται, κτλ. Μετά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντιγράψετε όσο περισσότερα γίνεται.

Πηγή: Pexels.com

Ο δεύτερος κανόνας της θεωρίας είναι η αποφυγή του να τραβάμε τη προσοχή. Είτε αυτό είναι ο τρόπος που κινούμαστε, συμπεριφερόμαστε, κάτι που φοράμε επάνω σας (π.χ. ρούχα με λογότυπα είναι πιθανότερο να τραβήξουν τη προσοχή απ’ότι ρούχα χωρίς οποιοδήποτε σχέδιο), κτλ. Πρέπει συνειδητά να προσέχουμε ώστε τίποτα από αυτά να μη τραβάει τη προσοχή οποιονδήποτε ατόμων. Με απλά λόγια, να γίνουμε ο πιο βαρετός άνθρωπος που υπάρχει στο δρόμο. Ο λόγος είναι ότι δε θέλουμε να θυμάται κανείς κάτι για εμάς άρα δε θέλουμε κανενός τη προσοχή επάνω μας.

Πηγή: TripAdvisor.com

Ο τρίτος και τελευταίος κανόνας είναι να εφαρμόσουμε ότι μάθαμε από τους δύο προηγούμενους στην εμφάνιση και συμπεριφορά μας ώστε να γίνουμε γκρι άτομα. Δηλαδή άτομα που δεν τραβούν τη προσοχή κανενός και μπορούν να μετακινούνται χωρίς να τα προσέχει κανείς.

Πηγή: Shutterstock.com

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα ως γκρι άτομο είναι να κινείστε με σκοπό. Δηλαδή, όταν περπατάτε, οδηγείτε, κτλ. να συμπεριφέρεστε λες και έχετε κάνει αυτή τη διαδρομή χίλιες φορές, ακόμα και εάν έχετε κυριολεκτικά χαθεί. Πρέπει να βγάζετε σε έναν εξωτερικό παρατηρητή την αίσθηση ότι είναι φυσική η παρουσία σας σε αυτό το χώρο.

Πηγή: VideoBlocks.com

Όπως μπορείτε εύκολα να καταλάβετε, τα παραπάνω αντικείμενα απαιτούν αρκετή εμπειρία και εξάσκηση. Έπειτα από ένα διάστημα θα παρατηρήσετε ότι εάν εφαρμόζετε τη θεωρία του γκρι ατόμου, τότε θα σας γίνει συνήθεια. Μία καλή συνήθεια κατά τη προσωπική μας άποψη. Αλλά για να φτάσει να σας γίνει συνήθεια χρειάζεται να αφιερώσετε αρκετό χρόνο και συγκέντρωση κατά το πρώτο διάστημα.

Πηγή: Shutterstock.com

Source link

Επιβίωση
#Επιβίωση #θεωρία #του #γκρι #ατόμου

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...