News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Επίσκεψη Προέδρου Χριστοδουλίδη στην 33 ΜΚ και αναφορά στους ΣΥΟΠ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε στις 10 Μαρτίου το Στρατόπεδο “Κατσάνη” στο Σταυροβούνι, έδρα της 33 Μοίρας Καταδρομέων. Μιλώντας στους ΣΥΟΠ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήταν απόλυτα σοφή η απόφαση να προχωρήσουμε με εσάς τους ΣΥΟΠ. Ξέρω, όμως, πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν, ξέρω ότι στην ουσία τυγχάνετε της εκπαίδευσης του κράτους και ξέρω ότι, λόγω των δεδομένων της πρόσληψής σας, ένας σημαντικός αριθμός από εσάς φεύγει και πηγαίνει στον ιδιωτικό τομέα. Θα ήθελα σήμερα με την παρουσία μου εδώ, και θέλω να το ξεκαθαρίσω -για να μη δημιουργηθεί οποιαδήποτε λανθασμένη εντύπωση- ότι αυτό καταγράφεται και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, το οποίο θα το εφαρμόσουμε, θα εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό, όπως είναι η αναβάθμιση των όρων εργοδότησής σας στην Εθνική Φρουρά. Ως έχουν σήμερα τα δεδομένα αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί η πλειοψηφία από εσάς επιλέγει σε κάποια φάση να φεύγει από την Εθνική Φρουρά. Και θα ήθελα με την ευκαιρία να σας υποσχεθώ ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα ασχοληθεί ο Υπουργός Άμυνας, από τα πρώτα θέματα που ως Κυβέρνηση θα ασχοληθούμε είναι και οι όροι εργοδότησής σας, έτσι ώστε να μη χάνουμε τόσο αξιόμαχα στελέχη, τόσα πολλά άτομα, γυναίκες και άνδρες, άνδρες και γυναίκες, στους οποίους επενδύουμε καθημερινά. Άρα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια από τις πρώτες ενέργειές μας που αφορά τον θεσμό των ΣΥΟΠ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των πεσόντων της 33 Μοίρας Καταδρομέων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, ενώ ακολούθως ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος. Αμέσως μετά έγινε ξενάγηση του Προέδρου στον στρατόπεδο και στη συνέχεια παρακολούθησε στρατιωτικές επιδείξεις από τους καταδρομείς.

Ακολούθως, ο Διοικητής του Στρατοπέδου απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τιμητική πλακέτα και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «όπως και από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής μας, η επαφή μας τόσο γενικότερα με την Εθνική Φρουρά και με όλες τις μονάδες όπως η 33η Μοίρα Καταδρομέων, θα είναι συνεχής».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, ο Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Δόξα Κωμοδρόμου και άλλοι επίσημοι.

Με νέα ελληνική βαφή “stealth” παρήλασαν στην Κύπρο άρματα και τεθωρακισμένα

Source link

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΚΥΠΡΟΣ,33 Μοίρα Καταδρομών,Εθνική Φρουρά,Νίκος Χριστοδουλίδης,ΣΥΟΠ
#Επίσκεψη #Προέδρου #Χριστοδουλίδη #στην #ΜΚ #και #αναφορά #στους #ΣΥΟΠ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...