News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

Ελάφρυνση σκανδάλης σε περίστροφο | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Featured in:

Ένα συχνό παράπονο οπλοκατόχων είναι ότι τα περίστροφα έχουν βαριά και σφιχτή σκανδάλη. Έτσι δεν είναι καλά για σκόπευση ακριβείας. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στη κακή ποιότητα του όπλου, είτε στην έλλειψη συντήρησης, ή απλά στο ότι είναι ένα πολύ καινούργιο όπλο και δεν έχουν «τριφτεί» τα μέταλλα του ακόμη. Εδώ θα δούμε πως μπορούμε να το επισκευάσουμε αυτό.

Πηγή: BallisticMag.com

Όπως θα αντιλαμβάνεστε, μία εύκολη, φτηνή αλλά καθόλου γρήγορη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να αγοράσουμε κάποια φυσίγγια αδρανείας όπως αυτά που βλέπετε παρακάτω, και να κάνουμε μερικές χιλιάδες βολές. Από τα πολλά τραβήγματα της σκανδάλης σίγουρα θα φθαρούν αρκετά τα εξαρτήματα της σκανδάλης ώστε το όπλο να αποκτήσει μία ομαλή, και το πιθανότερο πιο ελαφριά, αίσθηση.

Πηγή: ArmsList.com

Για τους πιο τολμηρούς, μπορούμε να λύσουμε το περίστροφο και να γυαλίσουμε με ένα πάρα πολύ λεπτό γυαλόχαρτο τις επιφάνειες που βλέπετε στη συνέχεια. Προσοχή, ο στόχος μας δεν είναι να αφαιρέσουμε πολύ μέταλλο από τις επιφάνειες, είναι να τις γυαλίσουμε τόσο ώστε να είναι απόλυτα λείες επιφάνειες. Όταν είναι τραχιές δημιουργείται αυτή η αίσθηση σκληρής σκανδάλης που αναφέραμε στην εισαγωγή.

Πηγή: MidwayUSA.com (επεξεργασμένη)

Το τελευταίο σημείο που θα πρέπει να γυαλίσουμε το βλέπετε στην ακόλουθη φωτογραφία μετά το γυάλισμα μέσα στο κόκκινο πλαίσιο. Εκεί ακουμπάει ο μηχανισμός της σφύρας και της σκανδάλης άρα όσο πιο γυαλισμένο, τόσο λιγότερη τριβή θα υπάρχει ανάμεσα στα μέταλλα.

Πηγή: MidwayUSA.com (επεξεργασμένη)

Ασφαλώς, η πιο σίγουρη λύση είναι να αγοράσουμε μία συλλογή ανταλλακτικών ελατηρίων σκανδάλης με μικρότερη αντίσταση. Συνήθως αυτά είναι πολύ φτηνά αλλά η εγκατάσταση τους απαιτεί εμπειρία στο λύσιμο και αρμολόγηση του περιστρόφου. Εάν θέλουμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα μπορούμε να συνδυάσουμε και τα δύο αυτά. Δηλαδή, και γυάλισμα των μεταλλικών επιφανειών και αλλαγή των ελατηρίων. Η συλλογή ελαφρών ελατηρίων που βλέπετε παρακάτω κοστίζει μόλις $15.

Πηγή: PewPewTactical.com

Όπως βλέπετε δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο να διορθωθεί, αλλά εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητες σας είναι καλύτερα να αφήσετε κάποιον έμπειρο οπλουργό να το κάνει.

Source link

Οπλουργία
#Ελάφρυνση #σκανδάλης #σε #περίστροφο #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...