News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Εκπαιδευτικό Πιστόλι BlueGun FSG17 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Αφορμή για αυτό το άρθρο μας είναι κάποια ερώτηση που λάβαμε στο άρθρο «Φακός πιστολιού Streamlight TLR-3» που είχαμε δημοσιεύσει στο παρελθόν από έναν αναγνώστη. Η ερώτηση ήταν γιατί δοκιμάζαμε το φακό σε ένα «ψεύτικο» όπλο και όχι σε ένα αληθινό. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τόσο το λόγο όσο και το τι ακριβώς ήταν το συγκεκριμένο όπλο και γιατί κάθε σοβαρός ασκούμενος στα όπλα πρέπει να το χρησιμοποιεί.

Πηγή: BlueGuns.com

Ας ξεκινήσουμε με την εταιρία, το όνομα της εταιρίας είναι Ring’s Manufacturing και ξεκίνησε το 1989 ως μία εταιρία για ψεύτικα όπλα για ταινίες. Αυτό άλλαξε όταν μετά από πολλά ατυχήματα σε εκπαιδεύσεις τα Σώματα Ασφαλείας των ΗΠΑ της ζήτησαν να κάνει ομοιώματα όπλων υψηλής ποιότητας για εκπαιδευτικούς λόγους. Αποτέλεσμα από αυτό ήταν μία οικογένεια προϊόντων που ονομάστηκαν BlueGuns (Μπλε Όπλα). Τα BlueGuns της Ring’s Manufacturing σήμερα είναι μέσα στο βασικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων και πήγαν την εκπαίδευση σε άλλα επίπεδα.

Πηγή: GovX.com
Πηγή: GovX.com

Το χρώμα επιλέχθηκε γιατί είναι αποδεδειγμένα το πιο ευρέως διαδεδομένο χρώμα εκπαιδευτικών υλικών στο κόσμο. Μάλιστα, δεν είναι ένα οποιοδήποτε τυχαίο μπλε χρώμα αλλά το λεγόμενο «Law Enforcement Blue» (Μπλε Σωμάτων Επιβολής του Νόμου) που έχει γίνει ένα ανεπίσημο διεθνές πρότυπο για εκπαιδευτικά υλικά Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Επιπρόσθετα, το όπλο είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό σκελετό με μεγάλης αντοχής κράμα πολυουρεθάνης εξωτερικά κάνοντας το τρομακτικά ανθεκτικό σε κάθε είδους χρήση.

Πηγή: Navy.mil
Πηγή: Navy.mil

Όσον αφορά το συγκεκριμένο πιστόλι τώρα, είναι προφανώς ένα αντίγραφο του αυστριακού Glock 17 (ή των Glock 22 και Glock 31 που έχουν ίδιες ακριβώς διαστάσεις αλλά κάνουν χρήση άλλου διαμετρήματος) που κατασκευάζεται με άδεια της μεγάλης ασυτριακής εταιρίας. Το όνομα του, δηλαδή το FSG17, είναι από τα αρχικά των λέξεων «Firearm Simulator Glock 17» (Εξομοιωτής Πυροβόλου Όπλου Glock 17). Είναι ίδιες ακριβώς διαστάσεις με το πραγματικό όπλο με όλα τα χαρακτηριστικά του ακριβώς ίδια και με παρόμοιο βάρος. Η εταιρία Ring’s Manufacturing που κατασκευάζει όλα τα όπλα της οικογενείας BlueGuns έχει συμβάσεις με όλες τις εταιρίες για τη κατασκευή αυτών των αντιγράφων και έτσι ακόμα και τα διακριτικά των όπλων είναι χαραγμένα επάνω τους. Βλέπετε ακόμα μία φωτογραφία του παρακάτω.

Πηγή: Galls.com
Πηγή: Galls.com

Και τώρα που θα πρέπει να είναι κατανοητό το τι είναι τα BlueGuns, ας δούμε γιατί θεωρούνται ζωτικής σημασίας εκπαιδευτικά εργαλεία. Πρώτον είναι ο καταλληλότερος τρόπος εκπαίδευσης σε πρώτο στάδιο. Δηλαδή, θέλετε για παράδειγμα να δοκιμάσετε κάποια νέα θήκη, κάποια νέα τεχνική χειρισμού, ή οτιδήποτε άλλο. Πρώτα το δοκιμάζετε με ένα τέτοιο όπλο και βλέπετε εάν είναι καλό για εσάς, εάν είναι ασφαλές και φυσικά, εάν είναι κάτι χρήσιμο για τη περίπτωση σας. Για αυτό δοκιμάζαμε πρώτα το χειρισμό του φακού με ένα τέτοιο όπλο. Εάν όλα είναι καλά, τότε μετά το δοκιμάζουμε με ένα άδειο όπλο και μόνο εάν όλα είναι ασφαλή, χρήσιμα, πρακτικά για τη περίπτωση μας, το δοκιμάζουμε με πραγματικό όπλο και με πραγματικά πυρά. Με διαφορετική σειρά είναι εύκολο να κάνουμε κάποιο επικίνδυνο λάθος που θα οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα καθώς δοκιμάζουμε κάτι νέο, με το οποίο δεν έχουμε μεγάλη εξοικείωση με το χειρισμό του.

Πηγή: Reddit.com
Πηγή: Reddit.com

Το παραπάνω αφορά αποκλειστικά τη πλευρά του χειριστή. Από τη πλευρά του εκπαιδευτή τώρα, είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσετε να εργαστείτε χωρίς τέτοια όπλα. Αρκετές φορές ως εκπαιδευτής θα πρέπει να δείξετε κάτι σε εκπαιδευόμενους που ίσως να στρέψει το όπλο προς αυτούς. Αυτό παραβιάζει έναν από τους τέσσερις θεμελιώδεις κανόνες ασφαλείας πυροβόλων όπλων. Οπότε, το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να εξηγήσετε ότι τώρα θα παραβιάσετε αυτό το κανόνα για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, και να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο όπλο που είναι το λιγότερο επικίνδυνο και απειλητικό. Προσοχή! Το να στρέφουμε ακόμα και ένα BlueGun σε έναν άνθρωπο που δε θέλουμε να πυροβολήσουμε είναι επικίνδυνο καθώς δημιουργεί μία θανατηφόρα συνήθεια. Γι’αυτό είναι σημαντικό να δηλώνουμε σε όλους ότι παραβιάζουμε αυτό τον κανόνα ασφαλείας δυνατά, τόσο για να το υπενθυμίζουμε στους εκπαιδευόμενους όσο και για να το υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας και να αποφύγουμε να μας γίνει μηχανική συνήθεια. Αντίστοιχα, για τους εκπαιδευόμενους τα όπλα αυτά είναι απαραίτητα ώστε να εξοικειωθούν με τον σωστό και ασφαλή χειρισμό. Είναι σίγουρο ότι αρχάριοι σκοπευτές θα κάνουν λάθη, άρα ας εξασφαλίσουμε ότι τα λάθη αυτά θα έχουν τη χαμηλότερη δυνατή επικινδυνότητα.

Πηγή: PersonalDefenseNetwork.com
Πηγή: PersonalDefenseNetwork.com

Παραπάνω βλέπετε ένα BlueGun και ένα πραγματικό Glock 19 και οι ομοιότητες είναι ξεκάθαρες. Ασφαλώς, υπάρχουν κάποιοι χειρισμοί όπλων που είναι αδύνατο να γίνουν με BlueGuns όπως οι αλλαγές γεμιστήρα ή επιδιορθώσεις εμπλοκών. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε όπλα τύπου airsoft για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μόνο όταν οι εκπαιδευόμενοι κάνουν όλες τις ενέργειες με ασφάλεια μεταβαίνουμε σε πραγματικά όπλα. Με τα σημερινά δεδομένα, το μόνο πράγμα για το οποίο χρειάζεται κανείς πραγματικά όπλα κατά την εκπαίδευση είναι για διαχείριση της ανάκρουσης και του κρότου κατά το πυροβολισμό. Όλα τα άλλα μπορούν να γίνουν με πιο ασφαλείς τρόπους όπως αυτοί που περιγράφουμε εδώ. Ειδικά για εκπαιδεύσεις σε χαμηλό φωτισμό τα πρώτα στάδια πρέπει να είναι οπωσδήποτε με εκπαιδευτικά όπλα γιατί το ρίσκο ακούσιας πυροδότησης είναι μεγάλο σε άτομα με μικρή εμπειρία σε νυχτερινή μάχη.

Πηγή: KCloakUSA.com
Πηγή: KCloakUSA.com

Τα εκπαιδευτικά αυτά όπλα είναι ότι καλύτερο για εξάσκηση αφοπλισμών σε πολεμικές τέχνες και υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα σχέδια σύγχρονων όπλων. Τέλος, από τη πλευρά του οπλοκατόχου και οπλοφόρου, προτού ξοδέψετε αρκετά χρήματα για την αγορά ενός όπλου, αγοράστε το αντίστοιχο BlueGun και εξασκηθείτε για λίγο με αυτό. Εάν δε σας κάνει, δε βρίσκετε θήκες, φακούς, ή οτιδήποτε άλλο, τότε μόλις γλιτώσατε πολλά χρήματα από την αγορά του κανονικού όπλου και της προσπάθειας ανεύρεσης των παραπάνω ή προσαρμογής σας σε ένα όπλο που δε σας ταιριάζει. Από την άλλη πλευρά, εάν σας κάνει, τότε έχετε ήδη το πρώτο εργαλείο για να εκπαιδεύεστε με ασφάλεια στο χειρισμό του νέου σας όπλου. Από όπου και αν το δει κανείς μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει.

Πηγή: Imgur.com/MeqItvK.jpg
Πηγή: Imgur.com/MeqItvK.jpg

Source link

Φορητά Όπλα
#Εκπαιδευτικό #Πιστόλι #BlueGun #FSG17 #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...