News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Διατροφή: Universal Fish Oil (Ωμέγα-3)

Εδώ θα παρουσιάσουμε το συμπλήρωμα Ωμέγα-3 της γνωστής εταιρίας Universal. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν ιδιαίτερα ευεργετικές δράσεις στο ανθρώπινο σώμα και η λήψη τους δεν είναι πάντα εύκολη από τις τροφές, ειδικά για όσους αθλούνται όπου τότε απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα όπως θα δούμε στη συνέχεια. Έτσι, ανάλογα με το πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής που ακολουθούμε ίσως η λήψη συμπληρώματος Ωμέγα-3 να είναι απαραίτητη. Ένα τέτοιο συμπλήρωμα που γνωρίζω και εμπιστεύομαι είναι αυτό της εταιρίας Universal που θα δούμε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: active8canada.com

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες από ειδικούς στο χώρο που αναλύουν τις ευεργετικές ιδιότητες των Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ή όπως το αναφέρουν πολλοί, αγνό λάδι ψαριού. Δυστυχώς, τα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 βρίσκονται μόνο στα ψάρια και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δε τρώμε σε καθημερινή βάση ψάρι. Πολλές μελέτες λένε ότι για μία φυσιολογική λήψη Ωμέγα-3 απαιτείται να τρώμε ψάρι τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα. Μέχρι σήμερα, οι γνωστές μελέτες δείχνουν ότι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στα ακόλουθα (ανάμεσα σε πολλά ακόμα):

 • Προστασία από καρδιακές παθήσεις (σύμφωνα με έρευνες από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών Ερευνών του Μάαστριχτ της Ολλανδίας)
 • Προστασία από κατάθλιψη (σύμφωνα με μελέτη του επιστημονικού περιοδικού Nutritional Neuroscience)
 • Πρόληψη προβλημάτων όρασης (από κλινικές μελέτες των Γαλλικών κέντρων υγείας)
 • Αντικαρκινική δράση, κυρίως στο καρκίνο του προστάτη και του μαστού (σύμφωνα με μελέτες Τσέχικων και Ιαπωνέζικων πανεπιστημίων)
 • Καταπολέμηση άγχους (σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό European Journal of Neuroscience)
 • Προστασία από διαταραχές ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (από κλινικές μελέτες του πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας)
 • Σωστή ρύθμιση της πίεσης (από έρευνα του πανεπιστημιακού κέντρου υγείας του Μέριλαντ των ΗΠΑ)
 • Βελτίωση ανοσοποιητικού συστήματος (από έρευνα του Κέντρου Γενετικής, Διατροφής και Υγείας της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ)
 • Ταχύτερη αποκατάσταση μυών (από κλινικές μελέτες του πανεπιστημίου του Λονδίνου)

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Που είναι όμως το πρόβλημα με τα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 αν είναι τόσο ευεργετικά τότε; Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές μελέτες και κλινικές έρευνες, η αναλογία ανάμεσα σε λιπαρά οξέα Ωμέγα-6 και λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 πρέπει να είναι περίπου 2:1 για να έχουμε τα επιθυμητά, θετικά αποτελέσματα. Δηλαδή, για κάθε δύο Ωμέγα-6 χρειαζόμαστε ένα Ωμέγα-3. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αναλογία που είναι περισσότερο στις τάξεις του 20:1 και είναι λογικό αν σκεφτούμε ότι λαμβάνουμε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αποκλειστικά από τα ψάρια ενώ Ωμέγα-6 από δεκάδες τροφές όπως αραβοσιτέλαιο, μαγιονέζα, μαργαρίνη, ξηρούς καρπούς, πίτες και ψωμί, χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο, αυγά, κτλ. Οπότε, για να ισορροπήσουμε την αναλογία πίσω στο 2:1 ίσως να πάμε στα συμπληρώματα Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ένα σοβαρό πρόγραμμα γυμναστικής συνεπάγεται με ανάλογο πρόγραμμα διατροφής. Σε τέτοια περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι ο διατροφολόγος που έφτιαξε το πρόγραμμα έχει προσθέσει είτε πολύ μεγάλη ποσότητα από ψάρι κάθε εβδομάδα, είτε κάποιο συμπλήρωμα Ωμέγα-3 όπως αυτό που βλέπουμε εδώ. Προτού δούμε το συγκεκριμένο συμπλήρωμα από την Αμερικανική εταιρία Universal παραθέτουμε κάποιους συνδέσμους που αναλύουν περισσότερο τα οφέλη και ευεργετικές δράσεις των λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 όταν βρίσκονται σε κατάλληλη αναλογία με τα λιπαρά οξέα Ωμέγα-6.

Πηγή: www.healthista.com
Πηγή: http://www.healthista.com

Πάμε τώρα στο συμπλήρωμα Ωμέγα-3 αγνού λαδιού από ψάρι της εταιρίας Universal. Η συσκευασία περιλαμβάνει 100 κάψουλες και βασίζεται σε μία διατροφή της τάξης των 2000 θερμίδων ανά ημέρα. Για μία τέτοια διατροφή αντιστοιχεί μία κάψουλα ανά ημέρα. Η κάθε κάψουλα είναι 1000mg αγνού λαδιού από ψάρι από τα οποία τα 300mg είναι υψηλής ποιότητας λιπαρά οξέα Ωμέγα-3. Συγκεκριμένα, τα 300mg Ωμέγα-3 αποτελούνται από:

 • 180mg EPA (σιπενταενοϊκό οξύ)
 • 120mg DHA (εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ)

Δύο από τα πιο βασικά Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για καρδιαγγειακή και μυϊκή υγεία. Κοιτώντας τον πίνακα διατροφικών περιεχομένων της συσκευασίας έχουμε τα ακόλουθα στοιχεία.

Θερμίδες 10
Θερμίδες από λιπαρά 10
Συνολικά λιπαρά 1000mg
Πολυακόρεστα λιπαρά 500mg
Χοληστερόλη 0%
Βιταμίνη Ε (οξική dl-α-τοκοφερόλη) 1IU
Άλλα Συστατικά Ζελατίνη, γλυκερίνη και φιλτραρισμένο νερό
Σημείωση Το προϊόν περιέχει συστατικά ψαριών (σολομό, σαρδέλλα, κολιό, γαύρο και ρέγγα)

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Για τους παραπάνω λόγους και την ιστορικά εξαιρετική ποιότητα των συμπληρωμάτων της εταιρίας Universal προτίμησα αυτό σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα άλλων εταιριών. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχει ίχνος μυρωδιάς ψαριού και σε αντίθεση με άλλα συμπληρώματα λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 δεν αφήνει τη μυρωδιά ψαριού στο στόμα (ίσως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα με συμπληρώματα για Ωμέγα-3). Αυτό ίσως να έχει να κάνει με τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου αλλά για έμενα είναι από τα καλύτερα στη κατηγορία του και οι περισσότερες βαθμολογίες του στο διαδίκτυο το έχουν να βρίσκεται στη τάξη του 9/10 που λέει πολλά.

Πηγή: www.bodypower.eu
Πηγή: http://www.bodypower.eu

Κλείνοντας, όλοι οι όσοι ασχολούνται με το χώρο της ασφάλειας και άμυνας θέλοντας και μη πρέπει να είναι κατάλληλα ι ψυχολογικά και σωματικά προετοιμασμένοι κάθε στιγμή. Η γυμναστική και η σωστή διατροφή πάνε μαζί και είναι απαραίτητα για να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα, με υγεία και έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη της ζωής μας κάθε ημέρα. Έτσι, όταν έχουμε τη δυνατότητα πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας για να μας φροντίζει και αυτό. Η ισορροπία των Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων είναι ένα από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να περιλαμβάνει μία σωστή διατροφή ενός αθλούμενου και μερικές φορές, συμπληρώματα όπως αυτό που είδαμε εδώ ίσως να είναι η πιο πρακτική λύση.

το βρήκαμε εδώ

Διατροφή
#Διατροφή #Universal #Fish #Oil #Ωμέγα3

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...