News

News

Δευτέρα
Ιούνιος, 5

Διατροφή: ROO’ Bar Cacao Nibs

Στα γεύματα επιβίωσης θέλουμε τροφές που δεν απαιτούν προετοιμασία, έχουν μικρό βάρος και πολύ καλή διατροφική αξία. Χωρίς αμφιβολία οι μπάρες ROO’ Bar είναι μία πολύ καλή επιλογή για αυτό το είδος τροφής. Σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσουμε αυτές τις μπάρες λίγο καλύτερα.

Πηγή: Roobar.com

Καταρχήν, οι μπάρες αυτές έρχονται από την εταιρία ROO’ Bar που έχει έδρα στη Βουλγαρία και άνοιξε το 2012. Είναι μία εταιρία που στοχεύει αποκλειστικά στο τομέα της υγιεινής διατροφής (ο στόχος των δημιουργών της ήταν υγιεινά γλυκίσματα για παιδιά) χωρίς πολλά συστατικά στα προϊόντα της. Από τη πλευρά που βλέπουμε εμείς αυτές τις μπάρες αυτό έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αρχικά έχουν χρόνο αποθήκευσης περίπου ένα χρόνο αλλά είναι εύκολο να αλλοιωθούν υπό άσχημες συνθήκες συντήρησης συγκριτικά με άλλα προϊόντα που κάνουν χρήση συντηρητικών συστατικών. Από την άλλη όμως, έχουν εξαιρετική διατροφική αξία που είναι ζωτικής σημασίας σε καταστάσεις επιβίωσης.

Πηγή: Eichenhain.com
Πηγή: Eichenhain.com

Όπως μπορείτε να δείτε και στη παραπάνω φωτογραφία, οι μπάρες είναι διαθέσιμες σε πολλές διαφορετικές γεύσεις και όλες τους έχουν και αντίστοιχες μικροδιαφορές στη θρεπτική τους αξία. Όμως, όπως διαβάζετε και στο τίτλο του άρθρου μας εμείς θα επικεντρωθούμε στη γεύση Caco Nibs (Αιχμές Κακάο), μία ευρέως γνωστή «υπερτροφή». Οι μπάρες αυτές πωλούνται σήμερα στην Ευρώπη σε τιμές της τάξης των €2-3 ανά μπάρα, μία αρκετά λογική τιμή βάση της αγοράς.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το βάρος της κάθε μπάρας είναι 30 γραμμάρια το οποίο είναι πολύ θετικό αν σκεφτούμε ότι, για παράδειγμα μία μπάρα Mars ζυγίζει 58 γραμμάρια. Όπως λένε και στις Ένοπλες Δυνάμεις, όταν μιλάμε για εξοπλισμό τα γραμμάρια σημαίνουν κιλά, και τα κιλά σημαίνουν πόνο. Άρα με όσο βάρος θα είχαμε από μία μπάρα τύπου Mars θα έχουμε δύο μπάρες ROO’ Bar. Δεύτερον, οι διαστάσεις τους είναι εξίσου μικρές κάνοντας τη μεταφοράς τους πολύ εύκολη.

Πηγή: LaurieKoek.nl
Πηγή: LaurieKoek.nl

Στην εμπρός πλευρά αναγράφονται επίσης ότι είναι οργανική, από ακατέργαστα υλικά, για χορτοφάγους και δίχως γλουτένη. Επίσης στο κάτω μέρος γράφει από 100% ακατέργαστες αιχμές κακάο και άλλες υπερτροφές. Στη πίσω πλευρά της μπορούμε να διαβάσουμε μερικά ακόμα πράγματα. Μεταφρασμένα στα Ελληνικά γράφει:


Μπάρα από 100% Οργανικά Συστατικά με Υπερτροφές
Συστατικά: χουρμάς*, αμύγδαλα* (26%), αιχμές κακάο* (6%), σκόνη κακάο*.

* Οργανικά συστατικά από γεωργούς οργανικών προϊόντων. Ίσως να περιέχουν κάποια ίχνη φρούτων και τρίμματα από τσόφλια καρυδιών.

Για αλλεργίες δείτε τα συστατικά με τα έντονα γράμματα.

Διατηρείτε σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος.


Πηγή: VeganSpot.ru
Πηγή: VeganSpot.ru

Αντίστοιχα, ώστε να έχετε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα των συστατικών τους, ακολουθεί ο πίνακας θρεπτικών συστατικών της μπάρας ROO’ Bar Cacao Nibs όπως ακριβώς αναγράφεται επάνω στη συσκευασία.

Διατροφική Αξία

Αξία ανά: 100 γρ. 1 μπάρα (30 γρ.)
Ενέργεια 1619KJ/387kcal 486KJ/116kcal
Λιπαρά 16 γρ. 4.8 γρ.
    Εκ των οποίων κορεσμένα 2.9 γρ. 0.9 γρ.
Υδατάνθρακες 46 γρ. 14 γρ.
    Εκ των οποίων σάκχαρα 41 γρ. 12 γρ.
Φυτικές Ίνες 12 γρ. 3.5 γρ.
Πρωτεΐνη 8.6 γρ. 2.6 γρ.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Γευστικά η μπάρα έχει μία πολύ απαλή σοκολατένια αίσθηση με μικρά κομμάτια αμυγδάλων που θυμίζει έντονα κέικ σοκολάτας. Ωστόσο, η χρήση ακατέργαστου κακάο την κάνει ελαφρώς πικρή όσο περνάει η ώρα. Γενικά έχει ωραία και ευχάριστη γεύση αν και αυτή η πικρή αίσθηση του κακάο μπορεί να μην αρέσει σε όλους. Βλέπετε παραπάνω πως φαίνονται τα κομμάτια μέσα της. Παρότι δεν είναι ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα, είναι ένα αξιόλογο Ευρωπαϊκό προϊόν που αν και δεν στοχεύει στο χώρο της επιβίωσης, ίσως να υπάρχει μία θέση για αυτό και εκεί. Καθώς δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει εκεί έξω σε καμία περίπτωση δε θα σας προτείναμε να το αγοράσετε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωστόσο, μπορείτε να το δοκιμάσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Πηγή: Klbdkosher.org
Πηγή: Klbdkosher.org

το βρήκαμε εδώ

Διατροφή
#Διατροφή #ROO #Bar #Cacao #Nibs

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...