News

News

Σάββατο
Σεπτέμβριος, 30

Διατροφή: 5% Real Food | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Αυτό είναι ένα μοναδικό στο είδος του συμπλήρωμα διατροφής που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια από την εταιρία 5% Nutrition. Πρακτικά, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που λέει το όνομα του. Δηλαδή, πραγματικό φαγητό αποξηραμένο ώστε να μπορεί κάποιος γρήγορα να έχει ένα γεύμα σε ρόφημα όταν δεν έχει χρόνο. Ας το δούμε όμως λίγο καλύτερα.

Πηγή: IllPumpYouUp.com

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας 5% Nutrition, ο κύριος Ριτς Πιάνα έχει πει σε πολλές συνεντεύξεις του ότι ποτέ δε θα πρότεινε σε κάποιον να αγοράσει οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής εφόσον έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει από φυσικές τροφές όλα όσα χρειάζεται. Ωστόσο, κατασκεύασε το Real Food για εκείνους που θέλουν ένα γρήγορο γεύμα και δεν έχουν το χρόνο ή τη δυνατότητα λήψης του από φυσικές τροφές. Ακόμα και στην ίδια τη συσκευασία του Real Food αναγράφει εξωτερικά το εξής μήνυμα:

«Τίποτα δε συγκρίνεται με τη κατανάλωση φυσικών τροφών, αλλά μερικές φορές φυσικές τροφές δεν είναι βολικές, δυνατές, ή ακόμα και επιτρεπόμενες σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα στο πραγματικό κόσμο»

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Τώρα που ξεκαθαρίσαμε το στόχο του Real Food και τις απόψεις της εταιρίας που το παρασκευάζει, ας δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει η κάθε συσκευασία. Η συσκευασία ζυγίζει δύο κιλά τα οποία αντιστοιχούν σε 60 δόσεις, δηλαδή περίπου 33 γραμμάρια ανά δόση. Η συσκευασία καθαυτή είναι κάπως αστεία καθώς θυμίζει κουβά μπογιάς. Ενδεικτικά, δείτε παρακάτω τον όγκο της συσκευασίας συγκριτικά με μία σφαίρα 5.56x45mm NATO.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως φαίνεται κάτω δεξιά στη παραπάνω φωτογραφία, η γεύση του Real Food είναι «Blueberry Cobbler» (Φρουτόπιτα μούρων) και πράγματι θυμίζει αρκετά αυτή τη γεύση. Το προϊόν αυτό δεν ήταν διαθέσιμο σε άλλες γεύσεις αλλά ακούγεται ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε άλλες γεύσεις. Τώρα, στο πιο σημαντικό θέμα απ’όλα, στο πίνακα διατροφικής αξίας βλέπουμε ότι πράγματι δεν εμπεριέχει τίποτα το περίεργο ή κάτι που δε θα βρίσκαμε σε πραγματική τροφή. Μπορείτε να διαβάσετε το πίνακα διατροφικής αξίας μεταφρασμένο στα Ελληνικά εδώ.


Θρεπτικά Στοιχεία
Δοσολογία: 1 Κουταλιά (30 γραμμάρια)
Δόσεις Ανά Συσκευασία: 60

Ανά δόση ΣΗΔ
Θερμίδες 100
Συνολικά Λιπαρά 1g 2%
Συνολικά Υδατάνθρακες 20g 7%
      Φυτικές Ίνες 1.7g 7%
      Σάκχαρα 1g %
Πρωτεΐνη 1g
Βιταμίνη Α 900IU 18%
Ασβέστιο 7mg <1%
Νάτριο (ως Θαλασσινό Αλάτι) 96mg 4%
Κάλιο 85mg 2%
Πολτός Γιαμ 10000mg
Βρώμη 7000mg
Γλυκοπατάτα 10000mg
Σκόνη Βατόμουρου 500mg

Άλλα συστατικά: Σουκραλόζη, Κυτταρίνη, Ξανθάνη και Καραγενάνη


Όπως διαβάζουμε δεν έχει τίποτα το περίεργο και θα μπορούσαμε να έχουμε παρόμοια αποτελέσματα καταναλώνοντας βρώμη και γλυκοπατάτες αλλά όπως είπαμε και στην εισαγωγή, αυτό το συμπλήρωμα είναι για τις περιπτώσεις που δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει να προτιμούμε τις φυσικές τροφές. Τώρα, όσον αφορά την υφή, είναι μία κιτρινωπή σκόνη με τη βρώμη να φαίνεται ξεκάθαρα μέσα. Μπορείτε να δείτε περίπου πως είναι από τη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Προφανώς, η σκόνη διαλύεται εύκολα στο νερό αλλά η βρώμη έχει τη τάση να κάθεται στο πάτο του ποτηριού. Κάτι που δεν το κάνει πολύ ευχάριστο ρόφημα παρά την όμορφη φρουτένια γεύση του. Από την άλλη, αν χρησιμοποιείτε κάποιο μπλέντερ για τη μίξη του συμπληρώματος τότε το αποτέλεσμα είναι τέλειο καθώς η βρώμη διαλύεται πλήρως προσφέροντας ένα ομοιογενές ρόφημα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στο οικονομικό τώρα, η συσκευασία αυτή κοστίζει περίπου $45 στις ΗΠΑ και €50 στην Ευρώπη. Η παρασκευή του προϊόντος γίνεται στο Όσιανσαϊντ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ και από εκεί εξάγεται σε όλο το κόσμο. Όλοι γνωρίζουμε την αξία των υδατανθράκων στη υγεία του σώματος μας και ακόμα και για την αύξηση μυικού όγκου, πρέπει να υπάρχει μία σωστή αναλογία υδατανθράκων και πρωτεΐνης. Το Real Food προσφέρει 20 γραμμάρια σύνθετων υδατανθράκων που είναι απαραίτητα σε κάθε άνθρωπο, αθλητή ή όχι. Θα επιμείνουμε σε αυτό το οποίο αναφέραμε από την αρχή, όποιος έχει τη δυνατότητα λήψης αυτών των υδατανθράκων από φυσικές τροφές κάνει ότι καλύτερο υπάρχει να τους λαμβάνει με αυτό το τρόπο. Ωστόσο, είναι καλό να υπάρχουν στην αγορά και τέτοια συμπληρώματα για όσους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Το Real Food της 5% Nutrition είναι ένα μοναδικό στο είδος του συμπλήρωμα διατροφής που γεμίζει ένα μεγάλο κενό. Ήταν μία πολύ καλή ιδέα του κυρίου Ριτς Πιάνα και σίγουρα θα εξυπηρετήσει πολλούς ανθρώπους.

Πηγή: Rich-Piana.com
Πηγή: Rich-Piana.com

το βρήκαμε εδώ

Διατροφή
#Διατροφή #Real #Food #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...