News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

DHS: Πυροτεχνήματα ως Εκρηκτικά (2013)

Ένα πολύ θετικό που έχουν αρκετές χώρες είναι ότι κυριολεκτικά μαθαίνουν από τα λάθη τους. Ένα μεγάλο μάθημα ήταν η επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013. Με βάση αυτό, λίγο αργότερα, για την ακρίβεια τη Δευτέρα 28 Ιουνίου του 2013 το DHS (Department of Homeland Security, Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας) σε συνεργασία με το τμήμα πληροφοριών του FBI (Federal Bureau of Investigation, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών) εξέδωσαν μία ενδιαφέρουσα ανακοίνωση. Αυτή την ανακοίνωση θα δούμε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: SecureLink.com

Αυτές οι ανακοινώσεις γίνονται περιστασιακά για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, κρατικών υπαλλήλων και ιδιωτών, στις ΗΠΑ. Είναι μία πολύ καλή ιδέα που ξεκίνησε με τη δημιουργία του DHS το 2002 αλλά δυστυχώς, παρότι οι ανακοινώσεις έχουν σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια όλων, σπάνια λαμβάνονται υπόψιν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτή η ανακοίνωση την οποία βλέπετε στην αυθεντική της μορφή εδώ και παρακάτω μεταφρασμένη στα Ελληνικά.

Πηγή: PublicIntelligence.net
Πηγή: PublicIntelligence.net


ΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ//ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ

dhs_pyrotexnhmata_ws_ekrhktika_04

Πυροτεχνήματα ως Μέρος Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών

Τα πρόσφατα περιστατικά στη Πατρίδα αναδεικνύουν ότι διαθέσιμα πυροτεχνήματα του εμπορίου, που ευρέως θα χρησιμοποιηθούν στους εορτασμούς της επερχόμενης 4 Ιουλίου 2013, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες και βίαιους εξτρεμιστές για τη κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (ΑΕΜ). Τα πυροτεχνήματα του εμπορίου ορίζονται ως μηχανισμοί παράγουν ηχητικά και οπτικά αποτελέσματα μέσω ανάφλεξης, περιλαμβάνοντας ανάμεσα σε 50-130 χιλιοστόγραμμα εκρηκτικού υλικού. Είναι απαγορευμένα στο Ντέλαγουερ, στη Μασαχουσέτη, στο Νιού Τζέρζι, και στη Νέα Υόρκη.

Κατασχεμένα Πυροτεχνήματα - Βοστώνη, Απρίλιος 2013
Κατασχεμένα Πυροτεχνήματα – Βοστώνη, Απρίλιος 2013

  • Πυροτεχνήματα κατασχέθηκαν από ένα σακίδιο που άνηκε σε έναν από τους ύποπτους της επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης στις 15 Απριλίου 2013, σύμφωνα με μία ομοσπονδιακή καταγγελία.
  • Μέρη από πυροτεχνήματα του εμπορίου βρέθηκαν σε ένα πολύπλοκο ΑΕΜ στις 20 Ιουλίου 2012 κατά τη διάρκεια έρευνας σε ένα διαμέρισμα υπόπτου στην Ορόρα, από την ένοπλη επίθεση στο θέατρο στο Κολοράντο, σύμφωνα με το αρχείο του δικαστηρίου.
  • Οι ΑΕΜ που χρησιμοποιήθηκαν τη 1 Μαΐου 2010 στην επίθεση στη Πλατεία Τάιμς περιελάμβαναν ένα μεγάλο αριθμό από πυροτεχνήματα του εμπορίου.

Οι ενδείξεις που αναγράφονται παρακάτω ίσως να είναι, από μόνες τους, νόμιμες πράξεις ή συμπεριφορές. Το σύνολο των ενδείξεων συμπεριφοράς και άλλες σχετικές περιστάσεις πρέπει να αξιολογηθούν όταν σκέφτεστε την επέμβαση της επιβολής του νόμου ή αντίστοιχης ενέργειας.

  • Αγορά ασυνήθιστα μεγάλων ποσοτήτων πυροτεχνημάτων με ένα τρόπο αντίθετο με τη νόμιμη χρήση ή μήνες που είναι εκτός περιόδου αγορών.
  • Έκφραση ενδιαφέροντος στη συλλογή υλικών από πυροτεχνήματα.
  • Απορίες σε ένα επίπεδο πέραν της απλής περιέργειας για πιθανές ζημιές που μπορούν τα πυροτεχνήματα να επιφέρουν, όπως ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση πυροτεχνημάτων για τη προώθηση θραυσμάτων.
  • Στοιχεία αποσυναρμολόγησης πυροτεχνημάτων, όπως πεταμένες άδειες συσκευασίες χωρίς ίχνος καύσης.

το βρήκαμε εδώ

ΗΠΑ
#DHS #Πυροτεχνήματα #ως #Εκρηκτικά

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...