News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Χειμερινό κάλυμμα παντελονιού ολλανδικού στρατού

Με αφορμή το άρθρο «Χειμερινό Πόντσο Γερμανικού Στρατού» ένας φίλος μας ρώτησε για το κάτω μέρος της ίδιας παραλλαγής. Δυστυχώς, δε βρήκαμε το ίδιο αλλά βρήκαμε ένα κάλυμμα χειμερινού αγώνα που δίδεται στο Στρατό Ξηράς της Ολλανδίας μέχρι και σήμερα και αυτό θα αναλύσουμε εδώ.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το συγκεκριμένο είναι μονόχρωμο λευκό και ο στόχος του είναι να μπορεί να το μεταφέρει ο στρατιώτης εύκολα και να το φοράει γρήγορα χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε προετοιμασία. Λόγω της κατασκευής του, όπως θα καταλάβετε και μόνοι σας, είναι καθαρά για λόγους απόκρυψης. Κατασκευάζεται από τη γερμανική εταιρία Feutcher οπότε δεν αποκλείται να χρησιμοποιείται και στις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο, ο αριθμός προτύπου ΝΑΤΟ που αναγράφεται (8415-17-107-3364) στο παντελόνι το περιγράφει ως ειδικής χρήσης παντελόνι καταχωρημένο από την Ολλανδία. Βλέπετε την ετικέτα του εδώ.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως βλέπετε από τη παραπάνω φωτογραφία στη μέση έχει κορδόνια σύσφιξης καθώς και ένα μεγάλο κεντρικό κουμπί. Το παντελόνι είναι κατασκευασμένο από 100% πολυεστερικά υλικά και είναι πολύ ελαφρύ αλλά και πολύ λεπτό. Ο στόχος είναι ο κάτοχος του να μπορεί να το φορέσει γρήγορα, επάνω από τα ρούχα του χωρίς να χρειάζεται να βγάλει τίποτα από όσα ήδη φοράει. Για να συγκρατείται έχει το κορδόνι που είδατε παραπάνω στη μέση και δύο ίδια ακριβώς κορδόνια στα δύο μπατζάκια του. Βλέπετε μία φωτογραφία από το ένα μπατζάκι με το κορδόνι σύσφιξης παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Τόσο στο σημείο του μπροστινού φερμουάρ του παντελονιού, όσο και στις δύο πλαϊνές τσέπες, το παντελόνι αυτό έχει ανοίγματα ώστε να μπορεί κάποιος να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτές. Μπορείτε να δείτε το άνοιγμα από τη μία πλαϊνή τσέπη στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Τώρα, όσον αφορά τη προσωπική μας εμπειρία, είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να φορέσει αυτό το παντελόνι χωρίς να χρειαστεί να βγάλει τίποτα απ’ότι φοράει. Είναι πολύ λεπτό άρα αναλογικά με το χρώμα που έχει το παντελόνι σας ίσως να υπάρχει διαφορά. Είναι ένα εξαιρετικό μέσο γρήγορης χειμερινής παραλλαγής αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Εάν έχετε λασπωμένα παπούτσια όταν το φοράτε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να το λερώσετε το οποίο ανάλογα τη περίπτωση ίσως να του μειώσει τη δυνατότητα απόκρυψης. Παρότι από συνθετικά υλικά, δεν έχει ιδιαίτερη αδιαβροχοποίηση και έτσι δεν είναι δύσκολο όταν το φοράει κανείς με λασπωμένα παπούτσια να δημιουργήσει εμφανείς λεκέδες. Από την άλλη πλευρά, με δεδομένο ότι κοστίζει κάτω των $10 και το βάρος του είναι αμελητέο, δεν είναι μία κακή επιλογή για γρήγορη παραλλαγή.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

το βρήκαμε εδώ

Ένδυση και Υπόδηση
#Χειμερινό #κάλυμμα #παντελονιού #ολλανδικού #στρατού

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...