Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για ένα αυτοσχέδιο όπλο κατασκευασμένο από χαρτί. Αλλά αυτό έχει μία αρκετά ιδιαίτερη ιστορία και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Σε αντίθεση με το «Αυτοσχέδια Όπλα: Σουβλί από χαρτί» που είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν, αυτό μπορεί να κατασκευαστεί πολύ πιο γρήγορα και σήμερα το βλέπουμε όλο και πιο συχνά σε περιοχές με υψηλά επίπεδα ασφαλείας (όπως φυλακές) αλλά και σε καταστάσεις κοινωνικής κατάρρευσης.
Το αυτοσχέδιο αυτό όπλο γεννήθηκε τη δεκαετία του 1960 στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας. Με τη ραγδαία άνοδο του κινήματος των χούλιγκανς οι βρετανικές αρχές είχαν αρχίσει να κάνουν πολύ αυστηρούς σωματικούς ελέγχους στις εισόδους των γηπέδων απαγορεύοντας οτιδήποτε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο. Φυσικά, όπως μας έχει διδάξει αρκετές φορές η ιστορία, ο αφοπλισμός ποτέ δεν είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα και έτσι και εδώ οι χούλιγκανς βρήκαν άλλους τρόπους για να οπλίζονται μέσα στα γήπεδα. Ένας αστυνομικός από το Μίλγουολ παρατήρησε ότι πολλοί κουβαλούσαν συχνά εφημερίδες και έπειτα από μία μικρή έρευνα ανακάλυψε τον λόγο. Οι χούλιγκανς δίπλωναν τις εφημερίδες σε ρολά και μετά στη μέση κατασκευάζοντας πολύ σκληρά αυτοσχέδια ρόπαλα. Μάλιστα, αρκετοί προσάρμοζαν στις άκρες και πιο σκληρά ή αιχμηρά αντικείμενα όπως καρφιά, πέτρες ή στυλό. Βλέπετε ένα τέτοιο ρόπαλο με πέτρα στη συνέχεια.
Όταν η είδηση αυτή έγινε γνωστή στη Μεγάλη Βρετανία μέσω του τοπικού τύπου όλοι άρχισαν να αποκαλούν αυτό το αυτοσχέδιο όπλο ως «τούβλο του Μίλγουολ» και έτσι παραμένει γνωστό μέχρι και σήμερα. Ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα διαβάζουμε στο βιβλίο «Spirit of ’69: A Skinhead Bible» (Το Πνεύμα του ’69: Μία Βίβλος ενός Αλήτη) όπου μεταφρασμένο στα ελληνικά γράφει το ακόλουθο:
«Οι εφημερίδες διπλώνονταν σφιχτά για τη κατασκευή του λεγόμενου τούβλου του Μίλγουολ και ένα άλλο κόλπο ήταν η κατασκευή σιδερογροθιάς με κέρματα τυλιγμένα σε χαρτί. Κανένας δε σε πείραζε επειδή είχες λίγα κέρματα στη τσέπη σου ή την εφημερίδα Daily Mirror στη μασχάλη»
Μέχρι και σήμερα συναντάμε αυτό το όπλο σε φυλακές αλλά και περιοχές με υψηλά επίπεδα ελέγχου. Επιπρόσθετα, με την αυξανόμενη ανησυχία των πολιτών για τη πιθανή παγκόσμια κοινωνική κατάρρευση βλέπουμε όλο και περισσότερα εκπαιδευτικά μέσα όπως σχολεία επιβίωσης, βιβλία και δημοσιεύσεις να διδάσκουν αυτό το όπλο ως ένα όπλο επιβίωσης. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα και από τη παρακάτω εικόνα που περιγράφει τη κατασκευή αυτού του όπλου με ένα καρφί ώστε να γίνει πιο θανατηφόρο. Η εικόνα αυτή είναι από το βιβλίο «100 Deadly Skills» το οποίο είχαμε περιγράψει στο παρελθόν. Αντίστοιχες οδηγίες υπάρχουν σε αμέτρητα μέρη και ο βασικός λόγος είναι ότι είναι ένα θανατηφόρο όπλο που μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα και με ελάχιστα υλικά.
Τα μετέπειτα χρόνια το αυτοσχέδιο αυτό όπλο δέχθηκε αρκετές βελτιώσεις, κυρίως από φυλακισμένους, για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του. Μερικά παραδείγματα από αυτό ήταν η χρήστη αυτοσχέδιας κόλλας για να γίνει βαρύτερο και σκληρότερο, τοποθέτηση διάφορων αντικειμένων όπως μολύβια, καρφιά, ξυράφια, κτλ., όπως επίσης και τοποθέτηση μεταλλικών αντικειμένων στο εσωτερικό του για να γίνει βαρύτερο και σκληρότερο. Κλείνοντας, αυτό το αυτοσχέδιο όπλο που γεννήθηκε στα γήπεδα της Αγγλίας συνεχίζει να οπλίζει ανθρώπους μέχρι και σήμερα. Είναι πάντα χρήσιμο να γνωρίζουμε τέτοια αυτοσχέδια όπλα τόσο για τη προσωπική μας ασφάλεια από άλλους που ίσως να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας, όσο και για καταστάσεις επιβίωσης όπου μπορεί να το χρειαστούμε για να σώσουμε τη ζωή μας.
Αυτοσχέδια Όπλα
#Αυτοσχέδια #Όπλα #Τούβλο #του #Μίλγουολ