News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Αυτοσχέδια Όπλα: Σουβλί από χαρτί

Όπως και στο προηγούμενο μας άρθρο σε αυτή τη κατηγορία, θα δούμε ένα αυτοσχέδιο όπλο από κάποιον κρατούμενο. Η φαντασία των φυλακισμένων στη κατασκευή αυτοσχέδιων όπλων είναι μοναδική και αυτό είναι ακόμα ένα τέτοιο παράδειγμα. Το όπλο που θα περιγράψουμε εδώ είχε κατασκευαστεί με πολύ απλά υλικά όπως θα διαβάσετε και μόνοι σας, και είναι αρκετά θανατηφόρο για κάποιον που γνωρίζει πως να το χρησιμοποιεί.

Πηγή: Samuel-Wee.blogspot.com

Το πρωί της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου του 2009 η υπηρεσία Πληροφοριών της τροχαίας της πολιτείας του Οχάιο (Ohio State Highway Patrol Criminal Intelligence Unit) έκανε τη μηνιαία ενημέρωση τύπου της. Εκεί ανάμεσα στα άλλα παρουσίασε τις παραπάνω φωτογραφίες από ένα αυτοσχέδιο όπλο που είχε κατασκευάσει κρατούμενος της Φυλακής Υψίστης Ασφαλείας Μπάραγκα που βρίσκεται στο Μίσιγκαν. Βλέπετε μία φωτογραφία από τη Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας Μπάραγκα παρακάτω.

Πηγή: InmateAid.com
Πηγή: InmateAid.com

Εκεί, ένας κρατούμενος μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ωρών κατασκεύασε αυτό το αυτοσχέδιο όπλο με μοναδικό υλικό το χαρτί υγείας που είχε διαθέσιμο και την οδοντόπαστα του. Κόβοντας το χαρτί σε κομμάτια, πλάθοντας το και χρησιμοποιώντας την οδοντόπαστα ως κόλλα κατασκεύασε το παρακάτω σουβλί. Σύμφωνα με την αναφορά, ήταν αρκετά σκληρό ώστε να μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως όπλο. Για την ακρίβεια, η αναφορά το περιέγραφε ως παρόμοιο με σκληρό πλαστικό.

Πηγή: Neatorama.com
Πηγή: Neatorama.com

Όπως συνέχιζε η αναφορά, ο στόχος του κρατούμενου ήταν να επιτεθεί σε κάποιον συγκρατούμενο του και εν συνεχεία να εξαφανίσει το όπλο διαλύοντας το στο νερό της τουαλέτας που είχε στο κελί του. Σχετικά με το μήνυμα που ήταν γραμμένο επάνω στο όπλο, δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες καθώς δε δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης ή περιγραφή του τι ήταν γραμμένο επάνω στο αυτοσχέδιο όπλο.

Πηγή: CorrectionsOne.com
Πηγή: CorrectionsOne.com

Για ακόμα μία φορά η φαντασία και εφευρετικότητα των κρατουμένων στη κατασκευή όπλων μας εντυπωσιάζει. Από τη πλευρά του νομοταγή ανθρώπου, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε αυτές τις τεχνικές τόσο για αυτοπροστασία (δηλαδή να γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας επιτεθεί κάποιος και με κάτι τέτοιο) όσο και για καταστάσεις επιβίωσης. Η κατασκευή εργαλείων με ελάχιστα υλικά είναι πάντα μία χρήσιμη γνώση σε καταστάσεις επιβίωσης.

το βρήκαμε εδώ

Αυτοσχέδια Όπλα
#Αυτοσχέδια #Όπλα #Σουβλί #από #χαρτί

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...