News

News

Τρίτη
Οκτώβριος, 3

Αυτοσχέδια Όπλα: Όπλο Μπρελόκ | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Εδώ θα δούμε ένα περίεργο πυροβόλο όπλο σχεδιασμένο να φαίνεται ως ένα απλό μπρελόκ. Το εν λόγω όπλο το είδαμε πρώτη φορά το 2011 μετά την ανακάλυψη του από τις αρχές. Ας το γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα.

Πηγή: TheFunnyBeaver.com

Το όπλο αυτό κατασκευάζεται μέχρι και σήμερα στη Βουλγαρία αν και οι πρώτες αναφορές για την ανακάλυψη του είχαν έρθει από αστυνομικές αρχές τις Αυστραλίας το 2011. Το όπλο έχει δύο θαλάμες με κάννες για σφαίρες διαμετρήματος .25 ACP και το συνολικό του μήκος είναι λίγο πάνω από 10 εκατοστά. Στο επάνω μέρος διαθέτει τρία κουμπιά, το κεντρικό ασφαλίζει τα δύο μέρη του όπλου και τα άλλα δύο απελευθερώνουν τον επικρουστήρα της κάθε κάννης του.

Πηγή: BBC.co.uk
Πηγή: BBC.co.uk

Επίσης, ο κρίκος που υπάρχει εξωτερικά στο πίσω μέρος του λειτουργεί ως λαβή όπλισης όπου τραβώντας το ή περιστρέφοντας το (ανάλογα το μοντέλο) συμπιέζει τα δύο ελατήρια από τους δύο επικρουστήρες και ασφαλίζουν με τα κουμπιά απελευθέρωσης τους. Βλέπετε μία επεξηγηματική φωτογραφία από όλα τα σημεία χειρισμού του στη συνέχεια.

Πηγή: Weapons3.com (επεξεργασμένη)
Πηγή: Weapons3.com (επεξεργασμένη)

Μετά τη κυκλοφορία του είδαμε και νέα αυτοσχέδια μοντέλα του να κυκλοφορούν για κάθε είδους πυρομαχικά. Ενδεικτικά, βλέπετε στο ακόλουθο βίντεο ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής και δοκιμής του για το μικρότερο διαμέτρημα περιφερειακής πυροδότησης .22 BB Φλόμπερ. Ωστόσο, ολόκληρος ο σχεδιασμός του παραμένει ίδιος με το αρχικό μοντέλο, το μόνο που αλλάζει είναι οι επικρουστήρες με τα ελατήρια τους, η διάμετρος της κάννης και της θαλάμης.

Επίσης, στην επόμενη φωτογραφία μπορείτε να δείτε πολύ καλύτερα όλα τα εξαρτήματα από το Βουλγάρικο πυροβόλο μπρελόκ διαμετρήματος .25 ACP που παρουσιάζουμε από την αρχή αυτού του άρθρου. Σε αυτή τη φωτογραφία μπορείτε να δείτε καλύτερα επίσης το πως λειτουργεί το σύστημα όπλισης του με το κρίκο που έχει στη βάση του.

Πηγή: TheFunnyBeaver.com
Πηγή: TheFunnyBeaver.com

Κλείνοντας, παραθέτουμε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Αυστραλίας μέσω της εφημερίδας Daily Telegraph το 2011 και που δείχνει το όπλο μπρελόκ που είχαν μόλις ανακαλύψει σε ένα αεροδρόμιο και οδήγησε στη σύλληψη έξι ατόμων για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Είναι καλογυρισμένο βίντεο που δείχνει όλα όσα αναφέραμε παραπάνω.

https://www.youtube.com/watch?v=gPa0wMY8Qq4

το βρήκαμε εδώ

Αυτοσχέδια Όπλα
#Αυτοσχέδια #Όπλα #Όπλο #Μπρελόκ #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...