News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Ατομικό δίχτυ απόκρυψης χιονιού (ΗΠΑ)

Εδώ και αρκετά χρόνια, στο βασικό εξοπλισμό μαχητή αρκτικού περιβάλλοντος στις ΗΠΑ περιλαμβάνεται αυτό το δίχτυ απόκρυψης. Είναι ένα φτηνό και χρήσιμο υλικό που σε χιονοσκεπείς περιοχές μπορεί να προσφέρει σπουδαία τακτικά πλεονεκτήματα. Στο παρόν άρθρο θα το δούμε σε μεγαλύτερο βάθος.

Πηγή: HahnSurvival.com

Πολλοί έχουν συνδέσει στο μυαλό τους αυτό το δίχτυ με τους ελεύθερους σκοπευτές αλλά στη πραγματικότητα είναι μέρος του μαχητή αρκτικού περιβάλλοντος στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Είναι καταχωρημένο στα πρότυπα του ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ με τον αριθμό 8415-01-280-5234 και κατασκευάζεται από πολλές διαφορετικές εταιρίες, κυρίως στην Αμερική. Έχει διαστάσεις 1.52×2.5 μέτρα όταν αναπτυχθεί ενώ διπλωμένο είναι μόλις 7 εκατοστά πλάτος, 2 εκατοστά ύψος και 50 εκατοστά μήκος. Βλέπετε πως είναι όταν είναι συσκευασμένο παρακάτω.

Πηγή: eBay.com/usr/campack
Πηγή: eBay.com/usr/campack

Χάρη σε αυτό μπορεί εύκολα να το μεταφέρει κανείς οπουδήποτε. Το βάρος του είναι μόλις 200 γραμμάρια και η συσκευασία του προσφέρει αδιαβροχοποίηση. Με δεδομένο ότι προσφέρει κάλυψη 3.7 τετραγωνικών μέτρων δεν υπάρχει και ερώτημα εάν είναι καλή επιλογή για τις διαστάσεις και το βάρος του. Με τόσο μεγάλη κάλυψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για ατομική απόκρυψη όσο και για απόκρυψη εξοπλισμού ή/και καταλύματος στο χιόνι.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το υλικό κατασκευής του είναι συνθετικό και έχει εντυπωσιακά μεγάλη αντοχή αναλογικά το πόσο ελαφρύ και λεπτό είναι. Βλέπετε μία φωτογραφία παρακάτω που το επιδεικνύει αυτό έχοντας κατασκευάσει μία αιώρα από αυτό το δίχτυ. Φυσικά, δεν ενδείκνυται για τέτοια χρήση αλλά δίνει μία καλή ιδέα της αντοχής του.

Πηγή: eBay.com/usr/campack
Πηγή: eBay.com/usr/campack

Σήμερα, στα περισσότερα καταστήματα στρατιωτικών αποθεμάτων πωλείται για τιμές χαμηλότερες των $10 που το κάνει μία πολύ καλή επένδυση. Είτε το θέλετε για καταστάσεις επιβίωσης, για κυνήγι, θέλετε να εκπαιδευτείτε στις τεχνικές απόκρυψης, ή οτιδήποτε άλλο, είναι μία πολύ αξιόλογη επιλογή. Στις παρακάτω δύο φωτογραφίες βλέπετε την αποτελεσματικότητα του με μηδενική προετοιμασία και χρησιμοποιώντας ένα χρώμα που ξεχωρίζει άμεσα στο λευκό του χιονιού. Αριστερά είναι ένα μικρό κουτί καφέ χρώματος και στη δεξιά απλώς ρίξαμε από επάνω του το δίχτυ αυτό.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Με λίγη προσπάθεια σίγουρα θα μπορούσαμε να το κάνουμε αόρατο στο ανθρώπινο μάτι αλλά αυτό ήταν καθαρά μία επίδειξη για να δείξει την αξία αυτού του ατομικού υλικού απόκρυψης. Το υλικό του έχει σχέδιο κυψελών οι οποίες επιτρέπουν ορατότητα μέσα από το δίχτυ και μπορούμε και να το διπλώσουμε πολλαπλές φορές για τις κάνουμε πυκνότερες εάν θέλουμε να αποκρύψουμε καλύτερα κάτι. Βλέπετε τη δομή τους παρακάτω.

Πηγή: eBay.ie/usr/alexeyenko
Πηγή: eBay.ie/usr/alexeyenko

Βεβαίως, έχει και αυτό κάποια μειονεκτήματα. Πρώτον λόγω του ότι είναι συνθετικό μπορεί να καεί γρήγορα και δεύτερον, ότι παρότι είναι μικρό και εύκολο στη μεταφορά όταν είναι καινούργιο, είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρει κανείς να το διπλώσει τόσο καλά μετά τη χρήση του. Τίποτα από αυτά όμως δεν ακυρώνει την αξία του ως ένα ατομικό υλικό γρήγορης απόκρυψης για χιονοσκεπείς περιοχές.

Πηγή: Pinterest.com
Πηγή: Pinterest.com

το βρήκαμε εδώ

Εξοπλισμός Στρατού
#Ατομικό #δίχτυ #απόκρυψης #χιονιού #ΗΠΑ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...