News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Αστεία Αναφορά #2 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Αυτή η ιστορία δεν έγινε όλως περιέργως ποτέ πολύ γνωστή παρότι αφορά έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Αμερικάνους ήρωες, τον Navy SEAL Κρις Κάιλ. Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως τον πιο θανατηφόρο Αμερικανό ελεύθερο σκοπευτή με πάνω από 250 εξουδετερώσεις εχθρικών στόχων σε Ιράκ και Αφγανιστάν, αλλά είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Αν δεν τον γνωρίζετε, διαβάστε πρώτα τα άρθρα μας «Ιστορίες: Κρις Κάιλ (Navy SEAL) – Πόλεμος», και «Βιβλίο: American Sniper», «Βιβλίο: American Gun» και «Πατέντα Μάχης: Φυσιγγιοθήκη στο Χέρι» για να έχετε μία ιδέα.

Πηγή: GlobalSlaves.blogspot.com

Ο Κρις Κάιλ μέχρι και την αποστρατεία του ήταν σε ένα συνεχή κύκλο από τοποθετήσεις σε εμπόλεμες ζώνες και επιστροφή στις ΗΠΑ για εκπαιδεύσεις διαφόρων ειδικοτήτων. Ανάμεσα από αυτά είχε συνήθως λίγες ημέρες για να τις περάσει με την οικογένεια του το όποιο όπως διαβάζουμε από το βιβλίο του δεν ήταν και τόσο απλό καθώς δεν είχε αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί από το ένα κλίμα στο άλλο. Ωστόσο, τουλάχιστον μία φορά οι δεξιότητες και το ταλέντο του φάνηκαν χρήσιμα και στη πολιτική ζωή του. Όπως είχε δηλώσει πολλές φορές, είτε βρίσκονταν στο πόλεμο είτε στη πατρίδα του πάντα είχε μαζί του ένα 45άρι πιστόλι. Είτε ένα κλασικό Colt 1911 είτε αργότερα ένα Springfield Armory TRP Operator τύπου 1911 όπως αυτό που βλέπετε εδώ.

Πηγή: AR15.com
Πηγή: AR15.com

Τα πιστόλια αυτά του είχαν σώσει μερικές φορές τη ζωή στο πόλεμο αλλά τον Ιανουάριο του 2009 του έσωσαν τη ζωή και στις ΗΠΑ. Η ιστορία διέρρευσε αρκετά χρόνια αργότερα, λίγο πριν το θάνατο του Κρις Κάιλ, από τον φίλο, συμπολεμιστή και συμπατριώτη του (καθότι και οι δύο Τεξανοί), Navy SEAL κύριο Μάρκους Λουτρέλ στο βιβλίο του «Service – A Navy SEAL at War». Τους βλέπετε και τους δύο μαζί σε αυτή τη φωτογραφία.

Πηγή: Pinterest.com
Πηγή: Pinterest.com

Προκειμένου να είμαστε όσο πιο ακριβείς μπορούμε στην αφήγηση της ιστορίας, παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα του βιβλίου που περιγράφει αυτό το σχετικά αστείο περιστατικό μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Προτού διαβάσετε το απόσπασμα, σκεφτείτε το λίγο. Μιλάμε για τον πιο φονικό ελεύθερο σκοπευτή που έχει περάσει μέχρι σήμερα από τις ΗΠΑ με εκατοντάδες επιβεβαιωμένες εξουδετερώσεις και με πάνω από 1000 ημέρες στις πιο θερμές εμπόλεμες ζώνες του κόσμου.


«Πολλοί από τους συμπολεμιστές μου από την Ομάδα Κρούσης Ραμάντι είναι ακόμα εκεί έξω, προσφέροντας κόλαση στους εχθρούς μας: Υποπλοίαρχος Λέοναρντ, Αρχικελευστής Στέφεν, ο Σλαμπ, ο Γούινκ, ο Μάρτι Ρόμπινς, και ο Τζέρι πέρασαν στα βαθιά νερά, και κάνουν πράγματα που μας κάνουν όλους περήφανους.

Ο φίλος μου ο Κρις Κάιλ, ο ελεύθερος σκοπευτής από την Ομάδα 3, έφυγε από το Ναυτικό πρόσφατα. Στη πόλη Σαντρ, ήταν σε μία μεγάλη ανταλλαγή πυρών, διάρκειας περίπου δύο λεπτών, και δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στη πλάτη. Παρότι το κράνος και οι βαλλιστικές πλάκες τον προστάτευσαν από σοβαρούς τραυματισμούς, αυτές οι σφαίρες του έστειλαν ένα μήνυμα που αρνούνταν να ακούσει πριν: Μπορείς να πεθάνεις. Τη γυναίκα του, τη Τάγια, δεν την πείραξε καθόλου αυτή η νέα λογική του με κατάληξη μία φιλική προς την οικογένεια απόφαση πως: Ήταν αρκετές φορές κοντά στο θάνατο, και έφτασε η ώρα να κρεμάσει τα όπλα του. Κανένας δε πρέπει ποτέ να σκέφτεται ότι είναι αλεξίσφαιρος, ούτε καν ένας σκληρός βλάχος από το Τέξας.

Ένα πικρό παγωμένο πρωινό τις αρχές του Ιανουαρίου του 2009, ο πόλεμος, κατά κάποιο τρόπο, βρήκε ξανά τον Κρις. Αυτό που του συνέβη δεν ήταν μακριά από το σπίτι του έξω από το Ντάλας και δε βγήκε ποτέ στις ειδήσεις, διότι η πόλη δεν ήθελε τη δημοσιότητα αυτή, αλλά το περιστατικό θα γίνονταν εθνική είδηση σίγουρα αν έπεφτε ποτέ στα χέρια ενός δημοσιογράφου.

Ο Κρις έκανε τη δουλειά του, έβαζε βενζίνη στο ημιφορτηγό του σε ένα βενζινάδικο, όταν βρέθηκε με το όπλο στο πρόσωπο. Δύο άντρες με πιστόλια απαιτούσαν να του πάρουν το φορτηγό. Η αστυνομία συνήθως συμβουλεύει να δεχθείς τους όρους του εγκληματία σε τέτοιες περιπτώσεις. Και είναι καλή συμβουλή. Αλλά ο Κρις διάλεξε άλλο δρόμο. Πολύ ήρεμα και χαλαρά, ζύγισε ποιος από τους δύο φαίνονταν να κρατάει πιο σωστά το όπλο του. Σήκωσε τα χέρια του και τους είπε ότι θα έσκυβε για να πάρει τα κλειδιά του μέσα από το ημιφορτηγό. Το χέρι του πήγε κάτω από το παλτό του. Από τη κρυμμένη θήκη μέσης του, τράβηξε το Colt 1911 του. Πέρασε το πιστόλι κάτω από την αριστερή μασχάλη του, σημάδεψε και έδωσε σε κάθε ληστή από μία σφαίρα .45 με βλήμα κοίλου σχήματος Hydra-Shok στο στήθος. Όταν έφτασε η αστυνομία από τη κλήση στο 911 που έκανε μία τρομοκρατημένη κυρία που είχε κλειδωθεί στο αυτοκίνητο της πίσω από τον Κρις, το πρόβλημα είχε λυθεί. Χρόνος επίλυσης: περίπου δέκα δευτερόλεπτα. Οι κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου είχαν καταγράψει τα πάντα.

Προσεύχομαι για οποιονδήποτε από απελπισία καταλήγει στη ζωή του εγκληματία, αλλά είναι δύσκολο να αντισταθώ σε ένα γέλιο την ίδια στιγμή. Θέλω να πω, πόσο άτυχος καραγκιόζης πρέπει να είσαι για να βάλεις στόχο κάποιον τυχαίο άντρα για να του κάνεις ένοπλη επίθεση και να ανακαλύψεις ότι έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από όσους ο ιός της ευλογιάς;»


το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Αστείες
#Αστεία #Αναφορά #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...