News

News

Τρίτη
Οκτώβριος, 3

Άσκηση βολών ανταγωνισμού Πατ ΜακΝαμάρα

Για τον ζωντανό θρύλο των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, κύριο Πατ ΜακΝαμάρα έχουμε γράψει πολλά κατά καιρούς. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μία άσκηση βολών που είναι χαρακτηριστική των εκπαιδεύσεων του τόσο ως νοοτροπία όσο και ότι με αυτή κλείνει σχεδόν πάντα τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες.

Πηγή: BallisticMag.org

Πέραν της θρυλικής του καριέρας ως εκπαιδευτής ένοπλης μάχης και ως μέλος της αντιτρομοκρατικής στρατιωτικής υπηρεσίας πρώτου επιπέδου, της Delta Force, κάτι που δε γνωρίζουν αρκετοί είναι ότι ο κύριος Π. ΜακΝαμάρα ήτο επί δύο έτη ο ανώτατος εκπαιδευτής τακτικών μάχης φορητών όπλων σε ολόκληρη τη Delta Force και έως και σήμερα συνεργάζεται μαζί τους ως εξωτερικός εκπαιδευτής. Ως αντιτρομοκρατική υπηρεσία που συχνά έρχεται αντιμέτωπη με περιπτώσεις που απαιτούν τεράστια ευστοχία όπως για παράδειγμα διάσωση ομήρων, ειδικές αποστολές υπό κάλυψη σε κατοικημένους τόπους, κτλ. δίδεται τεράστια βαρύτητα στην ικανότητα με φορητά όπλα. Ενδεικτικά, ο κύριος Πατ ΜακΝαμάρα είχε αναφέρει ότι όταν ήτο ενεργό μέλος της Delta Force επί καθημερινής βάσεως έριχνε τουλάχιστον 100 βολές για να διατηρεί και να βελτιώνει τις ικανότητες του.

Πηγή: BravoComanyMFG.com

Με αυτά ως δεδομένα, η άσκηση που ζητάει από τους εκπαιδευόμενους του κατά το τέλος μίας εκπαίδευσης έχει πολλαπλό χαρακτήρα. Η άσκηση έχει ως εξής. Δύο άτομα επιλέγονται τυχαία και τους ζητείται με ένα χέρι να κάνουν μία βολή στο κέντρο του στόχου από τα 5 μέτρα. Έπειτα να τρέξουν πίσω στα 7 μέτρα και να κάνουν το ίδιο, και ούτω καθεξής, μέχρι ο ένας εκ των δύο να αστοχήσει. Εν τέλει, γίνεται το ίδιο με όλους και στο τέλος μένει ένας μόνο νικητής που είναι και ο νικητής της άσκησης. Στην άσκηση συμμετέχει και ο εκπαιδευτής ως διαγωνιζόμενος.

Πηγή: PersonalDefenseWorld.com

Η άσκηση προσφέρει ελεγχόμενο στρες λόγω του ανταγωνισμού, αντοχή και αξιοπιστία καθώς ο νικητής θα πρέπει να το καταφέρει όχι μόνο μία φορά, αλλά κάθε φορά που ανταγωνίζεται μέχρι να φτάσει στη νίκη, και το πιο σημαντικό, δείχνει τα όρια του. Αν κάποιος δει ότι φτάνει ως τα 25 μέτρα, τότε γνωρίζει ότι πρέπει βελτιώσει το λάθος που τον κάνει να αστοχεί διότι όπως λέει και ο ίδιος ο Πατ ΜακΝαμάρα, τα μικρά λάθη στο χειρισμό όπλων φαίνονται πολύ πιο καθαρά όσο μεγαλώνει η απόσταση από το στόχο.

Πηγή: Tactical-Life.com

Εάν έχετε απορία για το έως τι αποστάσεις φτάνουν οι νικητές προτού αστοχήσουν, σύμφωνα με ένα στέλεχος της Delta Force, πριν από δύο έτη σε αυτή την εκπαίδευση οι δύο που έφτασαν στον τελικό ήταν ο Π. ΜακΝαμάρα και ένας εκπαιδευόμενος με επιτυχείς βολές που είχαν φτάσει σταδιακά στα 70 μέτρα με πιστόλι με ένα χέρι. Τελικά νίκησε ο Πατ ΜακΝαμάρα καθώς στα 75 μέτρα ο εκπαιδευόμενος αστόχησε ενώ ο ίδιος πέτυχε και πάλι τον στόχο. Φυσικά, εδώ μιλάμε για άτομα που είναι από τους καλύτερους στο κόσμο σε αυτό το αντικείμενο άρα μη σας απογοητεύει αυτό. Συγκεντρωθείτε στο τι σας προσφέρει αυτή η άσκηση και προσπαθήστε να είστε λίγο καλύτεροι κάθε φορά.

Source link

Εκπαίδευση σε Όπλα
#Άσκηση #βολών #ανταγωνισμού #Πατ #ΜακΝαμάρα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...