Οι «απλές ιδέες» είναι σύντομες προτάσεις για μία καλύτερη πατρίδα βάσει προσωπικών εμπειριών. Δε τα προτείνουμε πάντοτε για «αντιγραφή» αλλά για έμπνευση ιδεών που θα βελτιώσουν την Ελλάδα μας. Είναι απλά πράγματα που εάν κάνει ο καθένας μας θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
Όπως θα έχετε δει και στη σελίδα μας σε διάφορα άρθρα, κάτι που εδώ και αρκετά χρόνια υιοθετούν όλο και περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες είναι να δημοσιεύουν ετήσιες αναφορές των κρατικών υπηρεσιών πληροφοριών τους τόσο στη τοπική γλώσσα, όσο και στην Αγγλική. Γιατί να το κάνουν αυτό; Θα το δούμε σε αυτό το άρθρο μας.
Καλώς ή κακώς, ζούμε σε ένα κόσμο όπου ελέγχεται από τη παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις. Με απλά λόγια, κάτι που γίνεται στην άλλη άκρη του πλανήτη μπορεί να μας επηρεάσει άμεσα. Επιπρόσθετα, η γλώσσα που χρησιμοποιείται παγκοσμίως για επικοινωνία είναι η Αγγλική. Άρα, δημοσιεύοντας τις ετήσιες αναφορές εθνικής ασφαλείας και απειλών και στα Αγγλικά μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να έχει κανείς. Για παράδειγμα, άνθρωποι του εξωτερικού θα αρχίσουν να βλέπουν πιο σοβαρά τις ικανότητες της υπηρεσίας. Περισσότερος κόσμος θα αντιλαμβάνεται τις απειλές και το τι συνέβη το κάθε έτος. Με απλά λόγια, ένα μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη θα μπορεί να έχει μία πιο ολοκληρωμένη άποψη και κατανόηση για την Ελλάδα και όχι μέσω τρίτων, αλλά μέσω επίσημων κρατικών πηγών που μπορούν να μεταδώσουν ότι μήνυμα απαιτείται. Ενδεικτικά, μερικά από τα κράτη που ήδη προσφέρουν δίγλωσσες ετήσιες αναφορές από τις επίσημες κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών τους μέσω διαδικτύου είναι τα ακόλουθα.
- SOA (Κροατία)
- BIS (Τσεχία)
- Supo (Φινλανδία)
- AIVD (Ολλανδία)
- DSIS (Δανία)
- KaPo (Εσθονία)
Απλές ιδέες
#Απλές #ιδέες #Δίγλωσσες #ετήσιες #αναφορές