News

News

Παρασκευή
Δεκέμβριος, 1

Απάτες: Ασφαλιστικές απάτες | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Featured in:

Στο χώρο των ασφαλιστικών εταιριών οι απάτες είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό, μερικά παραδείγματα, και πως οι απάτες αυτές επηρεάζουν κάθε νομοταγή πολίτη. Αυτή η κατηγορία από απάτες είναι τόσο μεγάλη που χωρίζεται ακόμα και σε υποκατηγορίες και θα δούμε επιγραμματικά τι είναι αυτές.

Πηγή: Opennov.ru

Αρχικά, οι ασφαλιστικές απάτες χωρίζονται σε δύο πολύ γενικές κατηγορίες. Στις «σκληρές» και «ήπιες» απάτες. «Σκληρές» θεωρούνται οι προμελετημένες απάτες. Για παράδειγμα, κάποιος κάνει μία εικονική κλοπή και ζητάει χρήματα από την ασφαλιστική του. Αντίστοιχα, οι «ήπιες» είναι οι ασφαλιστικές απάτες χωρίς σχεδιασμό. Για παράδειγμα, ένα θύμα ενός ατυχήματος αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να πει ψέματα στην αναφορά του για τις βλάβες που έπαθε ώστε να πάρει περισσότερα χρήματα από την ασφαλιστική του εταιρία.

Πηγή: LegalDictionary.net

Οι ασφαλιστικές απάτες πολύ συχνά ξεπερνάνε κάθε φαντασία και ξεφεύγουν από τα απλά οικονομικά εγκλήματα και καταλήγουν σε ακραίες κακουργηματικές πράξεις. Για παράδειγμα, δολοφονίες για συλλογή χρημάτων από ασφάλειες ζωής, ή εμπρησμοί για συλλογή χρημάτων από την ασφαλιστική εταιρία. Ωστόσο, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι πιο απλά οικονομικά εγκλήματα όπως ψεύτικες δηλώσεις, προμελετημένα τρακαρίσματα, διάφορες ψεύτικες υλικές καταστροφές, εικονικές κλοπές, κτλ.

Πηγή: LegalDictionary.net

Τα χρήματα που χάνονται από τις ασφαλιστικές εταιρίες ετησίως από ασφαλιστικές απάτες είναι πάνω από εκατό δισεκατομμύρια δολάρια. Και εδώ είναι το χειρότερο που συχνά πολλοί αγνοούν. Αυτά τα χρήματα είναι χρήματα νομοταγών πολιτών. Για να καλύψουν αυτά τα τεράστια έξοδα από απάτες οι ασφαλιστικές εταιρίες συμπεριλαμβάνουν τις απώλειες από απάτες στα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης που συνεπάγεται με ανάλογες αυξήσεις στα ασφάλιστρα ώστε να καλυφθούν αυτά τα λειτουργικά έξοδα. Με απλά λόγια, όταν κάποιος κλέβει μία ασφαλιστική εταιρία ουσιαστικά κλέβει τους συνανθρώπους του με έμμεσο τρόπο.

Πηγή: BAESystems.com

Σήμερα οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν μεγάλα τμήματα για καταπολέμηση από απάτες που εκτελούν εκτενείς έρευνες σε στενή συνεργασία με τις αρχές επιβολής του νόμου αλλά και πάλι, οι εγκληματίες προσαρμόζονται και εξελίσσονται. Ως νομοταγείς πολίτες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε τις αρχές εάν κάτι τέτοιο υποπέσει στην αντίληψη μας και να ενημερώνουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε για την ουσία αυτού του οικονομικού εγκλήματος που δεν είναι άλλη από την έμμεση κλοπή χρημάτων από κάθε πολίτη.

Πηγή: CoverMagazine.co.uk

Source link

Απάτες
#Απάτες #Ασφαλιστικές #απάτες #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...