News

News

Πέμπτη
Δεκέμβριος, 7

Αντιπαρακολούθηση: Καθάρισμα στο πάρκινγκ | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Σε περιπτώσεις κινητής παρακολούθησης με οχήματα, εφόσον θέλουμε να «καθαριστούμε» μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χώρο ενός κλειστού πάρκινγκ. Είναι μία παλιά και πολλές φορές δοκιμασμένη τεχνική που διδάσκεται σε πολλές υπηρεσίες, ιδιωτικές και κρατικές, εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: UrbanMatter.com

Ιδανικά για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αυτής της τεχνικής θα θέλαμε ένα πολυόροφο κλειστό πάρκινγκ. Ουσιαστικά, η τεχνική λειτουργεί ως εξής. Όταν φτάνουμε στην είσοδο επίτηδες καθυστερούμε για να παρατηρήσουμε εάν το/τα αυτοκίνητο/τα που μας παρακολουθεί είναι όντως αυτό που νομίζουμε. Για παράδειγμα, εάν σταμάτησε κάπου κοντά στην είσοδο και περιμένει, εάν μας ακολουθεί μέσα στο πάρκινγκ, κτλ.

Πηγή: Fly2Houston.com

Όταν περάσουμε την είσοδο ξεκινάμε μία αργή πορεία στους ορόφους του πάρκινγκ παρατηρώντας συνεχώς για ίχνη της ομάδας παρακολούθησης. Σκεφτείτε το κάπως έτσι. Είναι απίθανο κάποιος τυχαίος άνθρωπος να κάνει τις ίδιες πορείες επάνω και κάτω στους ορόφους ενός πάρκινγκ. Εάν κάποιος το κάνει, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι σας ακολουθεί.

Πηγή: WashingtonPost.com

Οι περισσότερες επαγγελματικές ομάδες παρακολούθησης θα σταματήσουν τη παρακολούθηση σε μία τέτοια κατάσταση για να αποφύγουν να αποκαλυφθούν. Άρα, όταν είστε σίγουροι ότι δε σας ακολουθεί κάποιος πλέον, τότε κινηθείτε προς μία έξοδο που κατά προτίμηση δεν είναι η ίδια από την οποία μπήκατε στο πάρκινγκ.

Πηγή: 3CDC.org

Όταν θα φτάσετε στην έξοδο μη βιαστείτε να φύγετε. Υπάρχει πιθανότητα η ομάδα παρακολούθησης να έχει βάλει οχήματα σε όλες τις εξόδους να περιμένουν. Άρα προσποιηθείτε ότι ψάχνετε το εισιτήριο σας ή κάτι ανάλογο, και εκμεταλλευτείτε αυτό το χρόνο για να εντοπίσετε τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Πηγή: VideoBlocks.com

Τέλος, εάν θέλετε ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες αποφυγής της ομάδας παρακολούθησης, τότε παρκάρετε το όχημα σας μετά το «καθάρισμα» που περιγράψαμε και φύγετε με άλλο μέσο μεταφοράς. Π.χ. κρυφά σε κάποιο όχημα που σας περιμένει εκεί, πεζός, με κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς που έχει άμεση σύνδεση με το πάρκινγκ, κτλ. Ίσως να φαντάζει απλή, αλλά είναι μία δοκιμασμένη τεχνική αντιπαρακολούθησης που λειτουργεί αποτελεσματικά σε μεγάλα αστικά κέντρα εδώ και πολλά χρόνια.

Source link

Αντιπαρακολούθηση
#Αντιπαρακολούθηση #Καθάρισμα #στο #πάρκινγκ #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...