News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Ανασκόπηση: Urban Rifle Survival Set (online)

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα έχει το θετικό ότι γίνεται μέσω βίντεο άρα αν έχετε το κατάλληλο εξοπλισμό μπορείτε να τη παρακολουθήσετε με το δικό σας ρυθμό όποτε σας εξυπηρετεί. Έτσι, όπου και αν ζείτε μπορείτε να την κάνετε. Προσοχή! Όπως λέμε σε όλα τα άρθρα αυτής της κατηγορίας, εδώ δημοσιεύουμε προσωπικές απόψεις βάση της εμπειρίας μας από την εξάσκηση αυτής της εκπαίδευσης. Καθώς οι εκπαιδεύσεις αλλάζουν και εξελίσσονται, ίσως να υπάρχουν αποκλίσεις από όσα θα διαβάσετε εδώ.

Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com

Τίτλος Urban Rifle Survival Set
Οργανισμός Concealed Carry Academy, LLC
Χώρος διεξαγωγής online (διαδίκτυο)
Γλώσσα Αγγλικά
Διάρκεια 4.5 ώρες/5 βίντεο
Κόστος $97
Πιστοποίηση Όχι
Σύνδεσμος https://concealedcarryacademy.com/gs/uar/

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, η πληρωμή γίνεται είτε μέσω της σελίδας της εταιρίας είτε μέσω PayPal. Σας προτείνουμε να κάνετε τη πληρωμή μέσω PayPal και όχι με τη σελίδα της εταιρίας διότι στη περίπτωση μας παρουσιάστηκε πρόβλημα. Παρότι η ομάδα τεχνικής υποστήριξης άμεσα έλυσε το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί τελείως με τη χρήση πληρωμής μέσω PayPal. Πέρα από τα στοιχεία της πληρωμής δεν απαιτείται κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο και σύντομα θα λάβετε τις πληροφορίες σύνδεσης στη σελίδα που περιέχει το εκπαιδευτικό υλικό.

Πηγή: GunAssociation.org
Πηγή: GunAssociation.org

Όσον αφορά τον εκπαιδευτή τώρα, έχουμε κάνει μερικές αναφορές στο παρελθόν. Είναι ο κύριος Τζέισον Χάνσον που τον έχουμε αναφέρει στο παρελθόν στα άρθρα μας «Αντιπαρακολούθηση: Σπασμένο Τηλέφωνο» και στο «Ανασκόπηση: Prepper World Summit (online)» αλλά ποτέ για κάτι σχετικό με πυροβόλα όπλα. Ο κύριος Τζέισον Χάνσον είναι πρώην πράκτορας της CIA (Central Intelligence Agency, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών), πιστοποιημένος ειδικός αντιτρομοκρατίας και μετά την αποστρατεία του από τη CIA εργάζεται ως εκπαιδευτής σε θέματα αντιπαρακολούθησης και χειρισμού φορητών όπλων. Τον βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: SpyGames007.com
Πηγή: SpyGames007.com

Και πάμε τώρα στο προϊόν καθαυτό. Το πακέτο «Urban Rifle Survival Set» (Συλλογή Επιβίωσης Τυφεκίου Αστικής Χρήσης) πωλείται ως προσφορά στη τιμή των $97 και περιλαμβάνει πέντε ανεξάρτητα εκπαιδευτικά βίντεο προσβάσιμα διαδικτυακά. Θα τα περιγράψουμε εν συντομία ξεχωριστά ένα προς ένα. Έτσι ελπίζουμε ο κάθε αναγνώστης να έχει μία άποψη του κατά πόσο θα ήταν κάτι που θα τον ενδιέφερε ή όχι. Ως προαπαιτούμενο, είναι η κατοχή του κατάλληλου εξοπλισμού, το οποίο πρακτικά είναι απλά ένα τυφέκιο τύπου AR-15, και δυνατότητα εξάσκησης των όσων αναφέρει σε κάποιο σκοπευτήριο. Αλλά αρκετά με την εισαγωγή, ας δούμε περιληπτικά το κάθε ένα από τα εκπαιδευτικά βίντεο.

Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com
Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com

Rifle Survival Secrets Volume I:
How to use the rifle to defend your family

Αν μεταφράσουμε τον τίτλο στα Ελληνικά θα ήταν «Μυστικά Επιβίωσης για Τυφέκιο Μέρος Ι: Πως να χρησιμοποιείτε τυφέκιο για να προστατέψετε την οικογένεια σας». Αυτό το βίντεο έχει διάρκεια 48 λεπτών και ξεκινάει κυριολεκτικά από το μηδέν. Δηλαδή, κανόνες ασφαλείας, αγορά εξοπλισμού, ρύθμιση τυφεκίου, κτλ. Έπειτα παρουσιάζει τις βασικές στάσεις βολής, αλλαγές γεμιστήρα, εμπλοκές, μετάβαση από τυφέκιο σε πιστόλι και λίγο πιο προχωρημένες στάσεις βολής. Όλα όσα παρουσιάζει έχουν καθαρά στόχο την αυτοάμυνα στο σπίτι και έτσι συχνά τα συνοδεύει με χρήσιμες σχετικές συμβουλές. Πρακτικά δηλαδή, αναφέρεται σε ένοπλη μάχη για αποστάσεις από ένα μέχρι 25 μέτρα. Αυτό το μάθημα είναι καλό για όσους δεν έχουν καμία εμπειρία με τυφέκια τύπου AR-15 ή θέλουν να αγοράσουν κάποιο για αυτοάμυνα. Φυσικά, αν δε συνδυαστεί με προσεκτική πρακτική εξάσκηση όσων παρουσιάζονται τότε δεν καμία αξία. Με ένα ήπιο πρόγραμμα εξάσκησης ένας αρχάριος θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα ώστε να είναι σε θέση να κάνει με σχετικά καλή ακρίβεια όσα παρουσιάζονται. Ωστόσο, για πιο προχωρημένους χειριστές όπλων αυτό το βίντεο έχει πολύ λιγότερα να προσφέρει. Στα αρνητικά αυτού του βίντεο είναι ότι καθώς απευθύνεται σε αρχάριους, ή με μικρή εμπειρία χειριστές, δεν μπαίνει σε ιδιαίτερο βάθος για τη κάθε τεχνική αλλά την παρουσιάζει ώστε να μπορεί εύκολα κάποιος με μηδενική εμπειρία να αρχίσει να την εκτελεί.

Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com
Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com

Rifle Survival Secrets Volume II:
How to use the rifle to defend your family

Αυτή είναι η συνέχεια του προηγούμενου μέρους όπως φαίνεται και από τον τίτλο του που είναι ο ίδιος αλλά το Μέρος ΙΙ. Εδώ τα θέματα της εκπαιδεύσεως είναι σαφώς πιο προχωρημένα και θεωρούν δεδομένα αυτά του πρώτου μέρους. Το βίντεο αυτό έχει διάρκεια 44 λεπτών και παρουσιάζει μία σειρά από προχωρημένες τεχνικές συμπεριλαμβανομένων τακτικών βολών από κάλυψη, ασκήσεις επίλυσης εμπλοκών, τακτική κίνηση και βολές προς όλες τις κατευθύνσεις, πολλαπλοί στόχοι, στροφές, τεχνική Μοζαμβίκης, κρυμμένος στόχος, βολές μέσα και γύρω από οχήματα, έξοδος και κίνηση με τυφέκιο σε όχημα από διαφορετικές θέσεις, κτλ. Προφανώς και δεν έχει κανένα νόημα να δοκιμάσει κανείς να εξασκηθεί σε όσα παρουσιάζονται σε αυτό το βίντεο αν πρώτα δεν έχει πολύ καλή απόδοση σε όσα υπάρχουν στο πρώτο μέρος. Ο εκπαιδευτής κύριος Τζέισον Χάνσον στο βίντεο αυτό προσπαθεί να καλύψει όσο περισσότερα αντικείμενα γίνεται εντός 44 λεπτών και έτσι το μέρος αυτό απαιτεί πολλές επαναλήψεις, μελέτη, ανάλυση και εξάσκηση. Πολύ ενδιαφέρον βίντεο αλλά απαιτεί, κυριολεκτικά, εβδομάδες πρακτικής εξάσκησης για καλά αποτελέσματα.

Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com
Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com

Rifle Survival Tactics Manual
Στα Ελληνικά θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε το τίτλο αυτού του ηλεκτρονικού βιβλίου ως «Εγχειρίδιο Τακτικών Επιβίωσης Τυφεκίου» και παρέχεται σε μορφή PDF. Είναι ένα ηλεκτρονικό βιβλίο 43 σελίδων όπου με εικόνες και κείμενο παρουσιάζονται σχεδόν όλα όσα αναφέρονται στα παραπάνω δύο μέρη. Επιπρόσθετα, το εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνει κάποιους στόχους που χρησιμοποιήθηκαν σε κάποιες ασκήσεις στα δύο πρώτα μέρη ώστε να μπορεί ο εκπαιδευόμενος να τους εκτυπώσει και να εξασκηθεί όπως ακριβώς βλέπει στα εκπαιδευτικά βίντεο. Παρότι δε προσφέρει καμία παραπάνω πληροφορία, είναι ένα καλό βοήθημα για το σκοπευτήριο όπου δεν είναι πρακτικό να βλέπει κανείς τα βίντεο.

Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com
Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com

How to Train with the Ultimate Survival Gun
Αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο έχει διάρκεια 27 λεπτά και στα Ελληνικά θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε τον τίτλο του ως «Πως να Εκπαιδεύστε με το Απόλυτο Όπλο Επιβίωσης». Φυσικά, το απόλυτο όπλο επιβίωσης δε θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από ένα τυφέκιο διαμετρήματος .22LR. Το διαμέτρημα αυτό είναι το πρώτο σε πωλήσεις σε όλο το κόσμο και στις περισσότερες χώρες δε χρειάζεται άδεια για τη κατοχή όπλων σε αυτό το διαμέτρημα. Άρα σίγουρα η ευκολία πρόσβασης σε τέτοια όπλα, η μεγάλη ποσότητα διαθέσιμων πυρομαχικών παγκοσμίως, η χαμηλή τιμή του και η ευκολία χρήσης του το κάνουν αναμφισβήτητα το απόλυτο όπλο επιβίωσης. Με αυτό κατά νου, ο κύριος Τ. Χάνσον παρουσιάζει κάποια τυφέκια και τα εξαρτήματα τους, μερικές τεχνικές και ασκήσεις βολών, κατασκευή αυτοσχέδιων στόχων, διάφορες στάσεις βολών, κτλ. Προσωπικά πιστεύουμε ότι αυτό το βίντεο ήταν περισσότερο από την αγάπη του εκπαιδευτή στο διαμέτρημα αυτό παρά για να προσφέρει ουσιαστικές γνώσεις. Παρ’όλα αυτά, έχει κάποιο μικρό ενδιαφέρον σε κάποια σημεία και δίνει μερικές καλές ιδέες για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο σκοπευτήριο. Σίγουρα όμως, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα αξιόλογο.

Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com
Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com

Rifle Cleaning Clinic
Αυτό είναι το τέταρτο βίντεο της συλλογής που έχει διάρκεια 48 λεπτά και αφορά ένα πολύ σημαντικό θέμα, τον σωστό καθαρισμό του όπλου. Αν το μεταφράσουμε στα Ελληνικά, ο τίτλος του θα ήταν «Κλινική Καθαρισμού Τυφεκίου» και αντίστοιχα με τα προηγούμενα, κινείται με ένα γρήγορο ρυθμό ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα. Το βίντεο προσφέρει γνώσεις για όλα τα σχετικά αντικείμενα όπως ασφάλεια, υλικά καθαρισμού, λύσιμο, καθαρισμός, λάδωμα, αρμολόγηση και έλεγχο λειτουργίας. Τα τυφέκια που παρουσιάζονται είναι αυτά που χρησιμοποιούνται στα υπόλοιπα εκπαιδευτικά βίντεο, δηλαδή μία αραβίδα τύπου AR-15 και ένα τυφέκιο Ruger 10/22. Είναι ένα καλό και απλό βίντεο που απευθύνεται κυρίως σε νέους κατόχους τυφεκίων.

Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com
Πηγή: ConcealedCarryaAcademy.com

Defending Your Home When the Grid Goes Down
Το πέμπτο και τελευταίο εκπαιδευτικό βίντεο είναι διάρκειας 52 λεπτών και αφορά ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα, την επιβίωση σε καταστάσεις κατάρρευσης του κράτους. Στα Ελληνικά ο τίτλος του θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «Υπερασπίζοντας το Σπίτι σου Όταν το Σύστημα Καταρρεύσει» και είναι περίπου το θέμα που αναφέρεται. Το βίντεο αυτό είναι περισσότερο μία σειρά από πολλές μικρές συμβουλές παρά ένα συγκεκριμένο θέμα. Περιγράφει θέματα όπως ανάλυση απειλών στη περιοχή και γειτονιά, ασφάλεια και προστασία οικείας, εξοπλισμός για ασφάλεια όταν δε θα υπάρχει ρεύμα, παγίδες, ζωή χωρίς ρεύμα για μεγάλες περιόδους, εμπόδια, σχέδιο αντίδρασης σε εισβολή στο σπίτι, ιδέες συναγερμών, ασφάλεια σε κατασκήνωση, σημεία κάλυψης από πυρά, αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών, σχέδιο σε περίπτωση καταστροφής σπιτιού, τροφή και νερό, πρώτες βοήθειες, αλεξίσφαιρα, προμήθειες επιβίωσης και υλικά επιβίωσης για οχήματα. Ο κάθε εκπαιδευόμενος μπορεί να κρατήσει και να υιοθετήσει ότι θεωρεί κατάλληλο για τη περίπτωση του από αυτό το βίντεο. Έτσι, είναι ένα βίντεο που σε κάποιους μπορεί να μην προσφέρει τίποτα, σε άλλους κάποιες καλές ιδέες και σε άλλους ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών.

Πηγή: OffTheGridNews.com
Πηγή: OffTheGridNews.com

Ασχέτως με τα τεχνικά θέματα της εκπαιδεύσεως (περιεχόμενο, τεχνικές, προαπαιτοέμενα, κτλ.), εάν σκέφτεστε να αγοράσετε και να κάνετε αυτή την εκπαίδευση να αναλογιστείτε πολύ σοβαρά το εξής. Αυτής της μορφής οι εκπαιδεύσεις (δηλαδή πλήρης διδακτεά ύλη μέσω βίντεο, χωρίς επιτήρηση ή εξετάσεις) έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, βασίζονται εξολοκλήρου στο κίνητρο του εκπαιδευόμενου. Καθώς δεν υπάρχει σταδιακή πορεία, αξιολόγηση, χρονικοί περιορισμοί, κτλ. Το αν θα αποκομήσετε κάτι από αυτή την εκπαίδευση εξαρτάται αποκλειστικά από τη προσωπική σας θέληση και κίνητρο για εκπαίδευση. Όσες φορές και αν δείτε μία τεχνική ή τη μάθετε στη θεωρία, αν δεν την κάνετε στη πράξη και μετά να δείτε τον εαυτό σας (πχ. με καταγραφή σε βίντεο), δε πρόκειτε να αποκομίσετε ουσιαστική γνώση από αυτή την εκπαίδευση. Οπότε, αν ο χαρακτήρας σας δεν είναι από αυτούς που μόνοι τους θέτουν κίνητρα στο εαυτό τους και μελετούν τη πρόοδο τους, τότε μην πετάξετε τα λεφτά σας. Καλύτερα να κάνετε μία αντίστοιχη εκπαίδευση υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ενός εκπαιδευτή. Σε αντίθετη περίπτωση, σίγουρα θα αποκομίσετε κάποια θετικά στοιχεία από αυτή την εκπαίδευση και για τα χρήματα στα οποία προσφέρεται είναι πολύ δύσκολο να βρείτε κάτι πολύ ανώτερο ποιοτηκά.

Πηγή: CheaperThanDirt.com
Πηγή: CheaperThanDirt.com

Μερικοί φίλοι ίσως βιαστούν να πουν ότι στην Ελλάδα η κατοχή και χρήση τυφεκίων τύπου AR-15 είναι παράνομη αλλά αυτό είναι απλώς δικαιολογία. Όποιος ζει στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες με πολύ αυστηρή νομοθεσία περί ημιαυτόματων τυφεκίων, μπορεί να κάνει το μέρος της πρακτικής εξάσκησης με πραγματικά πυρά σε μία κοντυνή χώρα με πιο ευνοϊκή νομοθεσία όπως είναι για παράδειγμα η Σερβία, Βουλγαρία, Τσεχία, Πολωνία, κτλ. Επίσης, τα μέρη της πρακτικής εξάσκησης που αφορούν τη σωστή κίνηση, στάση, κτλ. μπορούν άνετα να γίνουν με ομοιώματα όπλων ή όπλα τύπου airsoft. Όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει δικαιολογία. Αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι, θα το κάνει και όλα καταλήγουν σε αυτό που προαναφέραμε, το κίνητρο και θέληση για εκπαίδευση.

Πηγή: RavelinGroup.com
Πηγή: RavelinGroup.com

το βρήκαμε εδώ

Ανασκόπηση
#Ανασκόπηση #Urban #Rifle #Survival #Set #online

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...