News

News

Δευτέρα
Δεκέμβριος, 11

Ανασκόπηση: Tactical carbine (Μάλτα) | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τη τελευταία μας δημοσίευση σε αυτή τη κατηγορία, έτσι σήμερα θα δούμε μία εκπαίδευση που κάναμε πριν από περίπου ένα χρόνο στη Μάλτα με εκπαιδευτή τον διεθνώς γνωστό εκπαιδευτή όπλων Instructor Zero. Αρκετοί μας είχαν γράψει για αυτόν τον εκπαιδευτή, και εν τέλει καταφέραμε να κάνουμε μερικές εκπαιδεύσεις μαζί του και θα μοιραστούμε εδώ την άποψη μας ξεκινώντας από αυτή την εκπαίδευση, το «Tactical carbine» (τακτική αραβίδα). Προσοχή! Όλα όσα αναφέρουμε εδώ έχουν να κάνουν με το πως ήταν η εκπαίδευση όταν ο γράφων την ολοκλήρωσε, καθώς οι εκπαιδεύσεις αλλάζουν και εξελίσσονται ίσως να υπάρχουν αποκλίσεις από όσα διαβάζετε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: Pinterest.com

Τίτλος Tactical carbine
Οργανισμός Team Zero & Spartan Elite Training
Χώρος διεξαγωγής Γκόζο, Μάλτα
Γλώσσα Αγγλικά
Διάρκεια 2 ημέρες
Κόστος €600
Πιστοποίηση Ναι
Σύνδεσμος https://www.instructorzero.com/

Η επικοινωνία ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη. Πρακτικά γίνεται η τυπική προπληρωμή και διαδικασίες όπως παροχή κάποιου είδους ταυτότητας, κάποιων άλλων πληροφοριών, οργάνωση διαμονής, κτλ. Δεν έχουμε κάτι να πούμε εδώ καθώς σε αυτό το στάδιο όλα λειτούργησαν άψογα. Η εκπαίδευση καθ’αυτή τώρα, αφορά τη τακτική χρήση αραβίδας σε επιχειρησιακό περιβάλλον. Παρ’όλα αυτά, σχεδόν όλα όσα διδάσκονται μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και στο χώρο της αυτοάμυνας καθώς είναι κυρίως θεμελιώδεις αρχές ένοπλης μάχης με αραβίδα.

Πηγή: LoadoutRoom.com

Για τον εκπαιδευτή δε χρειάζονται συστάσεις καθώς είναι πολύ γνωστός στο χώρο των όπλων. Ο κύριος Instructor Zero είναι εν αποστρατεία αξιωματικός των δυνάμεων αλεξιπτωτιστών της Ιταλίας, ενώ εδώ και χρόνια έχει μία εταιρία προστασίας υψηλών προσώπων και παροχής εκπαιδεύσεων. Πέρα από αυτά, μέχρι και πριν ένα χρόνο δίδασκε σε σχολές και πανεπιστήμια της Ιταλίας μαθήματα διαχείρισης ρίσκου και προστασίας εγκαταστάσεων. Στην εκπαίδευση, πέρα από τον ίδιο συμμετείχαν ως βοηθοί του και αρκετά άλλα στελέχη της Team Zero, οι περισσότεροι εκ των οποίων εργάζονται στο χώρο της προστασίας υψηλών προσώπων στην Ιταλία.

Πηγή: Facebook.com/InstructorZero

Η Μάλτα είναι μία περίεργη χώρα καθώς ο καθένας μπορεί νόμιμα και εύκολα να έχει σχεδόν οτιδήποτε όπλο επιθυμεί, αλλά υπάρχουν μόνο δύο σκοπευτήρια σε ολόκληρη τη χώρα. Το σκοπευτήριο στο οποίο έγινε η εκπαίδευση ήταν στο νησί Γκόζο που είναι λίγα λεπτά με το καράβι από το βασικό νησί της Μάλτας. Ο χώρος ήταν πολύ απλός χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις. Αυτό σε συνδυασμό με τη βροχή, τη σχετικά χαμηλή θερμοκρασία (4-6°C) και τον αέρα έκανε την εκπαίδευση αρκετά ενδιαφέρουσα και σίγουρα πιο ρεαλιστική. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, είχε αρκετό ενδιαφέρον καθώς οι περισσότεροι εκπαιδευόμενοι από τη Μάλτα και την Ιταλία χρησιμοποιούσαν το δικό τους εξοπλισμό που περιελάμβανε υλικά που δε τα συναντάμε συχνά.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Οι εκπαιδευόμενοι ήταν πολύ φιλικοί, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις εκπαιδεύσεις, με πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες, τακτικές, αστεία, κτλ. Η ομάδα των εκπαιδευόμενων ήταν σχετικά μικρή, γύρω στα 15 άτομα, καθώς ο κύριος Instructor Zero θέλει να έχει προσωπική επαφή με τον κάθε έναν και να τον βοηθάει να βελτιωθεί. Ωστόσο, μέσα σε αυτή τη μικρή ομάδα ήταν ένα μεγάλο εύρος ανθρώπων. Από στελέχη των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Ιταλίας, μέχρι κάποια άτομα από «αγνώστου τύπου» υπηρεσίες του Λιβάνου, μερικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας, και αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα άτομα από όλο το κόσμο.

Πηγή: Facebook.com/elitespartan.training

Η εκπαίδευση του κυρίου Instructor Zero ακολουθεί μία τυπική δομή θεωρητικών γνώσεων, επίδειξης, και επαναλαμβανόμενης πρακτικής εξάσκησης. Μερικά από τα θέματα που διδάχθηκαν σε αυτή την εκπαίδευση ήταν τακτικές και χρήσεις αορτήρα, εμπλοκές, μετάπτωση σε δευτερεύον όπλο, τακτικές βολών αραβίδας, κίνηση και βολές, βολές σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού, κ.α. πολλές γνώσεις.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Τρεις αξιοσημείωτες ασκήσεις που δεν είχαμε ξαναδεί και ήταν εξαιρετικά χρήσιμες ήταν πρώτον ασκήσεις βολών με μετάπτωση σε πιστόλι επάνω σε δίσκους ισορροπίας, δεύτερον ανταγωνιστικές ασκήσεις με αραβίδες AR και AK, και τέλος το σύστημα ασκήσεων του Team Zero που ονομάζεται ICTS (Intelligently Controlled Targeting System, Έξυπνα Ελεγχόμενο Σύστημα Σκοποβολής) και το βλέπετε παρακάτω (στη φωτογραφία είναι με πιστόλι, σε αυτή την εκπαίδευση ήταν με αραβίδα) σε βολές ημέρας και νύχτας.

Πηγή: Facebook.com/InstructorZero

Όπως σε κάθε εκπαίδευση έτσι και εδώ αποκομίσαμε αρκετές νέες γνώσεις και εμπειρίες που με κατάλληλη εξάσκηση θα μας βελτιώσουν στη χρήση αραβίδας. Όλη η ομάδα του Team Zero αλλά και οι εκπαιδευόμενοι ήταν εξαιρετικοί, με μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια και με διάθεση μάθησης παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Στα διαλείμματα πέρα από τις διάφορες γενικές συζητήσεις και βολές με διάφορα όπλα, ο κύριος Instructor Zero έκανε επίδειξη κάποιων αστείων τακτικών καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας όπως λύσιμο-αρμολόγηση ενός πιστολιού με το ένα χέρι, κόψιμο από χαρτιά με βολές από πιστόλι, διάφορες πατέντες μάχης των Ιταλών αλεξιπτωτιστών, κτλ. Βλέπετε μία πρακτική πατέντα και παρακάτω. Λόγω της βροχής οι χάρτινοι στόχοι έλιωναν οπότε ένα τύλιγμα με σελοφάν λύνει το πρόβλημα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κλείνοντας, ήταν μία πολύ καλή εκπαιδευτική δραστηριότητα με γρήγορο ρυθμό και μεγάλη διάρκεια (ήταν παραπάνω από 8 ώρες ανά ημέρα) αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι ο κύριος Instructor Zero έχει πολλές γνώσεις να μεταδώσει, και έχει πολύ καλό τρόπο μετάδοσης τους. Κάτι που προσωπικά μας άρεσε ήταν ότι συγκεντρώνονταν σε βασικές γνώσεις και τη σωστή εκτέλεση τους, και όχι σε φανταχτερές τεχνικές που δεν έχουν εφαρμογή στο πραγματικό κόσμο. Σίγουρα υπάρχουν κάποια περιθώρια βελτίωσης που τα συζητήσαμε με τον ίδιο, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν μία καλή απόδοση για τη τιμή της εκπαίδευσης. Εφόσον αναφέραμε αυτό να πούμε ότι στο τέλος της εκπαίδευσης ανάμεσα στα διάφορα που είπε ο κύριος Instructor Zero ήταν και το εξής «κανένας δεν είναι τέλειος, και εμείς το ίδιο, οπότε σας παρακαλούμε να μας πείτε τι θεωρείτε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε γιατί από εσάς θα γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε». Αυτό δείχνει πολλά τόσο για το χαρακτήρα του, όσο και για το τρόπο σκέψης του στο χώρο της τακτικής εκπαίδευσης.

Source link

Ανασκόπηση
#Ανασκόπηση #Tactical #carbine #Μάλτα #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...