News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

Ανασκόπηση: Πρακτικός οδηγός ασφαλείας Linux (online)

Το λειτουργικό σύστημα Linux είναι ένα από τα δομικά στοιχεία του διαδικτύου αλλά και ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για τη κυβερνοασφάλεια. Όπως έχουμε δει σε διάφορα άρθρα μας κατά καιρούς, οι γνώσεις επάνω σε αυτό το λειτουργικό σύστημα είναι πολύ σημαντικές. Έτσι κάπως αποφασίσαμε να εμβαθύνουμε τις γνώσεις μας με αυτό το μάθημα που προσφέρεται διαδικτυακά. Ο τίτλος του μαθήματος είναι «Linux Security and Hardening, The Practical Security Guide» (Ασφάλεια και ρυθμίσεις σε Linux, ένας πρακτικός οδηγός ασφαλείας).

Πηγή: MakeUseOf.com

Τίτλος Linux Security and Hardening, The Practical Security Guide
Οργανισμός Τζέισον Κάνον μέσω Udemy
Χώρος διεξαγωγής online (διαδίκτυο)
Γλώσσα Αγγλικά
Διάρκεια 4.5 ώρες
Κόστος $9.99
Πιστοποίηση Ναι
Σύνδεσμος https://www.udemy.com/linux-security/

Πηγή: Udemy.com

Η τιμή που αναγράφουμε είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ήταν κάποια ειδική προσφορά. Βλέπετε παρακάτω την εν λόγω διαφήμιση. Η επίσημη αρχική τιμή του μαθήματος ήταν $199.99 και αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος που το επιλέξαμε. Ήταν μία εξαιρετική προσφορά σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Πηγή: Udemy.com

Ο εκπαιδευτής, κύριος Τζέισον Κάνον, είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας διαχειριστής συστημάτων Linux και συγγραφέας σχετικών βιβλίων με εργασιακή εμπειρία σε μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως Amazon.com, Hewlett-Packard, Xerox και UPS. Είναι αρκετά μεταδοτικός έχοντας ήπιο ρυθμό παράδοσης με πολύ καλή άρθροση και τόνο στη φωνή του που κάνει τα μαθήματα ευχάριστα και εύκολα να τα παρακολουθήσει κανείς.

Πηγή: StackSkills.com

Τα μαθήματα γίνονται τόσο μέσω διαφανειών (παρουσιάσεις) όσο και μέσω πρακτικών παραδειγμάτων από βίντεο της γραμμής εντολών. Στις περισσότερες ενότητες στο τέλος υπάρχει μία σύντομη εξέταση μέσω ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών βάσει των οποίων βγαίνει και η τελική επιτυχία ή αποτυχία στο μάθημα. Ωστόσο, αυτό δε θα πρέπει να σας ανησυχεί καθώς είναι πολύ εύκολες για όποιον παρακολουθεί τα μαθήματα. Βλέπετε ενδεικτικά τις ενότητες του μαθήματος παρακάτω σε ελληνική απόδοση.

  • Περιγραφή και υλικό μελέτης
  • Γενική ασφάλεια
  • Φυσική ασφάλεια
  • Ασφάλεια λογαριασμών
  • Ασφάλεια δικτύου
  • Ασφάλεια συστήματος αρχείων
  • Επιπλέον πηγές ασφαλείας
  • Μπόνους: Κάντε τα άλλα μου μαθήματα με τη μέγιστη έκπτωση

Πηγή: ZDNet.com

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχετε εγκατεστημένο ένα σύστημα Linux ώστε να κάνετε πρακτική εξάσκηση σε όσα μαθαίνετε. Όπως σε κάθε εκπαίδευση έτσι και εδώ, οι θεωρητικές γνώσεις χωρίς τη πρακτική εξάσκηση δεν έχουν καμία αξία αν σας ενδιαφέρει πραγματικά αυτό το θέμα. Παρότι μπορείτε να ολοκληρώσετε το μάθημα χωρίς να κάνετε κάτι μόνοι σας, εμείς θα σας προτείναμε να δοκιμάζετε ότι μαθαίνετε σε αυτό το μάθημα στη πράξη προτού προχωρήσετε σε πιο προχωρημένα θέματα.

Πηγή: PerlTricks.com

Εάν μιλάμε για την αρχική τιμή του μαθήματος, σχεδόν $200, τότε σίγουρα δεν είναι ένα φτηνό μάθημα και η αλήθεια είναι ότι όλα όσα διδάσκονται μπορεί κανείς να τα βρει δωρεάν στο διαδίκτυο. Γι’αυτό, δε θα το προτείναμε να το παρακολουθήσει κάποιος με αυτή τη τιμή. Ωστόσο, για τη τιμή των $9.99 είναι ένα εξαιρετικά καλό μάθημα. Ποιοτικά το μάθημα είναι γενικά καλό. Επίσης, όπως βλέπετε και από τα περιεχόμενα, δεν απευθύνεται σε έμπειρους χειριστές που γνωρίζουν ήδη τα βασικά της ασφάλειας συστημάτων Linux, αλλά σε νέους χρήστες που θέλουν να μάθουν πως να ασφαλίζουν τα συστήματα τους σε ένα βασικό επίπεδο ξεκινώντας από το μηδέν.

Πηγή: Tripwire.com

Source link

Ανασκόπηση
#Ανασκόπηση #Πρακτικός #οδηγός #ασφαλείας #Linux #online

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...