News

News

Παρασκευή
Δεκέμβριος, 1

Ανασκόπηση: Make Ready to Survive: Land Navigation (DVD)

Η πλοήγηση (ή Land Navigation στα Αγγλικά) είναι μία ικανότητα που κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει. Ποτέ δε ξέρεις πότε θα βρεθείς κάπου απομακρυσμένα και θα πρέπει να βρεις το δρόμο προς ένα ασφαλές σημείο και γι’αυτό είναι μία τόσο απαραίτητη ικανότητα για το κάθε άνθρωπο. Αναλογιστείτε για λίγο, φυσικές καταστροφές, τρομοκρατικές επιθέσεις, έκτακτα καιρικά φαινόμενα, έκτακτα περιστατικά σε απομακρυσμένες περιοχές, κτλ. Αυτό το εκπαιδευτικό DVD κάνει ακριβώς αυτό με εκπαιδευτή έναν από τους καλύτερους στο κόσμο, τον απόστρατο της Delta Force κύριο Paul Howe. Προσοχή! Όπως σε όλα τα άρθρα μας σε αυτή τη κατηγορία, έτσι και εδώ, διαβάζετε τις προσωπικές μας απόψεις έπειτα από τη παρακολούθηση της εν λόγω εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Πηγή: Panteao.com

Τίτλος Make Ready to Survive: Land Navigation
Οργανισμός Panteao
Χώρος διεξαγωγής Οπουδήποτε (μορφή DVD)
Γλώσσα Αγγλικά
Διάρκεια 1 ώρα και 40 λεπτά
Κόστος $19.99
Πιστοποίηση Όχι
Σύνδεσμος http://panteao.com/product/make-ready-to-survive-land-navigation/

Πηγή: NCOJournal.dodlive.mil

Ο κύριος Paul Howe δε θέλει συστάσεις, είναι ένας εν ζωή ήρωας με μία καριέρα που πολλοί θα ονειρεύονταν. Είναι ένας παρασημοφορημένος απόστρατος της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας Delta Force με εμπειρία σε όλα τα γνωστά πεδία μάχης του κόσμου και με δεκαετίες εμπειρίας στο χώρο της εκπαίδευσης. Στη σελίδα μας έχουμε κάνει αναφορές στον κύριο Paul Howe στα άρθρα μας «Τακτική χρήση φακού σε όπλο», «CQB και Εξοστρακισμοί», και «Βλήμα .458 SOCOM». Ωστόσο, για να γίνει καλύτερο κατανοητό τι προσφέρει αυτός ο ζωντανός θρύλος σε αυτό το DVD, παραθέτουμε τη περιγραφή του μεταφρασμένη στα ελληνικά παρακάτω.


«Το να μπορείς να διαβάζεις ένα χάρτη και να χρησιμοποιείς μία πυξίδα μπορεί να γίνει η διαφορά ανάμεσα στο να χαθείς και στο να βρεθείς στο προκαθορισμένο προορισμό με ασφάλεια. Σε αυτό το βίντεο, ο Paul Howe σας εισάγει στη πλοήγηση εδάφους. Αναλύει χάρτες και ανάπτυξη χαρτών, χαρακτηριστικά εδάφους και υψομετρικές διαφορές, γραμμές εδάφους, πυξίδες, μέτρημα βημάτων, νεκρό υπολογισμό, κώνο κατεύθυνσης, σχεδιασμό διαδρομής, τεχνικές έξω στη φύση, ορισμό κατεύθυνσης, και πολλά ακόμη. Ο Paul είναι εκπαιδευτής τεχνικών υψηλού κινδύνου έχοντας υπηρετήσει 20 χρόνια στο Στρατό Ξηράς των ΗΠΑ, δέκα από αυτά σε Ειδικές Επιχειρήσεις. Υπηρέτησε ως Αρχηγός Τακτικής Ομάδας και Ανώτερος Εκπαιδευτής σε μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων Στρατού. Κατά τις αποστολές του σε ειδικές επιχειρήσεις είχε εμπλακεί σε πολλές μάχες. Μία από τις πιο γνωστές ήταν η Μάχη του Μογκαντίσου που αργότερα έγινε ταινία, το Black Hawk Down. Να βασίζεσαι στο κινητό σου τηλέφωνο ή στο GPS του αυτοκινήτου σου δεν είναι πάντα αρκετό.»


Πηγή: Panteao.com

Καθαρά για λόγους πληρότητας παραθέτουμε και τους τίτλους των κεφαλαίων του DVD σε ελληνική απόδοση στη συνέχεια.

 • Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή
 • Κεφάλαιο 2: Χάρτες και Ανάπτυξη Χαρτών
 • Κεφάλαιο 3: Στοιχεία του Χάρτη
 • Κεφάλαιο 4: Χαρακτηριστικά Εδάφους & Υψομετρικές Διαφορές
 • Κεφάλαιο 5: Γραμμές Εδάφους
 • Κεφάλαιο 6: Σημαντικά Χαρακτηριστικά Εδάφους
 • Κεφάλαιο 7: Μοιρογνωμόνια και Χρήση τους
 • Κεφάλαιο 8: Εντοπισμός Θέσης
 • Κεφάλαιο 9: Αποκλίσεις και Διαγράμματα
 • Κεφάλαιο 10: Προχωρημένη Πλοήγηση Εδάφους
 • Κεφάλαιο 11: Πυξίδες
 • Κεφάλαιο 12: Μέτρημα Βημάτων
 • Κεφάλαιο 13: Ανάπτυξη Ικανότητας – Μάθημα Πυξίδας με Τρία Σημεία
 • Κεφάλαιο 14: Νεκρός Υπολογισμός
 • Κεφάλαιο 15: Κώνος Κατεύθυνσης
 • Κεφάλαιο 16: Σχεδιασμός Διαδρομής, Τεχνικές στη Φύση, Ορισμός Κατεύθυνσης
 • Κεφάλαιο 17: Διάβαση Εμποδίων και Κωλυμάτων
 • Κεφάλαιο 18: Βασικά του GPS
 • Κεφάλαιο 19: Επίλογος

Πηγή: Panteao.com

Είναι ένα εντυπωσιακά καλογυρισμένο εκπαιδευτικό DVD που εξηγεί πολλές διαφορετικές τεχνικές και συστήματα όπως συντεταγμένες, UTM, MGRS, LARS, κτλ. Πέρα από τα θεωρητικά ο κύριος P. Howe δείχνει πως όλα αυτά εφαρμόζονται έξω στη φύση. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι σε αντίθεση με ότι θα περίμενε κανείς το DVD προσεγγίζει το θέμα με χρήση του μετρικού συστήματος (μέτρα, χιλιόμετρα, κτλ.). Ασφαλώς στον εκπαιδευόμενο προτείνονται και άλλα βιβλία και μέσα εκπαίδευσης για να εμβαθύνει περισσότερο σε συγκεκριμένους τομείς. Κάτι ανεκτίμητο ωστόσο είναι ότι μετά την επεξήγηση της θεωρίας ο κύριος P. Howe λέει βάσει της εμπειρίας του τι λειτουργεί και τι όχι και το δείχνει με κάποιο παράδειγμα.

Πηγή: Panteao.com

Με απλά λόγια, μπορεί κάποιος δίχως καμία εμπειρία στη πλοήγηση εδάφους να μάθει όλα όσα χρειάζεται. Μετά είναι θέμα εξάσκησης και πρακτικής χρήσης των γνώσεων αυτών ώστε να γίνουν εμπειρίες. Μόνο με τη παρακολούθηση του DVD δεν υπάρχουν πολλά να αποκομίσει κανείς. Αλλά αυτό είναι κάτι που ισχύει σε όλα τα εκπαιδευτικά DVD. Κλείνοντας, είναι ένα μοντέρνο DVD (γυρισμένο το 2014) με εκπαιδευτή έναν άνθρωπο με τεράστια εμπειρία στο χώρο αυτό. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σε αυτό το χώρο ή θέλετε να ξεκινήσετε, είναι ένα πολύ καλό εκπαιδευτικό DVD.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Source link

Ανασκόπηση
#Ανασκόπηση #Ready #Survive #Land #Navigation #DVD

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...