News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

Ανασκόπηση: Immediate Action Medical (DVD)

Πολλές φορές στα άρθρα μας έχουμε πει ότι είναι πιθανότερο να σώσουμε μία ζωή χάρη στις γνώσεις πρώτων βοηθειών, παρά στις γνώσεις τακτικής χρήσης οπλισμού. Φυσικά στην ασφάλεια όλα παίζουν μεγάλο ρόλο αλλά εάν θέλετε να ξεκινήσετε από κάτι, ξεκινήστε από τις πρώτες βοήθειες που είναι και το πιο πιθανό να χρησιμοποιήσετε κάποια στιγμή στη ζωή σας. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ένα εκπαιδευτικό DVD που αφορά τραύματα που είναι συνηθισμένα σε ένοπλες συμπλοκές, το «Immediate Action Medical» (Ιατρική Άμεσης Ενέργειας).

Πηγή: TacticalResponse.com

Το εκπαιδευτικό αυτό DVD όπως γράφει και στη περιγραφή του δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει τη πραγματική εκπαίδευση. Ωστόσο, εάν κάποιος δεν είναι σε θέση να λάβει κανονική εκπαίδευση, μπορεί τουλάχιστον να μάθει αρκετά πράγματα από αυτό το DVD σε συνδυασμό με εντατική πρακτική εξάσκηση. Αυτό που αναφέραμε στην εισαγωγή, περιγράφεται πολύ καλά και από τον υπότιτλο του DVD που λέει «You should be as good at relieving trauma as making it» (Πρέπει να είναι όσο καλός στο να δημιουργείς τραύματα όσο και στο να τα φροντίζεις). Ας δούμε όμως λίγο καλύτερα τι θα μάθει κανείς από αυτό το εκπαιδευτικό μέσο.

Πηγή: TacticalResponse.com

Όσον αφορά την εκπαιδεύτρια, είναι η κυρία Κάιλα Λίντσεϊ που εργάζεται για την εταιρία Tactical Response αλλά είναι και πιστοποιημένη νοσηλεύτρια. Ωστόσο, αυτό το εκπαιδευτικό DVD αφορά αποκλειστικά τραυματισμούς από ένοπλες συμπλοκές και όχι κάτι άλλο. Βλέπετε μία φωτογραφία της κυρίας Κάιλα Λίντσεϊ στη συνέχεια.

Πηγή: AR15.com

Το DVD έχει συνολική διάρκεια 56 λεπτά και μέσα εκεί θα ενημερωθεί κανείς για όλα τα στάδια από την αρχική αντιμετώπιση της απειλής που προκάλεσε το τραυματισμό, μέχρι και σοβαρούς τραυματισμούς κρανίου και σπονδυλικής στήλης. Όλα αυτά είναι χωρισμένα σε κάποιες γενικές ενότητες. Μεταφρασμένες στα ελληνικά αυτές οι ενότητες είναι οι παρακάτω.

  • Προστάτεψε τον εαυτό σου
  • Οι εχθροί
  • Αιμορραγία
  • Αναπνοή
  • Εγκέφαλος
  • Σώμα
  • Συνοψίζοντας
  • Προχωρώντας στο μέλλον
  • Εξοπλισμός

Πηγή: C-TECC.org

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, κανένα DVD δε μπορεί να αντικαταστήσει τη πραγματική εκπαίδευση. Από την άλλη, το DVD έχει διπλό ρόλο. Τόσο να βοηθήσει άτομα που δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν κάποια τέτοια εκπαίδευση, όσο και να το χρησιμοποιούν ως μέσο ανανέωσης των γνώσεων τους περιστασιακά. Το συγκεκριμένο DVD σίγουρα αξίζει τα λεφτά του και δε σας απογοητεύσει. Κλείνοντας, θα χρησιμοποιήσουμε μία φράση της εκπαιδεύτριας κυρίας Κ. Λίντσεϊ που λέει «στοχευμένα, θανατηφόρα πυρά ακριβείας είναι το πιο σημαντικό στη παροχή ιατρικής φροντίδας». Με απλά λόγια σκεφτείτε τα στοχευμένα θανατηφόρα πυρά ακριβείας ως προληπτικό μέσο στη παροχή ιατρικής φροντίδας. Δε χρειάζεται τίποτα από όσα διδάσκει αυτό το DVD εάν πετύχει αυτό το προληπτικό μέτρο.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

το βρήκαμε εδώ

Ανασκόπηση
#Ανασκόπηση #Action #Medical #DVD

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...