News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Ανασκόπηση: IDPA Introduction (Ρουμανία) | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση ήταν δώρο ενός φίλου οπότε δε γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες όπως εάν προσφέρεται πλέον από τη συγκεκριμένη εταιρία αλλά σίγουρα μπορείτε να βρείτε κάτι αντίστοιχο σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Προσοχή! Όλα όσα αναφέρουμε εδώ έχουν να κάνουν με το πως ήταν η εκπαίδευση όταν ο γράφων την ολοκλήρωσε, καθώς οι εκπαιδεύσεις αλλάζουν και εξελίσσονται ίσως να υπάρχουν αποκλίσεις από όσα διαβάζετε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: Tunari.ro

Τίτλος IDPA Introduction
Οργανισμός Tunari Bucuresti
Χώρος διεξαγωγής Βουκουρέστι, Ρουμανία
Γλώσσα Αγγλικά ή/και Ρουμάνικα
Διάρκεια 8 ώρες/1 ημέρα
Κόστος Άγνωστο
Πιστοποίηση Όχι
Σύνδεσμος http://tunari.ro/

Το IDPA (International Defensive Pistol Association, Διεθνής Ομοσπονδία Αμυντικού Πιστολιού) έχει μία σειρά από αγώνες που θυμίζουν έντονα αυτούς του IPSC (International Practical Shooting Confederation, Διεθνής Ομοσπονδία Πρακτικής Σκοποβολής) αλλά με τη διαφορά ότι έχουν περισσότερο χαρακτήρα αυτοάμυνας παρά αποκλειστικά αγωνιστικό. Για παράδειγμα, συχνά γίνεται χρήση αντικειμένων που δεν επιτρέπονται στο IPSC όπως κρυμμένες θήκες όπλων, κάθε είδους πυρομαχικά αυτοάμυνας, σενάρια βασισμένα σε πραγματικές ένοπλες συμπλοκές, επιτρέπεται η χρήση τακτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, κτλ. Χάρη σε αυτά, από το 1996 που ξεκίνησε το IDPA έχει γίνει ένας πολύ διαδεδομένος τύπος αγώνα και έχει υιοθετηθεί από αρκετές χώρες.

Πηγή: DefendAndCarry.com

O εκπαιδευτής ήταν ένας πιστοποιημένος υπεύθυνος ασφαλείας και εκπαιδευτής από το IDPA που ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο της αγωνιστικής σκοποβολής. Είχε εμπειρία από αγώνες IDPA και επίσης ήταν πολύ θετικός και μεταδοτικός ως εκπαιδευτής. Η εκπαίδευση αποτελούνταν από θεωρητικά και πρακτικά τμήματα τα οποία εν συντομία μπορούν να χωριστούν στις ακόλουθες ενότητες.

  • Κανόνες ασφαλείας και κανόνες του σκοπευτηρίου
  • Μελέτη των οδηγιών, κατηγοριών και κανόνων του IDPA
  • Διαδικασία βαθμολόγησης και αξιολόγησης
  • Εντολές που δίδονται κατά τους αγώνες
  • Κανόνες χρήσης κρυμμένων θηκών, όπλων και πυρομαχικών
  • Ασφαλής χειρισμός όπλου
  • Τράβηγμα από κρυμμένη θήκη, βολές εν κινήσει, αλλαγές γεμιστήρα, βολές από κάλυψη, κτλ.
  • Παραδείγματα από στάδια αγώνων
  • Εκτέλεση των 3 σταδίων αξιολόγησης στο σκοπευτήριο

Πηγή: Tunari.ro

Ουσιαστικά, το μόνο μέρος με πραγματικά πυρά ήταν τα 3 στάδια αξιολόγησης που στο χώρο του IDPA ονομάζονται CoF (Course of Fire, Πίστα Πυρών). Το κάθε στάδιο απαιτεί 30 σφαίρες και δίνει μία βαθμολογία βάσει της οποίας γίνεται η τελική αξιολόγηση ανά κατηγορία. Βλέπετε για παράδειγμα ένα από αυτά τα τρία στάδια παρακάτω.

Πηγή: DIYSparks.com

Προσωπικά, δεν είμαστε υπέρ οποιασδήποτε αγωνιστικού ή αθλητικού τύπου σκοποβολής για επαγγελματίες του χώρου της άμυνας καθώς δημιουργούν κακές συνήθειες (προσοχή στη ταχύτητα και όχι στην ασφάλεια, συνήθεια σε λίγες βολές ανά στόχο, έλλειψη ελέγχου του χώρου για άλλες απειλές, κτλ.). Παρ’όλα αυτά, εάν θα υπήρχε ένα είδος σκοποβολής που ίσως να είναι πιο κοντά στην αμυντική σκοποβολή είναι το IDPA. Παρ’όλα αυτά, εάν δε σας ενδιαφέρει ο αθλητισμός θα σας προτείναμε να επενδύσετε αυτά τα χρήματα σε κάποια ανάλογη εκπαίδευση και όχι σε αθλητικές και αγωνιστικές εκπαιδεύσεις όπως αυτή που βλέπουμε εδώ. Εάν πάλι ασχολείστε κυρίως με τον αθλητισμό, τότε αξίζει να να δείτε και αυτό το τύπο πρακτικής σκοποβολής καθώς επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία και έχει ενδιαφέροντα σενάρια.

Πηγή: Poligonjoita.ro

Source link

Ανασκόπηση
#Ανασκόπηση #IDPA #Introduction #Ρουμανία #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...