News

News

Παρασκευή
Δεκέμβριος, 1

Ανασκόπηση: GEOINT – Παν. Πενσυλβάνια (online)

Το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή εκπαιδευτική ιστοσελίδα Coursera προσφέρει αυτό το μάθημα απολύτως δωρεάν. Το μάθημα αφορά στη συλλογή και ανάλυση γεωγραφικών πληροφοριών και πραγματοποιείται εξολοκλήρου από το διαδίκτυο (online). Προσοχή! Καθώς οι εκπαιδεύσεις μπορεί να αλλάζουν κατά καιρούς όσα αναφέρουμε εδώ ίσως να έχουν απόκλιση από τα σημερινά δεδομένα του μαθήματος. Η ανασκόπηση μας βασίζεται στο πως ήταν το μάθημα όταν ο γράφων το ολοκλήρωσε επιτυχώς.

Πηγή: 50NorthSpatial.org

Τίτλος Geospatial Intelligence & the Geospatial Revolution
Οργανισμός Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Πενσυλβάνια μέσω Coursera
Χώρος διεξαγωγής Διαδίκτυο (online)
Γλώσσα Αγγλικά
Διάρκεια 45 ώρες/5 εβδομάδες
Κόστος Δωρεάν
Πιστοποίηση Ναι
Σύνδεσμος https://www.coursera.org/course/geoint

Ο τίτλος του μαθήματος είναι «Geospatial Intelligence & the Geospatial Revolution» (Γεω-διαστημικές Πληροφορίες & η Γεω-διαστημική Επανάσταση) και αφορά ένα σχετικά νέο τομέα στο χώρο της συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών. Το GEOINT (Geospatial Intelligence, Γεω-διαστημικές Πληροφορίες) είναι πρακτικά η συλλογή και ανάλυση δεδομένων βάση γεωγραφικών στοιχείων σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές σε σχέση με ανθρώπινη δραστηριότητα για παραγωγή πληροφοριών. Για παράδειγμα, παρακολουθήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αναλύσεις κατασκευής εγκαταστάσεων από δορυφορικές εικόνες, κτλ. Για συντομία, αυτό ονομάζεται GEOINT και είναι ουσιαστικά αυτό στο οποίο κάνει εισαγωγή το δωρεάν αυτό μάθημα. Ολόκληρη η διδακτέα ύλη είναι η ακόλουθη.

  • Πρώτη Εβδομάδα: Τι είναι GEOINT;
    Μάθετε τι είναι GEOINT και πως παρέχει έναν ισχυρό τρόπο σκέψης και εύρεσης λύσεων σε πολύπλοκα ανθρωπιστικά, στρατιωτικά, οικονομικά, και κοινωνικά προβλήματα. Θα συζητήσουμε το ρόλο της μυστικότητας και τις προκλήσεις.
  • Δεύτερη Εβδομάδα: Δεδομένα GEOINT
    Εξετάστε τους τύπους και τη φύση των δεδομένων που χρησιμοποιούνται για GEOINT, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών υφής, εικόνων, και γεω-διαστημικών δεδομένων. Συζητήστε πως δεδομένα σχετικά με τοποθεσίες αλλάζουν τις αντιλήψεις περί προσωπικών δεδομένων.
  • Τρίτη Εβδομάδα: Πηγές Δεδομένων GEOINT
    Κατανοήστε πως συλλέγονται τα δεδομένα GEOINT μέσω διαφόρων μεθόδων συμπεριλαμβανομένων δορυφόρων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, παροχή από κόσμο, και μέσω δικτύων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Τέταρτη Εβδομάδα: Τα Μυστικά του GEOINT
    Εφαρμόστε τη τέχνη και επιστήμη εξαγωγής νοημάτων από δεδομένα GEOINT για αποκάλυψη και έρευνα σχέσεων και μοτίβων.
  • Πέμπτη Εβδομάδα: Εφαρμόζοντας τις Αρχές GEOINT
    Χρησιμοποιείστε τις αρχές GEOINT για να αξιολογήσετε και να μετατρέψετε ακατέργαστα δεδομένα σε περιγραφές, εξηγήσεις, ή αποφάσεις για μία τοποθεσία.

Πηγή: MilGE.net
Πηγή: MilGE.net

Όλα τα παραπάνω διδάσκονται μέσω ιδιαίτερα καλογυρισμένων βίντεο με εισηγητή τον Δρ. κύριο Τόντ Σ. Μπάκαστοου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Η ίδια διδακτική ύλη υπάρχει διαθέσιμη και γραπτώς για όσους προτιμούν τα γραπτά σε σχέση με τα βίντεο. Ο καθηγητής Δρ., κύριος Τόντ Σ. Μπάκαστοου είχε καταταχθεί στο Αμερικανικό Μηχανικό του Στρατού Ξηράς όπου και αργότερα σπούδασε και έγινε ειδικός σε GEOINT. Συνέχισε τις σπουδές του στην Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ ολοκληρώνοντας μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο χώρο της συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών. Το 1994 αποστρατεύτηκε εθελοντικά και προσελήφθη ως επιστημονικός ερευνητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια από όπου ολοκλήρωσε και διδακτορική διατριβή στη γεωγραφία. Σήμερα, είναι καθηγητής Πρακτικής Γεω-Διαστημικής Συλλογής Πληροφοριών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, στο τμήμα Γεωγραφίας και Μεταλλευτικών Επιστημών. Είναι επίσης ο ιδρυτής του προγράμματος GEOINT στο πανεπιστήμιο το οποίο έχει βραβευτεί και από τον Οργανισμό Γεω-Διαστημικής Συλλογής Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Βλέπετε τον Δρ. κύριο Τόντ Σ. Μπάκαστοου στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: News.PSU.edu
Πηγή: News.PSU.edu

Σε αντίθεση με άλλα μαθήματα, το συγκεκριμένο έχει ένα πολύπλοκο σύστημα βαθμολόγησης που αποτελείται από εξετάσεις πολλαπλών επιλογών σε κάθε μάθημα και κάθε ενότητα, πρακτικές εργασίες με λογισμικό ανάλυσης GEOINT που προσφέρετε μαζί με το μάθημα, γραπτές εργασίες αλλά και συμμετοχή σε συζητήσεις στο φόρουμ του μαθήματος. Μέσα από όλα αυτά ο εκπαιδευόμενος πρέπει να έχει βαθμολογία τουλάχιστον 70% για να περάσει επιτυχώς το μάθημα. Το μάθημα έχει αυστηρές προθεσμίες για τις εξετάσεις και τις εργασίες και έτσι απαιτεί μία σχετική συνέπεια.

Πηγή: Coursera.org
Πηγή: Coursera.org

Σε γενικές γραμμές, το μάθημα έχει πολύ ενδιαφέρον για όσους θέλουν να μάθουν για την εξέλιξη και τις μεθόδους συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών μέσω GEOINT αλλά απαιτεί προσοχή και συστηματική μελέτη. Καθώς το μάθημα αποτελείται από 45 διδακτικές ώρες σε διάστημα 5 εβδομάδων ο εκπαιδευόμενος πρέπει να διαθέτει 9 ώρες την εβδομάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση του. Από την άλλη, το μάθημα εισάγει τους εκπαιδευόμενους σε μία όχι και τόσο γνωστή μέθοδο, και ειδικά στις Ευρωπαϊκές χώρες, συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών. Κάτι που δίνει ένα τακτικό πλεονέκτημα σε όσους ασχολούνται με τον χώρο της ασφάλειας.

Πηγή: ImagerySpeaks.wordpress.com
Πηγή: ImagerySpeaks.wordpress.com

Κλείνοντας, αν και το μάθημα αυτό προσφέρεται δωρεάν δε θα το προτείναμε τυφλά (όπως για παράδειγμα είχαμε κάνει με το «Ανασκόπηση: Τρομοκρατία και Αντιτρομοκρατία – Λέιντεν (online)») σε όλους. Οι λόγοι γι’αυτό είναι δύο. Πρώτον απαιτεί πολύ προσωπικό χρόνο για την επιτυχή ολοκλήρωση του και δεύτερον, είναι ένα πολύ εξειδικευμένο θέμα που πιθανόν να μην είναι πολύ χρήσιμο σε όλους. Αν ο χώρος της συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών είναι μέσα στα θέματα ενδιαφέροντος σας, γνωρίζετε την Αγγλική γλώσσα και θέλετε να μάθετε τι είναι και πως χρησιμοποιούμε το GEOINT, τότε αυτό το μάθημα είναι για εσάς.

το βρήκαμε εδώ

Ανασκόπηση
#Ανασκόπηση #GEOINT #Παν #Πενσυλβάνια #online

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...